Kodin saanut koira: HEMI (nyk. Manta)

Syntymäaika: 6/2016
Sukupuoli: narttu
ei steriloitu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
Kokoarvio:

 

Perustiedot ja tausta
10.7.2018
Carpen tarha on Kulkureiden pitkäaikaisen yhteistyökumppanin Carmen Mandescun ylläpitämä tarha, joka sijaitsee maaseudulla noin tunnin ajomatkan päässä Bukarestista. Tarhaa rakennetaan vielä, mutta siellä asuu jo kymmeniä kotiaan etsiviä koiria. Hemi päätyi Carpen tarhalle yhdessä kolmen pentunsa kanssa. Hemin edellinen omistaja asuu läheisessä kylässä ja koska hänellä ei ollut varaa hoitaa koiria, hän toi koiraperheen tarhalle. Hemillä oli tullessaan ketju kaulassa ja pennut olivat muovikassissa. Hemi oli tuolloin varsin huonossa ja laihassa kunnossa, joten sille oli melkoinen onnenpotku päästä paikkaan, jossa se sai ruokaa ja suojaa osakseen sekä mahdollisuuden uuden kodin etsintään. Myös Hemin pennut Sylvii, Sampoo ja Siruu etsivät omia kotejaan.

Hemi on ihan äärettömän herttainen, noin parivuotias koiramamma. Se hoivasi pentujaan tunnollisesti ja huolella ja kesti niitä kärsivällisesti, vaikka pikkuiset olivatkin jo melkoisia riiviöitä. Hemi vaikuttikin helpottuneelta, kun se siirrettiin pois pentujen luota. Nyt Hemin häkkikämppiksenä on Cip. Hemi ja Cip tulevat hyvin juttuun keskenään ja Hemi vaikuttaa muutenkin sopuisalta ja sosiaaliselta koiralta. Hemi suhtautuu ihmisiin ystävällisesti ja se onkin tarhalla hyvin huomionkipeä ja hyppelehtii päästäkseen häkissä vierailevan ihmisen syliin. Se on kuitenkin sympaattinen ja kohtelias koira, joka ei sentään repeä liitoksistaan ihmisen tavatessaan. Hemi vaikuttaa tasapainoiselta koiralta, jonka ei juurikaan ole kuultu haukkuvan tarhalla.

Hemi on ehkä saanut menneisyydessään osuman kuonoonsa, sillä siltä puuttuu etuhampaat ylhäältä ja sen kulmahammas on katkennut. Muuten sen hampaat ovat hyvässä kunnossa. Tällä hymytytöllä on korkeutta noin 40 cm ja painoa 10 kg.

 

Päivitykset
1.9.2018

Hemi saapui tänään hymyillen, hurmaten ja häntää heiluttaen oman perheensä luokse Suomeen. Vanha, tarhaoloista muistuttanut nimi jäi historiaan ja lepertelyjen vastaanottajaa kutsutaan nykyään Mantaksi. Iloa ja onnea Mantan perheelle!

 

1.8.2018
Hemin unelma on tänään yhden askeleen lähempänä toteutumista, sillä se on juuri varattu omaan kotiin.

 

25.7.2018
Kulkureiden vapaaehtoiset kävivät tapaamassa Carpen asukkaita ja toki myös tasapainoista pientä Hemiä. Hemi hakee mielellään rapsutuksia ja nauttii selkeästi niistä. Ihmisten kanssa Hemi onkin tarhalla tosi ihanasti. Ruokailutilanteissa se saattaa kuitenkin komennella häkkikaveriaan Cipiä, vaikka muuten niillä sujuukin yhteiselo ihan kivasti. Hemille on lisätty kaksi videopätkää.

 

10.7.2018
Hemi on aloittanut tänään kodin etsinnän Suomesta.

 

_________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Hemi saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä sekä testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Hemi on Suomeen tullessaan mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Hemin yhteyshenkilönä toimii Maikku Wikberg.

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: