Päivitetty 01.10.2018

Kodin saanut koira: SIRUU


Syntymäaika: 2/2018
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
ei steriloitu

 

Perustiedot ja tausta:
10.7.2018
Carpen tarha on Kulkureiden pitkäaikaisen yhteistyökumppanin Carmen Mandescun ylläpitämä tarha, joka sijaitsee maaseudulla noin tunnin ajomatkan päässä Bukarestista. Tarhaa rakennetaan vielä, mutta siellä asuu jo kymmeniä kotiaan etsiviä koiria. Yksi tarhalla asuvista koirista on Hemi, joka päätyi Carpen tarhalle yhdessä kolmen pentunsa kanssa. Hemin edellinen omistaja asuu läheisessä kylässä ja koska hänellä ei ollut varaa hoitaa koiria, hän toi koiraperheen tarhalle. Hemillä oli tullessaan ketju kaulassa ja pennut, Siruu mukaan lukien, olivat muovikassissa.

Siruu on reipas ja touhukas tyttönen kuten sisaruksensa Sampoo ja Sylvii. Kaikki kolme pentua ovat sosiaalisia, iloisia ja leikkisiä ja viettäisivät mieluusti nykyistä enemmän aikaa ihmisen seurassa. Touhukkuudestaan huolimatta, ne osaavat rauhoittua, kunhan pahimmat riekkumiset on saatu purettua. Pennut ovat sympaattisia ja jos ovat yhtään tulleet äitiinsä, niin niistä kasvaa oikein tasapainoisia koiria, kunhan vain pääsevät näkemään maailmaa turvallisesti oman ihmisen kanssa häkkinsä ulkopuoleltakin. Siruu on näistä kolmesta se keskimallin kaveri, eli neiti ei ole yhtä riehakas kuin veljensä, mutta ei ihan niin ujo kuin siskonsa.

Siruun arvioidaan kasvavan jonkin verran emoaan (40cm ja 10kg) suuremmaksi, ehkä keskikokoiseksi koiraksi.

 

Päivitykset:
29.9.2018
Siru lensi tänään siskonsa kanssa samaa matkaa Suomeen ja siitä uuden perheensä luoksen syksyn sateilta suojaan. Hauskoja hetkiä Sirun kotiin!

24.8.2018
Tämä pikku neiti on onnekas, sillä se varattiin tänään ikiomaan kotiinsa Suomeen.

 

4.8.2018
Siruu on saanut paljon kotiehdokkaita, joten tällä hetkellä siitä ei oteta vastaan enempää kyselyitä. Jo yhteyttä ottaneiden kanssa jatketaan toki.

 

10.7.2018
Siruu aloitti kodin etsimisen Suomesta.

 

_____________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkistemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua. Siruu saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Mikäli Siruu kotiutuu Suomeen niin nuorena, että sitä ei steriloida ennen kotiutumista, tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu kodin niin halutessa sterilointikustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen ennen sterilisointia. Lisäksi Siruulla on tullessaan mikrosiru ja EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasti sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Siruun yhteyshenkilö on Maikku Wikberg.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.