Päivitetty 03.02.2018

Kodin saanut koira: MADDIE (nyk. Manta)


Syntymäaika: 2012
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (OneVet)
steriloitu

 

Perustiedot

1.6.2017
Romaniassa on kunnallisia koiratarhoja, jotka poikkeavat valtavasti eläinsuojelijoiden pitämistä tarhoista. Näillä kunnallisilla tarhoilla koirista ei huolehdita millään tavalla, niiden ainoa tarkoitus on säilöä koiria kunnes niitä kohtaa surullinen ja tuskainen loppu. Maddie on kotoisin tällaiselta kunnalliselta tarhalta, Mihailestin kylästä. Eläinsuojelija Ioana Bodea oli käymässä kyseisellä tarhalla kuukausi takaperin ja otti muutaman onnekkaan mukaansa, kuten Maddien ja sen häkkikaverit Esterin ja Bobitan. Maddie on ilmeisesti Esterin tytär. Koirat pääsivät asumaan OneVetin klinikalle Ioanan hoiviin kunnes löytävät oman kodin. Maddie hieman pelkää Bobitaa joka on aikamoinen päällepäsmäri, ja tästä syystä pysyy häkissä enemmänkin takaa-alalla. Maddie on hiljainen koira, sen ei ole vielä ainakaan kuultu haukkuvan yhtään. Aktiivien vieraillessa paikalla Maddie olisi mielellään tullut tutustumaan reissulaisiin lähemminkin, mutta se väisti Bobitaa niin ettei uskaltanut tulla rapsutettavaksi asti. Maddie vaikuttaa oikein mukavalta ja rauhalliselta koiralta joka on kiinnostunut ihmisistä ja pitää huomiosta. Kovin pomottavan koiran kaverina se mieluummin väistyy paikalta kuin alkaa riidellä.

Maddie on kooltaan noin 50 cm ja painoa sillä on noin 17 kg.

Päivitykset

3.2.2018
Tänään Maddien elämässä tapahtui suuri muutos, sillä se karisti Romanian pölyt tassuistaan ja matkusti ikiomaan kotiinsa. Maddie sai uuden hienon nimen, Manta. Oikein paljon onnea Mantalle ja sen kodille <3

10.12.2017
Suloinen Maddie sai tänään kuulla ihania uutisia, sillä se on varattu omaan kotiinsa.

1.12.2017
Aktiivien vieraillessa Maddien häkissä se makasi kopissaan koko vierailun ajan, eikä halunnut tulla pois sieltä. Se katselee vieraitaan kiinnostuneena ja sen luo saa mennä antamaan rapsutuksia. Sitä ei pelota tai jännitä, vaan se vaikuttaa enemmänkin siltä että se ei koe tarpeelliseksi mennä tutkailemaan uusia ihmisiä. Maddie on selkeästi luonteeltaan hyvin rauhallinen jalat maassa oleva tyyppi joka ei turhia hötkyile vaan ottaa asiat rennosti. Se varmasti nauttisikin pitkistä rauhallisista kävelyistä luonnossa ja torkuista oman kodin sohvalla, oman ihmisen kainalossa.

19.9.2017
Maddie on reipastunut viimekertaisen aktiivien vierailun jälkeen ja nyt se oli jo paljon rennommin. Sitä jännittää kuitenkin outo tilanne ja esimerkiksi kamera sai sen arastelemaan vielä voimakkaammin. Se tulee varmasti reipastumaan kotioloissa, mutta kodin on hyvä varautua että tietynlainen arkuus on osa sitä koko elämän. Tulevan kodin olisikin hyvä omata kärsivällisyyttä ja osata tukea Maddieta pelottavissa tilanteissa. Tutun ihmisen kanssa Maddie onkin tosi ok ja se kävi hakemassa tästä turvaa kun alkoi jännittää liikaa. Maddie on oikea kultakimpale ujoudestaan huolimatta ja se vaikuttaa tosi lempeältä sekä ylikiltiltä koiralta joka varmasti jättää isot tassunjäljet sydämeen.

26.7.2017
Maddie ujosteli sen verran aktiivejamme, että se päätti pysytellä kopissa koko vierailun ajan. Sitä jännitti selkeästi jokin asia tilanteessa, oliko se sitten uudet ihmiset sen häkissä vai muiden koirien valtava tarve saada huomiota ja rapsutuksia uusilta tuttavilta. Tilanne oli sille kuitenkin liikaa, joten se teki itsestään mahdollisimman huomaamattoman ja pysytteli visusti koppinsa turvissa.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Maddie saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Maddie on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Krista Norvasuo

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.