Päivitetty 26.11.2017

Kodin saanut koira: KIERA (Nyk. Lilo)


Syntymäaika: 2016
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Roxana Deissima)
steriloitu

 

Perustiedot ja taustat

14.08.2017
Roxana Deissima on toiminut aktiivisena eläinsuojelijana vuodesta 2007 alkaen. Kaikki alkoi siitä, kun Roxanan kotikulmillaan jo pidempään ruokkima koira joutui dog catchersien, eli paikallisten julmien ja väkivaltaisten rankkureiden, toimesta yhdelle Romanian kunnallisista tarhoista. Roxana lähti hakemaan koiraa takaisin ja näki ensimmäisen kerran kunnallisen tarhan kauheuden, koirien tuskan ja ihmisten julmuuden, eikä paluuta entiseen enää ollut.

Kiera on tullut Roxanan yksityiselle koirasuojalle pentuna, yhdessä emän 2 siskonsa kanssa. Tarkempaa tarinaa meillä ei pesueesta ole tiedossa, todennäköisesti ne ovat vain ei-toivotuiksi syntyneitä, kuten lukuisat muut romanialaiset koirat. Emä ja yksi pennuista on saanut jo kodin Romaniasta. Kieran Krysty-sisko löytyy myös adoptio-ohjelmastamme. Kiera on  super leikkisä nuori koira jotka nauttii suunnattomasti vapaana temmeltämisestä. Tarhaolosuihteissa Kiera on ystävällinen ja ihmisrakas. Se  nauttii läheisyydestä, mutta energiaa pissaa, joten kovin pitkiä aikoja neiti ei paikoillaan viihdy. Kiera ottaa hyvin kotaktia ihmisiin. Roxana kertoo Kieran olevan ketterä ja vikkelä,  joten siitä todennäköisesti saisi kotiutumisen jälkeen aktiivisen harrastuskaverin esim. agilityyn. Ensisijaisesti Kiera tietysti luovutetaan rakkaaksi perheenjäseneksi. Kiera ei juurikaan hauku tarhalla, ainoastaan leikkiessä voi muutama ilohaukku kuulua.

Kiera on 6-7kg painava ja korkeutta sillä on noin 35cm.

26.11.2017
Iloinen Kiera saapui eilen omaan kotiinsa Suomeen. Uudeksi nimekseen Kiera sai Lilo

25.10.2017
Kiera on varattu omaan kotiinsa Suomeen.

——————————————————————————————————————————————–

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Kiera saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Kieralla on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Taija Mäkinen

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.