Kodin saanut koira: BOBITA

Syntymäaika: 2008-2009
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Romaniassa (Onevet/Ioana Bodea)
Kokoarvio:

 

Perustiedot ja tausta
20.9.2017
Mihailestin kunnallinen koiratarha Romaniassa on tyypillinen lajissaan: se säilöö kodittomia koiria välittämättä lainkaan niiden hyvinvoinnista. Siksi romanialaiset eläinsuojelijat käyvät siellä ajoittain ja ottavat mukaansa muutaman onnekkaan. Ioana Bodea on yksi näistä eläinsuojelijoista, jotka ovat omistaneet elämänsä hylättyjen koirien auttamiselle. Huhtikuussa 2017 Ioana vieraili Mihailestin tarhalla ja hänen mukaansa valikoitui onnekkaiden joukkoon Bobita. Bobita pääsi majailemaan Onevetin, bukarestilaisen eläinklinikan, ylläpitämälle tarhalle Cosoban kylässä, ja löysi siten tiensä Kulkurien adoptio-ohjelmaan.

Bobita on sympaattinen ja rauhallinen seniori-ikään ehtinyt herrasmies, jonka sisältä säteilee ääretön viisaus ja tyyneys. Bobita suhtautuu vieraisiin lempeästi ja ottaa uudet ihmiset ilolla vastaan. Bobita tulee hyvin toimeen häkissä asuvan narttukoiran kanssa, joten Bobitan tulevaan kotiin voisi kuvitella rauhallisen rouvakoiran odottamaan. Bobitan elämä tähän asti on voinut olla hyvinkin kivinen, joten tulevalta kodilta tulee löytyä kärsivällisyyttä ja aikaa uusien asioiden totutteluun. Bobitalla on korkeutta noin 55cm, ja painoa tällä hetkellä noin 23 kiloa.

Päivitykset
7.4.2018
Bobita on nyt viettänyt ikiomassa kodissaan kaksi yötä. Torstaina se saapui Suomeen perheensä luo, ja nukkuu loppuelämänsä jokaikisen yön turvassa ja lämpimässä. Onnea Bobita ja perhe!

14.3.2018
Tänään on viimein se päivä, kun saan kirjoittaa Bobitan nimen eteen sanat: varattu koira. Bobitan koti on nyt löytänyt sen eikä enää kauaakaan, kunnes vaari pääsee viettämään leppoisia eläkepäiviä pehmeän pedin ja herkkuruokien äärelle.

12.2.2018
Talvi on romanialaiselle tarhakoiralle pitkä, ja vielä pidempi se on Bobitan kaltaiselle vanhenevalle herrasmiehelle. Bobita asuttaa nyt häkkiään yksin sen ‘kämppisten’ päästyä kotiin. Lisätty odottavasta papasta muutama kuva.

01.01.2018
Bobita se vaan odottaa. Lisätty hassusta papasta kuva ja video sen ruokailuhetkestä, kun se käyttää nappuloita sekä ruokanaan että petinään. Talvesta ei varmasti tule Bobitalle helppo. Sen vanha mummoystävä Ester pääsi Suomeen jo aiemmin syksyllä ja joulukuussa sen toinenkin häkkikaveri Maddie varattiin omaan kotiin. Josko pian olisi Bobitan vuoro?

01.12.2017
Bobita on ihana! En oikein tiedä, mitä siihen vielä lisäisi. Tämä vanhempi herrasmies tervehti marraskuussa Cosoban tarhalla vierailleita aktiivejamme iloisesti ja rennosti. Bobita seurailee vieraiden mukana heidän puuhiaan, niin paljon kuin nyt pienessä häkissä sopii seurailemaan. Ihmisten seurassa Bobita on niin avoin, rento ja seurallinen, että se todennäköisesti on saattanut ollakin kotikoira aiemmin. Kotikoiraksi se ainakin kuuluisi! Rauhallinen ja seesteinen, pappa kuuluisi pehmeälle pedille kellimään ja nauttimaan vaikkapa juustotarjoilusta. Bobitalla on takajaloissa kannuskynnet. Osa sen hampaista on melko kuluneita ja sillä on vanhalle koiralle tyypillisesti hammaskiveä, joten jonkinlaista hammasremonttia tulee olemaan tiedossa tulevaisuudessa.

