Päivitetty 26.11.2017

Kodin saanut koira: ALONSO


Syntymäaika: 2009
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Rosiori, OneVet)
kastroitu

 

Perustiedot ja tausta
Rosiori de Vede on pieni kaupunki, jossa on kunnallinen tarha ja eläinsuojelija Cornelia Stan huolehtii yksin useasta sadasta koirasta omalla vapaa-ajallaan ja järjestää myös sterilointi tapahtumia tarhan vieressä olevassa talossa. Tarhalla on joitakin kaupungin työntekijöitä Cornelian lisäksi, mutta kaikesta joutuu Cornelia huolehtimaan yksin. Koiria tuodaan tarhalle rankkurien toimesta suuria määriä ja Cornelia koittaa järjestää koiria siten, että osa koirista on ulkona kopeissaan kettingillä kiinni ja osa sisällä häkeissä, jotta rauha koirien kesken säilyisi. Täältä Alonso on lähtöisin.
Tällä hetkellä Alonso on OneVetin tarhalla, jonne siirtyi saamaan hoitoa ja kipulääkettä (metacam) jäykkään takapäähänsä ja onkin huomattavasti piristynyt ja nuorentunut.

Tämä charmantti herrasmies joka kerrassaan hurmaa vierailijat, on ystävällinen, iloinen ja rento. Narttujen kanssa tulee hyvin toimeen ja asuttaakin häkkiään vilkkaan nartun kanssa. Ruuastaan ei ole mustasukkainen, vaan jakaa sen sopuisasti.

Alonso on kooltaan n. 55-60 cm ja n. 20 kg.

26.11.2017
Alonso on saanut kodin Saksasta. Onnea uuteen elämään ihana Alonso!

24.9.2017
Aktiivimme tapasivat Alonson ja näkivät koiran, joka oli tiputtanut ikävuosia ja alakuloisuuden pois. Iloisesti tervehtivä koira, joka nautti vieraistaan ja saamistaan nameista. Alonsosta voisi sanoa, että on valmis kotikoira ja matkustaisi mielellään omaan loppuelämän kotiin viettämään ansaittua vanhuuttaan oman ihmisen seurassa, nauttien kävelyistä ja omasta pehmoisesta pedistä. Kuvia ja video lisätty.

 

26.7.2017
Alonso on siirtynyt Rosiorin tarhalta OneVetin klinikalle, koska koiran takapää kuvattiin tuon jäykkyyden tähden ja kun Alonso ei välillä käyttänyt oikeaa takajalkaansa. Mitään röntgenkuvista ei tullut esille, joten Alonso sai kipulääkettä ja rauhallista elämää, joka onkin auttanut hyvin, koska nyt käyttää jalkojaan ja voi hyvin. Tulevan kodin on siis varauduttava seuraamaan tilannetta ja tarvittaessa hoidettava kipulääkkein koiraa. Jonkun koira Alonso on joskus ollut, koska seuraa ihmistä hyvin ja hihnassa kulkeminen onnistuu myös moitteettomasti. Edelleen hakeutuu ihmisen lähelle, nauttien saamastaan huomiosta ja rapsutuksista ja on todella kiltti. Alonso asuttaa häkkiä nartun kanssa ja tuleekin hyvin toimeen, uroksille voi olla arvokkaan komentava.

31.5.2017
Aktiivimme tapasivat Alonsonin kuun alussa ja kertoivat tämän suuremoisen ja sielukkaan koiran pysyttelevän vain kopissaan. Huomattuaan, että ihminen onkin tulossa juuri hänen kopilleen, niin silloin Alonso kömpii jäykästi ulos ja tervehtii tulioita hyvin rauhallisen lempeästi ja ystävällisesti. Tästä pojasta voi kotioloissa kuoriutua huomattavasti vauhdikkaampi ja iloisempi, koska Alonso vaikutti tarhaoloissa apaattiselta ja hieman sulkeutuneelta. Se on todennäköisesti Alonson tapa selviytyä tarhan stressaavista olosuhteista. Alonso tulee toimeen muiden koirien kanssa ja suhtautuu ennemminkin välinpitämättömästi muihin koiriin.
Näitä kultakimpaleita on tarhalla paljon, tässä ehdottomasti yksi sellainen. Video ja uusia kuvia lisätty.

18.3.2017
Ulkona omaa pientä koppiaan asuttaa suloistakin suloisempi paappa koira Alonso. Tullessamme häntä kohden, ei Alonso liikahda omasta pienestä kopistaan, vaan vilkaisee altakulmain ja jatkaa loikoilua, pysyen hiljaisena ja huomaamattomana. Huomatessaan, että olemme juuri häntä tulossa tapaamaan, tulee Alonso onnellisena venytellen luoksemme, rauhallisin elkein ja maltillisesti painautuu ihmiseen kiinni. Tarjoamme herkkuja, mutta antamamme namit eivät voita ihmisen lämpöä ja huomiota. Hännänpää heiluu vienosti ja tuo rauha, joka Alonson silmistä heijastuu, on uskomatonta. Niin kiltti ja ystävällinen koira, joka huokuu hiljaisuutta, eikä osallistu muiden koirien haukkumiseen tai riehumiseen. Kuulo voi Alonsolla olla hieman heikentynyt, koska säpsähti kun lähestyimme takaa päin yllättäen, mutta palautui samantien takaisin omaan rauhalliseen olotilaansa.

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan, että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Alonso saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Alonso on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin

 

Yhteyshenkilö: Stina Nurmikoski

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.