Päivitetty 10.04.2018

Kodin saanut koira: ALFREDA (Team Sirius)


Syntymäaika: 02/2017
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Suomessa (Tampere)
steriloitu

Tausta

Romaniassa on todella paljon kodittomia koiria. Suurin osa niistä ei suinkaan ole villiintyneitä tai edes syntyneet kadulle, vaan ne on hylätty sinne ihmisen toimesta pieninä pentuina. Ihmisillä ei ole varaa pitää huolta koiriensa pennuista, joten ne hylätään joko emon kanssa tai ilman emoaan johonkin syrjäisään paikkaan. Näillä pennuilla on häviävän pieni mahdollisuus selvitä omillaan ja vain pieni osa niistä selviää aikuisiksi. Onneksi Romaniassa asuu myös hyväsydämisiä ihmisiä, jotka yrittävät parhaansa mukaan auttaa näitä hylättyjä koiria. Yksi tällainen eläinrakas mies on löytänyt Team Siriuksen pennut maaliskuussa. Pellolle oli muutaman päivän aikana hylätty yhteensä huimat 15 vain parin viikon ikäistä pentua. Mies ei raaskinut jättää pentuja pellolle, vaan otti ne hoiviinsa. Hänellä ei kuitenkaan ollut varaa hoitaa pentuja itse, joten hän pyysi Kulkurien yhteistyökumppanitarhalla Cosobassa auttavaa Ioana Bodeaa hakemaan pennut tarhalle turvaan.

Vaikka pennut saivat heti tarhalle päästyään kaiken mahdollisen avun, vain 10 niistä selvisi pennuille hyvin vaarallisesta parvosta. Adelinda, Attila, Admina, Adaliz, Adonna, Alfreda, Alisa, Asterix, Basay ja Bruce ovat saaneet kasvaa ja voimistua. Nyt niillä on kaikki tarvittavat rokotukset ja ne ovat täysin valmiita aloittamaan omien kotiensa etsinnän.

Alfreda on sisarustensa tavoin iloinen ja leikkisä nuori tyttö. Se rakastaa leikkiä ja touhuta ja tutkia uusia asioita. Vieraat ihmiset vielä hieman jännittävät sitä, mutta hetken tutustuttuaan se reipastuu ja tulee tutustumaan. Ihmisiä kohtaan Alfreda on kiltti ja lempeä ujoudestaan huolimatta. Se tulee hienosti toimeen sisarustensa kanssa ja väistyy heti, jos jonkinlaista erimiellisyyttä meinaa syntyä. Alfreda onkin hyvin ystävällinen ja sosiaalinen ja päästessään omaan kotiin se reipastuu varmasti nopeasti.

Alfreda tulee aikuisena olemaan noin 55 cm korkea.

10.4.2018
Kultainen Alfreda on muuttanut omaan kotiinsa. Onnea koko perheelle!

Nykytilanne kotihoidossa

18.3.2018
Herttaisen Alfredan opit kotihoidossa ovat tehneet tehtävänsä, sillä se on tänään varattu ikiomaan kotiinsa.

28.1.2018
Alfredan elämä kotihoidossa jatkuu tuttuun malliin ja se onkin jo ehtinyt oppia huimasti kotikoiran tapoja. Kotihoitajan mukaan Alfreda on rauhallinen ja kiltti ja vähään tyytyväinen. Alfreda lenkkeilee nätisti hihnassa ja on hiljattain myös alkanut ymmärtää sisäsiisteyden idean. Muutamaan kertaan Alfreda on pentumaisesti maistellut kodin antimia, mutta muuten pysytellyt kiltisti omissa leluissa ja luissaan. Alfreda tulee edelleen mainiosti toimeen hoitopaikan koirakaverin kanssa ja sille onkin välillä ollut hieman hankalaa jäädä kotiin täysin yksin. Silloin Alfreda saattaa jäädä haukkumaan muiden perään. Tätä on kuitenkin alettu harjoitella ja edistystä on heti alkanut tapahtua. Muuten Alfreda on hiljainen asukas eikä juurikaan pidä ääntä.

Alfreda on kotihoidossa punnittu ja se on nyt 18 kiloa painava kaunis nuorukainen.

30.12.2017

Alfredan uusi elämä kotihoidossa on alkanut erinomaisesti. Alfreda on kotona iloinen ja leikkisä ja erittäin kiltti ihmisiä kohtaan. Se viihtyy mainiosti kotihoitopaikan toisen koiran kanssa ja onkin jo innostunut leikkimään useita kertoja. Ulkoilua Alfreda vielä hieman jännittää, mutta harjoittelee päivittäin reippaan koirakaverinsa esimerkin avulla ja edistystä tapahtuu joka päivä. Tulevassa kodissa voisi hyvin olla reipas koirakaveri Alfredan apuna. Se sopii varmasti myös ainoaksi koiraksi, kunhan koti on sitoutunut harjoittelemaan sen kanssa kärsivällisesti jännittävien asioiden kohtaamista.

10.12.2017
Alfreda on eilen lentänyt Suomeen kotihoitoon. Päivitämme kuulumisia heti kun se on saanut rauhassa asettua uuteen hoitopaikkaansa.

26.11.2017
Suloinen Alfreda matkustaa pian Suomeen kotihoitoon. Parasta tietysti olisi, jos tyttö pääsisi suoraan ikiomaan kotiinsa.

28.9.2017
Team Siriuksen pennuista enää neljä on vailla ikiomia kotejaan. Alfreda on yksi jäljellä olevista kolmesta tytöstä. Se on perusluonteeltaan iloinen ja ystävällinen ja tulee hienosti sisarustensa kanssa toimeen. Uudet asiat kiinnostavat Alfredaa kovasti se tutustuukin mielellään asioihin pennuille tyypillisesti leikkien ja hassutellen. Vieraita ihmisiä Alfreda hieman ujostelee, mutta saadessaan hetken ihmetellä näiden touhuja se reipastuu ja tulee tervehtimään tulijoita. Reipas koirakaveri olisi varmasti iso apu Alfredalle uuteen elämään totuttelussa. Team Siriuksen jo kotiutuneet sisarukset ovat kaikki pärjänneet hienosti kodeissaan ja oletettavaa on, että myös Alfreda oppii nopeasti kotikoiran tavoille.

21.7.2017
Team Siriuksen jäljellä olevat seitsemän pentua ottivat aktiivimme iloisesti vastaan jälleen heinäkuussa. Alfredasta on parissa kuukaudessa kasvanut todella kaunis nuori tyttö. Tarhan stressaava ympäristö ja vähät ihmiskontaktit ovat tehneet tytöstä hieman ujon. Niinpä se tarkkailee mieluummin vierailijoita kauempaa ja antaa rohkeampien sisaruksiensa näyttää mallia kuinka tilanteessa tulisi toimia. Ujoudestaan huolimatta Alfreda on kaikkia kohtaan kiltti ja ystävällinen ja se mieluummin alistuu kuin joutuu muiden kanssa erimielisyyksiin. Reipas koirakaveri voisikin olla suuri apu Alfredalle tulevassa kodissa. Koska Alfreda on vielä niin nuori olisi hienoa jos se pääsisi pian omaan kotiinsa, jotta se pääsisi opettelemaan pois ujoudestaan turvallisessa ympäristössä.

24.5.2017
Kaikki Team Siriuksen pennut ovat tyypillisiä nuoria pentuja. Ne ovat uteliaita ja touhukkaita ja kuluttavat suurimman osan ajastaan keskenään painien. Pennut ovat rohkeasti tutustumassa uusiin asioihin ja hakeutuvat mielellään ihmisen lähelle huomiota saadakseen. Toistaiseksi suuria luonne-eroja ei ole, vaan kaikki kymmenen Team Siriuksen jäsentä ovat tasaisen iloisia ja reippaita koiranalkuja.

Pennuista kasvaa arviolta keskikokoisia, noin 50-55 cm korkeita.

_______________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Alfreda tulee Suomeen niin nuorena, että sitä ei steriloida ennen kotiutumista tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Alfreda saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Alfreda on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Rosa Haahtikari

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.