Päivitetty 21.02.2022

Kodin saanut koira: CODRIN (Aseman pennut) (nyk. Rico)


Syntymäaika: 1/2018
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Luiza Mandru)
ei kastroida

 

Perustiedot ja tausta
15.6.2018
Romaniassa, kylässä nimeltä Grădiştea, asuu hyväsydäminen ja loputtoman ahkera Luiza Mandru. Luiza on toiminut yli vuosikymmenen ajan aktiivisena, vapaaehtoisena eläinsuojelijana, laittaen apua tarvitsevat eläimet omien tarpeidensa edelle. Luiza ja hänen aviomiehensä pitävät omistamassaan omakotitalossa noin 50 koiraa ja 20 kissaa kerrallaan, joista noin puolet ovat yleensä pentuja ja puolet aikuisia. Pääsääntöisesti eläimet asuvat sisätiloissa ja ulkoilevat turvallisesti aidatulla pihalla. Kuitenkaan ei voida puhua normaalista kotiympäistöstä koirien suuren määrän vuoksi, vaikka ympäristö sellainen onkin. Kulkurien adoptio-ohjelmaan tulevat kaikki Luizan koirat, jotka todennäköisimmin sopeutuvat kotikoiriksi Suomeen.

Lorete on asunut vuosia Luizan kodin lähistöllä sijaitsevalla rautatieasemalla. Sillä on ollut lukematon määrä pentuja, joista tuskin kukaan on selvinnyt alkua pidemmälle. Kun Luiza sai asemalla työskentelevältä naapuriltaan tiedon, että Loretella on uudet pennut, Luiza kiirehti asemalle. Tällöin oli helmikuu ja Romaniassa pakkasta, joten pennut olisivat tuskin selvinneet. Siten pentue emoineen päätyi Luizalle. Nyt, kun pennut ovat saaneet tarvittavat rokotukset, koko poppoo tulee etsimään kotiaan Kulkurien adoptio-ohjelmaan.

Crinan, Danutin, Ivonen, Nancyn, Deirdren ja Codrinin emo Lorete on ollut pennuilleen erinomainen äiti. Se on jaksanut hyvin lapsostensa riekkumista ja jatkuvaa roikkumista nisissä. Tavatessaan vieraan se ei hermostu, vaikka sen pennut menevätkin ihmisten luo, joskin välissä on verkkoaita. Se ei myöskään itse hakeudu vieraiden luo, mutta Luiza kertoo, että tutuille Lorete on rohkea ja sosiaalinen. Se ei kuitenkaan ole mikään erityisen vilkas, vaan rauhallinen ja sävyisä. Vaikka se elääkin nyt pentujensa kanssa omassa aitauksessaan, Luiza kertoo, että se tulee toimeen kaikkien koirien kanssa ja on asemalla eläessään sielläkin tullut toimeen niin ihmisten kuin koirien kanssa. Näissä olosuhteissa pennut ovat saaneet kasvaa ja vaikka niiden ihmiskontaktit ovat vähäisiä, ne ovat positiivisia. Pennut ovat saaneet kasvaa tasapainoisen emonsa kanssa, mistä on niille jatkossa paljon hyötyä, mutta niiden kanssa on silti opeteltava monen monta asiaa aivan alusta ja varauduttava, että aluksi ne voivat olla arkoja uusien asioiden suhteen. Codrin on pentueen hulivili. Se suhtautuu uusiin asioihin uteliaasti ja rakastaa painia sisarustensa kanssa päivät pitkät. Codrinia voi ajatella monenlaiseen kotiin, joskin sen omat persoonalliset piirteet kehittyvät vasta sen varttuessa lisää, mutta nyt jo voidaan sanoa, että se on melkoinen rymypetteri, joka rakastaa rapsuttajaansa koko pienen kehonda voimalla.

Codrin kasvaa aikuisena arviolta keskikokoiseksi, noin 45 – 55 cm korkeaksi ja 20-25 – kiloiseksi.

Päivitykset

29.9.2018

Ihana Codrin matkasi tänään omaan kotiinsa.


25.8.2018

Hulivili Codrin on tänään varattu omaan kotiinsa Suomeen.

15.6.2018
Toukokuu toi muassaan Romaniaan myös Kulkurien aktiivit. He tapasivat myös kaikki Luizalla vielä olevat Aseman pennut. Codrin on pennuista hulivilein. Se ottaa ihmiseen avoimesti kontaktia, nousee ihmistä päin hakemaan huomiota ja rapsutuksia saadessaan kellahtaa selälleen onnellisena. Codrin on eloisa, hauska, reipas ja rohkea. Se suorastaan hullaantuu vieraista niin, että kiipeilee näiden päälle ja jakelee intohimoisia koiranpentupusuja. Se haluaa huomiota ja on sen eteen valmis tyrkkimään sisarukset tieltään,, joten kovinkaan kohtelias se ei vielä osaa olla. Codrin on aktiivinen ja energinen kuten pennun kuuluukin, joka kuitenkin pystyy myös rauhoittumaan rapsutuksille, vaikkakaan ei malta paikoillaan kovin kauaa olla. Codrin on ihana ja ilkikurinen pentu suurella sydämellä. Vaikka se onkin pentueen tuppautuja, se ei silti päsmäröi tai komenna muita. Saa haluamansa tunkemalla muiden ohi ja häsläämällä eniten. Se saattaa kotioloissa saada siitä palautetta, mutta ehkäpä se on se hinta, mikä sen täytyy maksaa matkallaan aikuiseksi koiraksi.

Lisätty video ja kuvia.

29.4.208
Codrin aloitti kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkistemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Codrin kotiutuu Suomeen niin nuorena, että sitä ei kastroida ennen kotiutumista, tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu kodin niin halutessa sterilointikustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen/yhteyshenkilöön ennen kastrointia.

Codrin saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Codrin on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:  Nina Ehrström

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.