Päivitetty 19.10.2018

Kotia etsivä koira: NANCY (Aseman pennut) TULOSSA KOTIHOITOON SUOMEEN 27.10


Syntymäaika: 1/2018
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Luiza Mandru)
steriloitu

 

 

Perustiedot ja tausta
08.06.2018
Romaniassa, kylässä nimeltä Grădiştea, asuu hyväsydäminen ja loputtoman ahkera Luiza Mandru. Luiza on toiminut yli vuosikymmenen ajan aktiivisena, vapaaehtoisena eläinsuojelijana, laittaen apua tarvitsevat eläimet omien tarpeidensa edelle. Luiza ja hänen aviomiehensä pitävät omistamassaan omakotitalossa noin 50 koiraa ja 20 kissaa kerrallaan, joista noin puolet ovat yleensä pentuja ja puolet aikuisia. Pääsääntöisesti eläimet asuvat sisätiloissa ja ulkoilevat turvallisesti aidatulla pihalla. Kuitenkaan ei voida puhua normaalista kotiympäistöstä koirien suuren määrän vuoksi, vaikka ympäristö sellainen onkin. Kulkurien adoptio-ohjelmaan tulevat kaikki Luizan koirat, jotka todennäköisimmin sopeutuvat kotikoiriksi Suomeen.

Lorete on asunut vuosia Luizan kodin lähistöllä sijaitsevalla rautatieasemalla. Sillä on ollut lukematon määrä pentuja, joista tuskin kukaan on selvinnyt alkua pidemmälle. Kun Luiza sai asemalla työskentelevältä naapuriltaan tiedon, että Loretella on uudet pennut, Luiza kiirehti asemalle. Tällöin oli helmikuu ja Romaniassa pakkasta, joten pennut olisivat tuskin selvinneet. Siten pentue emoineen päätyi Luizalle. Nyt, kun pennut ovat saaneet tarvittavat rokotukset, koko poppoo tulee etsimään kotiaan Kulkurien adoptio-ohjelmaan.

CrinanDanutinIvonen, Nancyn, Deirdren ja  Codrinin emo  Lorete on ollut pennuilleen erinomainen äiti. Se on jaksanut hyvin lapsostensa riekkumista ja jatkuvaa roikkumista nisissä. Tavatessaan vieraan se ei hermostu, vaikka sen pennut menevätkin ihmisten luo, joskin välissä on verkkoaita. Se ei myöskään itse hakeudu vieraiden luo, mutta Luiza kertoo, että tutuille Lorete on rohkea ja sosiaalinen. Se ei kuitenkaan ole mikään erityisen vilkas, vaan rauhallinen ja sävyisä. Vaikka se elääkin nyt pentujensa kanssa omassa aitauksessaan, Luiza kertoo, että se tulee toimeen kaikkien koirien kanssa ja on asemalla eläessään sielläkin tullut toimeen niin ihmisten kuin koirien kanssa. Näissä olosuhteissa pennut ovat saaneet kasvaa ja vaikka niiden ihmiskontaktit ovat vähäisiä, ne ovat positiivisia. Pennut ovat saaneet kasvaa tasapainoisen emonsa kanssa, mistä on niille jatkossa paljon hyötyä, mutta niiden kanssa on silti opeteltava monen monta asiaa aivan alusta ja varauduttava, että aluksi ne voivat olla arkoja uusien asioiden suhteen. Pennut ovat vielä niin nuoria, ettei yksilöllisiä luonteenpiirteitä kovin jyrkästi tule esiin. Nancyn Luiza kertoo kuitenkin olevan pentueen aktiivisin ja myös eniten riiviö. Nancy vaikuttaa myös todella älykkäältä. Tytöstä saisikin lempeällä ja määrätietoisella kasvatuksella varmasti oivan harrastuskaverin mihin tahansa lajiin. Pelkäksi sohvaperunaksi tästä tytöstä tuskin on.

Nancy kasvaa aikuisena arviolta keskikokoiseksi, n 45-55cm ja 20-25kg.

16.10.2018

Ihana Nancy saa pian elämänsä mahdollisuuden, sillä se lentää kotihoitoon Suomeen etsimään sitä omaa kotiaan. Nancyn tiedetään aiemmin haukkuneen pihalla ollessaan. Nyt Luiza kertoo, että tilanne on rauhoittunut kesästä. Nancy haukkuu edelleen ajoittain pihalla ollessaan ja muiden mukana. Samoin Nancy haukkuu leikkiessään mutta turhanpäiväinen haukkuminen on loppunut. Kuitenkin tulevan kodin tulee tiedostaa ,että haukkumista voi, etenkin alkuun, ilmetä. Nancy tulee toistaiseksi moitteettomasti toimeen kaikkien koirien kanssa ja on kovin leikkisä nuori koiranalku. Myös kissojen kanssa Nancy tulee hyvin toimeen.

1.10.2018

Nancy on pentueen ainoa tyttö, joka vielä odottelee omaa kotiaan tarhalla. Nancysta on kasvanut upea, persoonallisen näköinen hassuttelija, joka on saanut rohkeutta ainakin tutussa ympäristössä toimimiseen. Tarhan ulkopuolinen maailma on Nancylle aivan vieras asia, joten kotiutuessa tulee varautua siihen, että asioihin totuttelu ja tutustuminen vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä. Nancyssa on valtavasti potentiaalia ja sen hullunkuriset leikkituokiot tuovat väkisinkin hymyn kasvoille.

8.6.2018

Tarhaolosuhteet ovat alkaneet vaikuttaa tähän aktiiviseen koiranalkuun. Nancy ei asu tällä hetkellä muun sisarusparven kanssa, sillä aitauksessa ollessaan se haukkuu taukoamatta epäilemättä turhautuneisuuttaan. Sisätiloissa haukkumista ei ilmene mutta Nancyn haukkumistaipumus on otettava huomioon asuinympäristöä mietittäessä. Nancy tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa. Aktiivien vierailun aikana se leikkikin riehakkaasti toisen koiran kanssa asuntovaunun sisällä. Tavaratkaan eivät välttämättä ehjänä selviä tämän aktiivisen pennun innostuessa niillä leikkimään. Aiemmin pentueen aktiivisin ja vilkkain Nancy menee nyt selkeästi sisaruksiaan enemmän lukkoon, kun aktiivimme sitä käyvät tapaamassa. Se antaa käsitellä itseään mutta selkeästi jännittää sylissä olemista. Nancyn olisikin hyvä päästä pian pois tarhalta tutustumaan ulkomaailmaan ja saamaan positiivisia ihmiskontakteja sekä tekemistä, jollaista sen aktiivinen ja fiksu luonne kaipaisi.

22.5.2018

Lisätty kauniille Nancylle uusi video ja kuvia.

28.4.2018

Nancy aloitti kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, ja myös muihin koiriin tutustumista saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Nancy kotiutuu Suomeen niin nuorena, että sitä ei steriloida ennen kotiutumista, tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu kodin niin halutessa sterilointikustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Nancy saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Nancy on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:  Nina Ehrström

Publiée par Mandru Luiza sur Lundi 21 mai 2018

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.