Enkelikoira: BIANKA

Syntymäaika: Noin 2/2017
Sukupuoli: Narttu
Steriloidaan
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
Kokoarvio:

 

Perustiedot ja tausta:

5.10.2017
Onevet on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani ja vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut Onevetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Toinen klinikan perustajista, Dr. Adina, on erityisen kunnostautunut kodittomien koirien auttajana ja OneVetin hoitolan tiloissa asuukin toistasataa koiraa. Koiria ja pentuja hylätään päivittäin. Onevetin rakennuksen eteen tuotiin yhtenä päivänä kori, jossa oli 5 pentua. Kuten niin usein käy, pennut sairastuivat parvoon joka johti siihen, että kolme pennuista menehtyivät. Kaksi selvisi ja nämä astuvat nyt Kulkurien adoptio-ohjelmaan. Nämä kaksi ovat Bianka ja Branko.

Tapasin itse Biankan ja Brankon heinäkuussa ja vaikka emme silloin pystyneet vielä laittamaan kaksikon kotia hakeviksi pennuiksi, ne jäivät mieleen iloisuutensa ja suloisuutensa takia. Molemmat vaikuttivat niin mutkattomilta ja kivoilta pennuilta. Oli ihana saada syyskuun reissulaisilta tiedon, että nämä olivat selvinneet hengissä ja olivat nyt valmiita etsimään omaa kotia.

Biankasta lähti ääntä oikein olan takaa ennen aktiivimme häkkiin menoa, mutta kun vieraat vihdoinkin astuivat sinne, pieni tyttö rauhoittui ja halusi vaan kaiken sen huomion mikä oli mahdollista saada. Bianka on todella ihmisrakas pieni koira. Tällä hetkellä syliin joutuminen kuitenkin jännittää vielä paljon mutta alkaa pian rentoutua ja palautuu nopeasti alkuhämmästyksestään. Biankaa kuvaillaan elohopeaksi ja kuvaus sopii kyllä hyvin tälle pienelle ja vikkelälle tytölle. Biankasta voisi hyvin kuvitella, että siitä tulisi oiva kaveri erilaisiin harrastuksiin. Viihtyy varmasti hyvin mikäli saa paljon kivaa tekemistä.

Kooltaan Bianka on noin 30cm tällä hetkellä ja se tulee jäämään pienikokoiseksi. Ikää Biankalla on nyt arvion mukaan noin 8 kuukautta.

Päivitykset

Bianka oli onnekas ja se pääsi muuttamaan rakastettavaan kotiin, jossa sille annettiin aikaa ja ymmärrystä kun se pikkuhiljaa tottui kaikkeen uuteen. Kotoa löytyvästä turvallisesta ja kiltistä koirakaverista tuli nopeasti kovin Biankalle kovin rakkaaksi. Surullisin mielin joudun nyt päivittämään Biankan sivun, viimeisen kerran. Haluan kiittää Biankan perhettä kaikesta mitä teitte biankan eteen ja kaikesta siitä rakkaudesta ja lämmöstä mitä se sai kanssanne kokea, olette ihania <3 .

“18.1. Kannoimme kotiin ihanimman pienen koiran Biankan. Bianka oli tullessaan varuillaan, mutta utelias. Ihan kuin pieni ketun poikanen!
Ensimmäisestä hetkestä lähtien Bianka tuntui omalta ja uskomme, että Bianka koki myös meidät omakseen.
Oli ihana saada seurata päivä kerrallaan Biankan edistystä ja rohkaistumista. Nopeastikin mini B:stä kuoriutui vinkuleluja rakastava energiapakkaus jolta ei puuttunut vauhtia. Saimme elämäämme ison annoksen iloa, energiaa ja rakkautta vain 4,5 kg:n paketissa.

19.3. Suru valtasi sydämemme, kun Bianka jäi auton alle.
Jäämme kaipaamaan ja muistamaan Pikku-Pimpulaa ikuisesti.

Rakastaen,
Biankan perhe <3 ”

19.11.2017
Bianka lensi eilen, 18.11.2017 Suomeen ja omaan kotiinsa.

2.11.2017
Pieni Bianka pääsee pian muuttamaan omaan kotiin, sillä se varattiin hetki sitten. Onnea <3


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Bianka saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna (mikäli ikä sen sallii), rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Bianka on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Mikäli Bianka tulee Suomeen steriloimattomana nuoren iän vuoksi, tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhteyshenkilöösi ennen sterilointia.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Biankan yhteyshenkilö: Mia Takolander 

 

 

 

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: