Päivitetty 23.05.2018

Kodin saanut koira: FIDOX (Monster puppies)


Syntymäaika: 5/2017
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Luiza Mandru)
ei kastroitu

 

Perustiedot ja tausta
25.3.2018
Romaniassa, Gradistean kylässä asuva hyväsydäminen ja loputtoman ahkera tahtonainen, Luiza Mandru on Rescueyhdistys Kulkurit ry:n pitkäaikainen yksityinen yhteistyötaho. Luiza ja hänen aviomiehensä pitävät omistamassaan omakotitalossa noin 50 koiraa ja 20 kissaa kerrallaan, joista noin puolet ovat yleensä pentuja ja puolet aikuisia. Tämän pentueen Luiza löysi läheisestä metsästä, valtatien vierestä. Pennut olisivat hyvin pian jääneet joko autojen alle, tai menehtyneet nälkään, joten Luiza nappasi koko pentueen mukaansa, turvaan kasvamaan luokseen. Luizan katsellessa pentujen painimista, nahistelua, kaiken tutkimista päistikkaa, piraijahampain varustetuilla suilla tutustumista ja pihalla riekkumista mustanruskeana pyörremyöskynä, totesi hän pilke silmäkulmassaan, että varsinaisia monstereita pennut. Ja tästä nämä 7 pentua saivatkin nimensä “Monster Puppies”. Luizan ja hänen miehensä luona on ihana kodinomainen tunnelma, ja varsin turvallinen paikka kasvaa, mutta toki pentujen olisi hyvä päästä omiin koteihin kasvamaan mahdollisimman pian.

Fidox ja hänen sisaruksensa Anja, Daruka, Tevis, Tux, Anaya ja Olgaya suloisia, riemukkaita ja terhakoita pentuja. Heistä kasvaa keskikoisia tai isohkoja, n. 25-30 kg kokoisia. Rotuperimässä saattaa olla vivahde rottweileria. Fidoxista huokuu ennen kaikkea rakkaus ihan kaikkea kohtaan. Ihmiset ja toiset koirat, kevään ensi tuoksut tai auringonsäteet, mikä voisikaan olla ihanampaa! Tätä kaikkea Fidox yrittää kahmia tassuihinsa ja tarvittaessa Fidox ahmaiseekin kaksi ihmistä tassujensa väliin, koska niin paljon rakkautta Fidoxilta löytyy. Fidox on myös helposti motivoitavissa nameilla, ja nyt olisikin jo aika tämän nuoren miehen päästä ikiomaan kotiinsa opettelemaan suomalaisen kotikoiran elämää ja uusia harrastuksia.

 

Päivitykset

18.4.2018
Vihdoin myös Fidox on varattu ikiomaan kotiin Suomeen.

25.3.2018
Vuosi on vaihtunut ja Fidoxesta on kasvanut mielettömän upea nuori koira. Aktiiviemme vieraillessa Luiza Mandrun luona Fidox on heti tervehtimässä vieraita eikä turhaan pidättele itseään osoittaessaan rakkauta vieraita kohtaan. Rakkauden purskahduksistaan huolimatta Fidox pystyy keskittymään ja nopeasti ymmärtää mitä odotetaan. Fidoxia on helppo motivoida nameilla, mutta myös kehut ja ihmisen huomio toimivat palkintoina. Fidox olisikin mitä mainioin harrastuskoira, oikeastaan mihin harrastukseen tahansa. Fidox leikkii nätisti Felice Sofican kanssa ja haluaakin olla mukana aivan kaikessa. Fidoxilta ei älliä puutu, mutta toisinaan tämä tarkkaavainen poika saa aikaan myös kommelluksia. Mandrut kertoiviat esimerkiksi, kuinka eräänä päivänä Luiza ei ollutkaan päässyt enää sisälle, koska ovi ei auennut. Lopulta Mandrujen piti murtautua kotiinsa ikkunan kautta, jolloin selvisi että Fidox oli saanut oven sisältä lukkoon ja lukinnut näin Mandrut ulkopuolelle. Olisi siis hyvä jos tulevassa kodissa olisi mahdollisesti myös takaovi. Fidoxia ei kuitenkaan suositella perheeseen, jossa on pieniä lapsia, koska Fidox on itsekin sen verran lapsi vielä, ettei ymmärrä kokoaan ja hyppää koko painollaan ihmistä vasten tätä tervehtiessään.

13.9.2017
Pentueesta Tevis on jo matkustanut omaan kotiin Suomeen, mutta muut pennut odottavat edelleen kodin löytymistä Romaniassa. Kulkurien aktiivit tapasivat kaikki pennut syyskuun alussa Luizalla ja kertoivat Fidoxin olevan ihana höppänä, joka tykkää juosta ympäriinsä ja on huolettoman oloinen veikko. Fidox ei aristele vieraitakaan ihmisiä lainkaan, vaan kiipeää syliin ja koska sekään oikein riitä, niin se kiipeää varmuuden vuoksi ihmisen olkapäille. Kokonaisuutena Fidox on mutkaton ja hyväntuulinen epeli. Fidox ei vaikuta haukkuherkältä.

1.8.2017
Kulkurien aktiivit tapasivat koko 7 pennun kokoisen pentueen käydessään Luizan luona heinäkuisella aktiivimatkalla ja kaikki pennut ovat varsin vilkkaita, ihmisystävällisiä ja touhukkaita. Fidox on pentueen rämäpäisin ja äristen mennä paineli eteenpäin ja sinkoili joka suuntaan. Fidoxin lempipuuhaa oli myös ihmisten käsien, housun lahkeiden ja kaiken muun mahdollisen nakertelu pienillä naskalihampailla. Vieraiden ihmisten luokse Fidox tuli luottavaisesti ja vauhdilla. Fidox olisi enemmän kuin tyytyväinen jos pääsisi pian oman perheensä luokse kasvamaan, tutkimaan turvallisesti maailmaa heidän kanssaan.

——————————————————————————————————–

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Fidox tulee Suomeen kastroimattomana nuoren iän vuoksi, tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen kastrointia.

Fidoxin rotuperimästä johtuen sen kotiehdokkaiden haastattelut tullaan suorittamaan kahden henkilön toimesta ja lisäksi kotiehdokkaille voidaan tehdä kotikäynti ennen koiran varausta.

Fidox saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Fidox on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö on Matleena Grönroos

Video 9/2017

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.