Päivitetty 29.08.2018

Kodin saanut koira: ANAYA (Monster Puppies)


Syntymäaika: 5/2017
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Suomessa (Kotihoidossa Tuusulassa)
steriloitu

Perustiedot ja taustat

1.8.2017
Romaniassa, Gradistean kylässä asuva hyväsydäminen ja loputtoman ahkera tahtonainen, Luiza Mandru on Rescueyhdistys Kulkurit ry:n pitkäaikainen yksityinen yhteistyötaho. Luiza ja hänen aviomiehensä pitävät omistamassaan omakotitalossa noin 50 koiraa ja 20 kissaa kerrallaan, joista noin puolet ovat yleensä pentuja ja puolet aikuisia.  Tämän pentueen Luiza löysi läheisestä metsästä, valtatien vierestä. Pennut olisivat hyvin pian jääneet joko autojen alle, tai menehtyneet nälkään, joten Luiza nappasi koko pentueen mukaansa, turvaan kasvamaan luokseen. Nyt pennut ovat kasvaneet ja saaneet kaikki tarvittavat rokotukset joten ne pääsivät adoptio ohjelmaamme omia kotejansa etsimään. Tapasimme koko 7 pennun kokoisen pentueen käydessämme Luizan luona heinäkuisella aktiivimatkalla ja kaikki pennut ovat varsin vilkkaita, ihmisystävällisiä ja touhukkaita. Varsinaisia Monstereita, Luiza sanoi pilke silmäkulmassa kun katseli pentujen painimista, nahistelua, kaiken tutkimista päistikkaa, piraijahampain varustetuilla suilla tutustumista ja pihalla riekkumista mustaruskeana pyörremyrskynä. Luiza kertoi myös mitä kaikkea sisällä pennut touhuilee ajankuluksi, ja tästä kaikesta yhteenvetona tuli pentueen nimitys “Monster Puppies”. Luizan ja hänen miehensä luona on ihana kodinomainen tunnelma, ja varsin turvallinen paikka kasvaa, mutta toki pentujen olisi hyvä päästä omiin koteihin kasvamaan mahdollisimman pian.

Anaya ja hänen sisaruksensa Anja , Daruka, Tux, Fidox, Tevis ja Olgaya ovat suloisia, riemukkaita ja terhakoita pentuja. Heistä kasvaa keskikoisia tai isohkoja, n. 25-30 kg kokoisia. Rotuperimässä saattaa olla vivahde Rottweileria.

Anaya on samanlainen viikari kuin muutkin sisaruksensa. Neiti on tummin näistä mustanruskeista pennuista.  Luonnetta ei puutu, pää kolmantena jalkana viipotetaan ja tutkitaan kaikkea eteen sattuvaa.  Sanonta “Peto on irti” on oikein oiva lause kuvaamaan tätä neitoa sen terhakkuuden, seikkailunhalun ja päättäväisyyden mukana,  kaunis ulkomuoto tulee kaupan päälle.

25.8.2018

Anayan odotus on vihdoin päättynyt ja se pääsi muuttamaan omaan loppu elämän kotiin. Onnea Anayalle ja perheelle!

2.8.2018

Anayan kotihoitojakso on sujunut oikein mallikkaasti. Tyttö on todella nopea oppimaan uutta ja motivoituu ruualla todella hyvin. Se tulee hienosti toimeen perheen toisen koiran kanssa ja on tutustunut myös perheen kaneihin. Riistaviettiä ei tytöllä juuri ole ja kaneihin tutustuminenkin sujui hienosti. Myös hevosia on Anaya päässyt tapaamaan. Tyttö on aivan valmis paketti. Enää puuttuu se oma koti. Lisätty Anayalle uusi video.

