Päivitetty 08.04.2018

Enkelikoira: CHRISTOPHER ROBIN “RISTO”


Syntymäaika: 2013-2014
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Rosiori)
kastroidaan

 

26.3.2016
Rosiori de Veden kaupunki Romaniassa on koiraihmisen näkökulmasta surullinen paikka. Kauoungin koiratarhalla elää noin 350 koiraa. Osa koirista on kiinnitettyinä koppeihinsa puolentoista metrin pituisella kettingillä, osa elää siällä petonilattialla. Paikallisten rankkureiden ilon aihe on lattioiden pesun yhteydessä kastella vesiletkulla tahallaan myös koirat  säästä huolimatta. Tämän vuoksi koirilla ei esimerkiksi voida talvisin käyttää olkea lämpöeristeenä. Ainoan toivon kipinän paremmasta huomisesta tuo uuttera eläinsuojelija Cornelia Stan, joka on omistanut elämänsä näiden koirien auttamiseen. Cornelia käy säännöllisesti hoitamassa ja ruokkimassa koiria ja järjestää niitä ulkomaalaisten adoptioiden piiriin. Näistä lähtökohdista Kulkurien adoptio-ohjelmaan on valikoitunut hellyttävä, sveitsinpaimenkoiratyyppinen Christopher Robin.

Kulkurien aktiivit tapasivat Christopher Robinin ensimmäisen kerran vieraillessaan Rosiorin tarhalla maaliskuussa 2016. Paitsi ulkonäöllään, hurmaa Christopher myös luonteellaan. Se ei tee itsestään numeroa, mutta on äärimmäisen onnellinen saadessaan ihmisen huomiota. Rapsuttelija viereen se tulee rohkeasti ja jää nautiskelemaan luottavaisesti. Christopher vaikuttaa tasapainoiselta koiralta jolla on tervettä itsevarmuutta. Tarhalla se asuun samassa sisähäkissä nuoren, sähläävän nartun kanssa jonka kanssa tulee hyvin toimeen. Christopher väistää kohteliaasti nuorempaansa ja menee punkkaansa huilaamaan kun meno käy sen mielestä liian riehakkaaksi. Kun ihmiset poistuvat häkistä huomaamme Christopherissa myös leikkisämmän puolen, kun se aloittaa painimisen häkkikaverinsa kanssa. Christopherilla on korkeutta noin 50cm ja painoa noin 20kg. Tosin painossa on muutama ylimääräinen kilo.

11.6.2016
Christopher Robin odottaa yhä omaa kotiaan Rosiorin tarhalla. Sisähäkin sijaan se on siirtynyt asumaan ketjun päähän ulos ja jakaa koppinsa toisen samaan aikaan löydetyn koiran kanssa. Olosuhteisiin nähden Christopher Robin voi hyvin, mutta kaipasi kovasti jo omaan kotiin viettämään normaalia koiranelämää.

11.7.2016
Kulkurien aktiivit tapasivat Christopher Robinin toistamiseen vieraillessaan Rosiorin tarhalla viime viikolla. Christopher Robin on esikuvansa mukaan varsin reipas poika. Se on hiljattain joutunut vieraan samaan koppiin kiinnitetyn nartun hyökkäyksen kohteeksi, mutta tästä huolimatta se ei osoita aggressiivisuuden merkkejä muille koirille. Hieman varuillaan se tapauksen vuoksi on muiden seurassa. Narttu on onneksi siirretty pois Christopherin vierestä ja pojalla on uusi kämppäkaveri, jonka kanssa se uskaltautuu jo hieman leikkimäänkin. Ihmisiäkin kohtaan Christopher Robin on lempeä ja antaa ilman ongelmia tutkia itseään. Häntä vain heiluu kun se saa nauttia hetken huomiosta. Tarhalla Christopher Robin ei juurikaan hauku, vaikka ajoittain paikalla käy melkoinen metakka kun koirat haukkuvat kuorossa ympärillä.

Lisätty kuvia ja video.

13.8.2016
Christopher Robin on reipastunut entisestään. Uusia ihmisiä tavatessaan se oikein hymyilee ja tuntuu siltä, kuin poika oikein poseeraisi kameralle. Ehkä se miettii, että tälläinen komea hymypoika huomataan helpommin Suomessa. Lisätty video hymypojalle.

6.9.2016
Christopher Robin on tänään varattu omaan kotiin. Vihdoinkin se oikea elämä voi alkaa!

18.12.2016
Ihana Christopher Robin saapui vihdoin kotiin 17.12.2016. Kaikkea hyvää tulevaan!

8.4.2018
Pian Suomeen tulon jälkeen Christopher Robinilla eli Ristolla todettiin takajalassa vanha vamma joka oli saanut jo niin pahaa jälkeä aikaan, että sen operointi olisi vain pahentanut tilannetta. Risto hoidettiin tukihoidolla, mutta loppuvuodesta 2017 sen kipuja ei saatu enää pysymään hallinnassa. Helmikuussa 2018 oli raskaan päätöksen aika ja Risto siirtyi enkelikoiraksi. Lämmin osanottomme Riston perheelle. Kiitos, että Risto sai viettää viimeisen vuotensa rakastettuna perheenjäsenenä.


“Taas valo viiltää taivaanrantaa, se päivän yöstä erottaa.
On tullut aika pois se antaa, jota niin paljon rakastaa.
Sen järjellä me ymmärrämme, kun toinen lähtee, toinen jää.
Vain pieni lapsi sisällämme ei tahdo sitä käsittää.
Hyvää matkaa, hyvää matkaa, kulje kanssa enkelin.
Hyvää matkaa, hyvää matkaa, me sinua paljon rakastimme.”

Ristoa suuresti kaivaten & ikävöiden Riston perhe

——————————————————————————————————————————

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Christopher Robin saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä, kastroituna ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Christopher Robin on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkittuja yhteydenottoja odottaa Taija Mäkinen.

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.