20.9.2017
Syyskuussa minua kohtasi suuri kunnia, kun pääsin tapaamaan Cosoban tarhalla majailevan Bobita-vaarin. Bobita on kuin pieni rauhan tyyssija keskellä tarhan hälinää. Sillä ei ole kiire mihinkään, se tulee lähelle ja jää siihen seisomaan hiljaisena kuin kallio. Keskellä kiireistä päivää ei sen viereltä haluaisi enää ikinä poistuakaan. Bobita on ulkonäöltään kuin mörrimöykky: tumma ja pörröinen, mutta sen sisällä lainehtii jokin hiljainen tyyneys ja rauha. Rapsutan Bobitan rintaa enkä halua jättää sitä.

Bobita antaa vieraiden käsitellä itseään ja nyppiä pois irtokarvatupsuja, hampaat se antaa myös katsoa. Kukaan ei koskaan tule tietämään, mitä Bobitan elämässä on vuosien saatossa tapahtunut. Siitä syystä kotiutumisen aikana voi mahdollisesti paljastua erinäisiä epävarmuuksia. Kuten monille rescue-koirille, myös Bobitalle esimerkiksi miehet voivat aiheuttaa epävarmuutta ja jännitystä, koska sillä tuskin montaa positiivista kokemusta miehistä on.

15.7.2017
Aktiivimme vierailivat jälleen heinäkuussa Onevetin Cosoban tarhalla ja tapasivat vierailullaan myös sympaattisen Bobitan, johon ihastuivat kovin. Bobita oli hyvin mielissään vierailijoista ja kiipesikin ihan syliin asti jääden nauttimaan rapsutuksista. Aktiivimme kuvailivat Bobitaa hyvin sosiaaliseksi ja kiltiksi herrasmieheksi. Alun ärhentely häkkikavereille on jäänyt Bobitalta kokonaan pois, ja herra suhtautuukin kämppiksiinsä nykyisin rauhallisen välinpitämättömästi. Tästä kypsään ikään ehtineestä ukkelista saisi varmasti rakastettavan ystävän rauhallisille kävelylenkeille ja sohvalle köllimään.

5.6.2017
Saimme kuulumisia Ioana Bodealta, joka hoitaa Bobitaa ja häkin kahta muuta koiraa. Ioana kertoi, että Bobita tulee nykyisin hyvin toimeen häkkitovereidensa kanssa. Alun ärhentely varmasti johtui osittain kovasta stressistä, joka ukkelia vaivasi kunnallisen tarhan jälkeen. Koska yhteiselo nyt sujuu häkin narttukoirien kanssa, voisi Bobitan tulevassa kodissa kuvitella asustelevan tyttöpuolisen kaverin.

20.5.2017
Bobita on tällä hetkellä ymmärrettävästi todella stressaantunut, joten se tulee tarvitsemaan kodiltaan aikaa ja ymmärrystä. Sen taustoista ei tiedetä mitään, joten sen elämä tähän asti on voinut olla hyvinkin kivinen. Bobitalla saattaa myös olla kipuja, vaikkei koiralla ole ulkoisesti mitään erityistä kipuja selittävää. Tulevan kodin täytyy varautua mahdollisten kipujen hoitamiseen. Vaikka elämä tuntuu Bobitaa hieman kolhineen, on se kuitenkin hyvin ihmisläheinen sylikoira, joka hakeutuu spontaanisti lähelle ja nauttii kovin huomiosta ja lähelläolosta. Iloa tällä parhaaseen ikäänsä päässeellä miekkosella siis yhä riittää. Bobita tervehtii aktiivien vierailun aikana kauniisti aidan toisella puolella olevaa pikkukoiraa, mutta pomottaa kahta muuta häkissään asuvaa koiraa, joten se voisi sopia parhaiten ainoaksi koiraksi ja silmäteräksi.

________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan, että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Bobita saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Bobita on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Essi Marttila

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: