Päivitetty 26.11.2017

Kodin saanut koira: ALISA (Team Sirius)


Syntymäaika: 02/2017
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
steriloitu


Perustiedot

Romaniassa on todella paljon kodittomia koiria. Suurin osa niistä ei suinkaan ole villiintyneitä tai edes syntyneet kadulle, vaan ne on hylätty sinne ihmisen toimesta pieninä pentuina. Ihmisillä ei ole varaa pitää huolta koiriensa pennuista, joten ne hylätään joko emon kanssa tai ilman emoaan johonkin syrjäisään paikkaan. Näillä pennuilla on häviävän pieni mahdollisuus selvitä omillaan ja vain pieni osa niistä selviää aikuisiksi. Onneksi Romaniassa asuu myös hyväsydämisiä ihmisiä, jotka yrittävät parhaansa mukaan auttaa näitä hylättyjä koiria. Yksi tällainen eläinrakas mies on löytänyt Team Siriuksen pennut maaliskuussa. Pellolle oli muutaman päivän aikana hylätty yhteensä huimat 15 vain parin viikon ikäistä pentua. Mies ei raaskinut jättää pentuja pellolle, vaan otti ne hoiviinsa. Hänellä ei kuitenkaan ollut varaa hoitaa pentuja itse, joten hän pyysi Kulkurien yhteistyökumppanitarhalla Cosobassa auttavaa Ioana Bodeaa hakemaan pennut tarhalle turvaan.

Vaikka pennut saivat heti tarhalle päästyään kaiken mahdollisen avun, vain 10 niistä selvisi pennuille hyvin vaarallisesta parvosta. Adelinda, Attila, Admina, Adaliz, Adonna, Alfreda, Alisa, Asterix, Basay ja Bruce ovat saaneet kasvaa ja voimistua. Nyt niillä on kaikki tarvittavat rokotukset ja ne ovat täysin valmiita aloittamaan omien kotiensa etsinnän.

Alisa on iloinen ja touhukas nuorukainen. Se rakastaa leikkimistä ja osallistuu mielellään kaikkeen, mitä sisarusten häkissä tapahtuu. Vieraat ihmiset ja asiat alkuun hieman jännittävät sitä, mutta samalla se on kovin innoissaan aina kun saa tutkia jotakin uutta. Tuttujen ihmisten kanssa Alisa on avoin ja aina onnellinen saadessaan olla ihmisen lähellä. Alun ujoudestaan huolimatta Alisa on kaikkia kohtaan ystävällinen ja kiltti. Se tulee hienosti toimeen muiden koirien kanssa ja antaa myös vieraiden ihmisten käsitellä itseään hienosti.

Alisa tulee aikuisena olemaan noin 50-55cm korkea.

26.11.2017
Alisa saapui eilen omaan kotiinsa Suomeen.

10.11.2017
Sympaattinen Alisa on varattu omaan kotiinsa.

28.9.2017
Team Siriuksen pennuista enää neljä on vailla ikiomia kotejaan. Alisa on yksi jäljellä olevista kolmesta tytöstä. Se on iloinen ja leikkisä ja innostuu uusista asioista nopeasti. Pennuille leluiksi annettu sukka ja kenkä saivat heti sisarukset innostumaan ja niiden parissa nelikko jaksoikin touhuta koko vierailun ajan. Vieraat ihmiset ovat Alisalle vielä hieman jännittävä asia, mikä johtuu täysin siitä, ettei se ole tarhalla juurikaan tavannut vieraita ihmisiä. Kotioloissa Alisasta kuoriutuu varmasti nopeasti reipas ja menevä nuorukainen. Reipas koirakaveri olisi varmasti iso apu Alisalle uuteen elämään totuttelussa. Team Siriuksen jo kotiutuneet sisarukset ovat kaikki pärjänneet hienosti kodeissaan ja oletettavaa on, että myös Alisa oppii nopeasti kotikoiran tavoille.

21.7.2017
Team Siriuksen jäljellä olevat seitsemän pentua ottivat aktiivimme iloisesti vastaan jälleen heinäkuussa. Alisa innostui vierailijoista kovasti ja saikin melkoisen ilohepulin heti, kun ihmisiä tuli häkkiin. Alkuun vieraat hieman jännittivät sitä, mutta nopeasti uteliaisuus voitti ja tyttö kävi uteliaasti haistelemassa kaikki läpi. Alisa on iloinen ja leikkisä ja se hakee selvästi tukea sisaruksistaan. Sen tulevassa kodissa voisikin hyvin olla reipas koirakaveri odottamassa. Alisa tulee hienosti kaikkien kanssa toimeen ja on perusluonteeltaan kiltti ja ystävällinen. Kotioloissa se pääsee varmasti nopeasti yli alun jännityksestään.

24.5.2017
Kaikki Team Siriuksen pennut ovat tyypillisiä nuoria pentuja. Ne ovat uteliaita ja touhukkaita ja kuluttavat suurimman osan ajastaan keskenään painien. Pennut ovat rohkeasti tutustumassa uusiin asioihin ja hakeutuvat mielellään ihmisen lähelle huomiota saadakseen. Toistaiseksi suuria luonne-eroja ei ole, vaan kaikki kymmenen Team Siriuksen jäsentä ovat tasaisen iloisia ja reippaita koiranalkuja.

Pennuista kasvaa arviolta keskikokoisia, noin 50-55 cm korkeita.

_______________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Alisa tulee Suomeen niin nuorena, että sitä ei steriloida ennen kotiutumista tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Alisa saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Alisa on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Taija Mäkinen

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.