Kodin saanut koira: SIRUU

Syntymäaika: 3/2018
Sukupuoli: narttu
ei steriloitu
Sijainti: Suomessa (Uusimaa)
Kokoarvio:

 

Perustiedot ja tausta:
6.11.2018
Carpen tarha on Kulkureiden pitkäaikaisen yhteistyökumppanin Carmen Mandescun ylläpitämä tarha, joka sijaitsee maaseudulla noin tunnin ajomatkan päässä Bukarestista. Tarhaa rakennetaan vielä, mutta siellä asuu jo kymmeniä kotiaan etsiviä koiria. Yksi tarhalla asuvista koirista on Hemi, joka päätyi Carpen tarhalle yhdessä kolmen pentunsa kanssa. Hemin edellinen omistaja asuu läheisessä kylässä ja koska hänellä ei ollut varaa hoitaa koiria, hän toi koiraperheen tarhalle. Hemillä oli tullessaan ketju kaulassa ja pennut, Siruu mukaan lukien, olivat muovikassissa.

Siruu on reipas ja touhukas tyttönen kuten sisaruksensa Sampoo ja Sylvii. Kaikki kolme pentua ovat sosiaalisia, iloisia ja leikkisiä ja viettäisivät mieluusti nykyistä enemmän aikaa ihmisen seurassa. Touhukkuudestaan huolimatta, ne osaavat rauhoittua, kunhan pahimmat riekkumiset on saatu purettua. Pennut ovat sympaattisia ja jos ovat yhtään tulleet äitiinsä, niin niistä kasvaa oikein tasapainoisia koiria, kunhan vain pääsevät näkemään maailmaa turvallisesti oman ihmisen kanssa häkkinsä ulkopuoleltakin. Siruu on näistä kolmesta se keskimallin kaveri, eli neiti ei ole yhtä riehakas kuin veljensä, mutta ei ihan niin ujo kuin siskonsa.

Siru on muutaman Suomessa vietetyn viikon perusteella varsin kivanoloinen nuori koiraneiti. Se nauttii tuttujen ihmisten rapsutuksista ja vieressä köllimisestä, mutta arastelee ainakin joitakin miehiä. Muiden koirien kanssa Siru näyttää tulevan toimeen alkujännityksestä selvittyään oikein kivasti ja jopa riehakkaasti. Reipas koiraseura olisikin varmasti sen mieleen myös tulevassa kodissa. Siru on sisäsiisti, kun se pääsee ulos 3-4 kertaa päivässä. Kynsien leikkaaminen sujuu ongelmitta ja Siru osaa jo maahanmenon, istumisen ja tassun antamisen alkeet vihjeestä. Kaupunkiympäristön äänet jännittivät sitä alkuun ulkona ja se selvästi nauttii metsässä liikkumisesta, joten Sirun tulevan kodin olisikin hyvä olla rauhallisella alueella. Siru motivoituu kananpaloista erinomaisesti ja niiden avulla sitä voikin rohkaista jännittävissä tilanteissa. Siru on ehtinyt harjoitella yksinoloa pieninä annoksina ja ne ovat sujuneet hyvin. Sirun tulevan kodin on hyvä varautua siihen, että Siru tarvitsee lempeää rohkaisua ja aikaa jännittävien asioiden kohtaamisessa, mutta siitä kyllä saa vallan mainion koirakaverin!

Siruun arvioidaan kasvavan jonkin verran emoaan (40cm ja 10kg) suuremmaksi, ehkä keskikokoiseksi koiraksi.

 

Päivitykset:
4.11.2018
Siru matkasi tänään kotihoitajan hellästä huomasta ikiomaan kotiinsa. Iloa ja onnea Sirun perheelle!

 

3.11.2018
Siru on varattu tänään kotiin, jossa sitä jo kovin odotetaan!

 

23.10.2018
Suloinen Siru palaa sivuillemme kotia etsivien koirien joukkoon. Siru on nyt kotihoidossa Uudellamaalla. Ensimmäisen vuorokauden jälkeen kotihoitaja tuumasi, että Siru on hurmannut hänet täysin. Siru leikkii kotihoitajan koirien kanssa, nuuskuttelee ulkona hajuja ja pötköttelee sohvalla rapsutuksia kerjäten.


29.9.2018
Siru lensi tänään siskonsa kanssa samaa matkaa Suomeen ja siitä uuden perheensä luoksen syksyn sateilta suojaan. Hauskoja hetkiä Sirun kotiin!

 

24.8.2018
Tämä pikku neiti on onnekas, sillä se varattiin tänään ikiomaan kotiinsa Suomeen.

 

4.8.2018
Siruu on saanut paljon kotiehdokkaita, joten tällä hetkellä siitä ei oteta vastaan enempää kyselyitä. Jo yhteyttä ottaneiden kanssa jatketaan toki.

 

10.7.2018
Siruu aloitti kodin etsimisen Suomesta.

 

_____________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkistemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua. Siruu saapui Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa. Yhdistys osallistuu kodin niin halutessa sterilointikustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen ennen sterilisointia. Lisäksi Siruulla on tullessaan mikrosiru ja EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasti sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Siruun yhteyshenkilö on Maikku Wikberg.

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: