Päivitetty 28.01.2018

Kodin saanut koira: OLGAYA (Monster Puppies), Suomessa


Syntymäaika: 5/2017
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Suomessa (PK- Seutu)
steriloitu

Perustiedot
Romaniassa, Gradistean kylässä asuva hyväsydäminen ja loputtoman ahkera tahtonainen, Luiza Mandru on Rescueyhdistys Kulkurit ry:n pitkäaikainen yksityinen yhteistyötaho. Luiza ja hänen aviomiehensä pitävät omistamassaan omakotitalossa noin 50 koiraa ja 20 kissaa kerrallaan, joista noin puolet ovat yleensä pentuja ja puolet aikuisia.  Tämän pentueen Luiza löysi läheisestä metsästä, valtatien vierestä. Pennut olisivat hyvin pian jääneet joko autojen alle, tai menehtyneet nälkään, joten Luiza nappasi koko pentueen mukaansa, turvaan kasvamaan luokseen. Nyt pennut ovat kasvaneet ja saaneet kaikki tarvittavat rokotukset joten ne pääsivät adoptio ohjelmaamme omia kotejansa etsimään.

27.1.2018
Olgaya, nyk. Gaia on siirtynyt omaan kotiin, oman ihmisensä luokse. Kotionnea! <3

25.1.2018
Ihana ja reipas Olgaya neiti ei kauaa ehtinyt kotiaan etsimään vaan, hänet varattiin ikiomaan kotiin tänään. Onnea tyttönen ja onnea tuleva omistaja! <3

22.1.2018
Olgaya neiti lensi toissapäivänä suomeen kotihoitoon, ja reippaasti on neiti aloittanut taipaleensa. Utelias pusukone, jolla myös ripaus omaa luonnetta ja touhuilun intoa. Rakastaa ihmisiä, ja kaikki ovat potentiaalisia rapsuttajia, hihnassa mennään reippaasti ja nätisti, vaikka toki alkuun kaikki onkin vähän jännittävää ja uutta. Neidin kuulumisia päivitellään myöhemmin lisää.

5.1.2018
Olgayan varaus peruuntui ja tyttö pääseekin kotihoidon kautta etsimään omaa kotia 20.1. lennolla.

21.12.2017
Olgaya on onnekas tyttönen, sillä se on varattu ikiomaan kotiin Suomeen!

10.9.2017
Aktiivimme vierailivat reissullaan Luiza Mandrun luona ja toivat mukanaan ihanan, reippaan ja sosiaalisen Olgayan kuulumiset. Olgaya on mutkaton tyttönen, jonka ei ole tarhalla kuultu haukkuvan. Pentueen tuhtaaja. Erittäin fiksun oloinen tytteli, haistelee kaiken perinpohjin, keskittyy nenätyöskentelyyn. Ainakin tarhaolosuhteissa tulee toimeen kaikkien kanssa lajista riippumatta.

1.8.2017
Tapasimme koko seitsemän pennun pentueen käydessämme Luizan luona heinäkuisella aktiivimatkalla, ja kaikki pennut ovat varsin vilkkaita, ihmisystävällisiä ja touhukkaita. Varsinaisia Monstereita, Luiza sanoi pilke silmäkulmassa kun katseli pentujen painimista, nahistelua, kaiken tutkimista päistikkaa, piraijahampain varustetuilla suilla tutustumista ja pihalla riekkumista mustaruskeana pyörremyrskynä. Luiza kertoi myös mitä kaikkea sisällä pennut touhuilee ajankuluksi, ja tästä kaikesta yhteenvetona tuli pentueen nimitys “Monster Puppies”. Luizan ja hänen miehensä luona on ihana kodinomainen tunnelma, ja varsin turvallinen paikka kasvaa, mutta toki pentujen olisi hyvä päästä omiin koteihin kasvamaan mahdollisimman pian.

Olgaya ja hänen sisaruksensa Anja, Daruka, Tux, Fidox, Tevis ja Anaya  ovat suloisia, riemukkaita ja terhakoita pentuja. Heistä kasvaa keskikoisia tai isohkoja, n. 25-30 kg kokoisia. Rotuperimässä saattaa olla vivahde rottweileria.

Olgaya on tyypillisen riehakas ja suloinen pentu. Se tohottaa menemään ja innostuessaan hammastelee ja pusuttelee minkä kerkiää. Se on tarkka ruuasta ja leluistaan, eikä mielellään päästä muita niitä kanssaan jakamaan. Tätä täytyy tulevassa kodissa harjoitella kärsivällisesti, jotta tyttö ymmärtää, että ruokaa on kyllä riittävästi tarjolla, eikä siitä tarvitse joutua nahistelemaan. Olgaya on utelias pentu, joka ansaitsisi pian päästä ikiomaan kotiinsa, kuten muutkin sisaruksensa.

__________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Olgayan rotuperimästä johtuen sen kotiehdokkaiden haastattelut tullaan suorittamaan kahden henkilön toimesta ja lisäksi kotiehdokkaille voidaan tehdä kotikäynti ennen koiran varausta.

Mikäli Olgaya tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhteyshenkilöösi ennen sterilointia.

Olgaya saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Olgaya on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Olgayan yhteyshenkilö on Anne Huhtala.

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.