17.7.2018

Anaya on sopeutunut uuteen kotihoitopaikkaansa oikein hyvin. Kotihoitaja kuvailee tyttöä tyypilliseksi nuoreksi, innokkaaksi koiraksi. Hoitoperheessä on lapsia, uroskoira sekä kaneja ja Anaya tuleekin mutkattomasti kaikkien kanssa toimeen. Hihnassa Anaya alkuinnostuksen jälkeen osaa kävellä melko hienosti. Lenkin alussa tyttö on niin tarmoa täynnä, että hihna kiristyy aika ajoin. Anaya on kuitenkin todella nopea ja kiinnostunut oppimaan ja helposti motivoitavissa nameilla, joten kehitystä saa tämän tytön kanssa aikaan nopeasti! Anaya näyttää rakastavan uuden oppimista, joten siitä saisi varmasti oivan harrastuskoiran vaikka mihin lajiin. Anaya haukkuu jonkin verran mutta ei ole mikään tyhjän louskuttaja kuitenkaan. Tulevan kodin tulee kuitenkin olla varautunut aiihen, että tyttö saattaa etenkin alkuun haukkua jonkin verran kodin ulkopuolelta kuuluvia ääniä.  Mistä löytyisi se loppuelämän koti tälle upealle kultakimpaleelle? Lisätty Anayalle uusia kuvia sekä videoita.

11.7.2018

Anaya siirtyi etsimään omaa loppuelämän kotiaan kotihoidosta käsin. Hoitopaikasta löytyi koirakaveri, jonka kanssa yhteinen sävel löytyi välittömästi. Anayan kuulumisia kotihoidosta päivitellään lisää, kunhan tyttö on asettunut taloksi. Lisätty uusia kuvia.

28.06.2018

Aina ei elämässä kaikki mene suunnitellusti ja Anayan nykyinen perhe joutuu raskain sydämin luopumaan tytöstä sairastapauksen ja siitä johtuvan ajanpuutteen vuoksi. Anaya on ehtinyt nykyisessä kodissaan kasvaa upeaksi, liki 28 kiloiseksi nuoreksi koiraneidoksi. Kotikoiran tavat ovat tulleet tutuksi ja kerrostaloelämä ja lapsiperhearki ovat Anayalle jo tuttua hommaa. Anaya on aktiivinen, nuori paimenkoirasekoitus, jolle etsitään kotia, joka on valmis järjestämään Anayalle niin fyysistä kuin henkistäkin aktiviteettiä. Tyttö on erittäin fiksu ja sopisikin varmasti monenlaiseen harrastukseen ja ympäristöön. Tällä hetkellä Anayan liikunta ja aivojumppa jäävät melko vähäiselle ja tyttö keksiikin itse itselleen puuhaa yksin jäädessään hieman tavaroita nakertelemalla. Myös aktiviteetin ollessa vähäistä, on Anaya alkanut haukkumaan jonkin verran rappukäytävän äänille. Mikään turhan louskuttaja ei tyttö kuitenkaan ole. Anaya asuu tällä hetkellä kissaperheessä ja kissojen kanssa tuleekin ongelmitta toimeen. Toistaiseksi Anaya on tullut toimeen myös kaikkien koirien kanssa sukupuoleen katsomatta moitteettomasti, joten ainakin uroksen kaveriksi Anaya varmasti soveltuisi. Ihan pienten lasten perheeseen ei Anayaa varmuudeksi luovuteta, sillä tämä iloinen tyttö ei aina hahmota lainkaan kokoaan, kun se nuoruuden innolla tulee jakamaan rakkauttaan. Anaya asuu tällä hetkellä Vantaalla.

23.10.2017
Anaya on matkustanut Suomeen omaan kotiin. Onnea Anaya ja perhe!

18.9.2017
Anaya neidin odotus on päättynyt, hänet on tänään varattu ikiomaan kotiin. <3

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.
Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Anaya on steriloitu, asianmukaisesti rokotettu, ulko- ja sisäloishäädetty ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Anaya on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:  Nina Ehrström

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.