Päivitetty 20.11.2017

Kodin saanut koira: DARUKA (Monster Puppies)


Syntymäaika: 5/2017
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Luiza Mandru)
steriloidaan

Perustiedot
Romaniassa, Gradistean kylässä asuva hyväsydäminen ja loputtoman ahkera tahtonainen, Luiza Mandru on Rescueyhdistys Kulkurit ry:n pitkäaikainen yksityinen yhteistyötaho. Luiza ja hänen aviomiehensä pitävät omistamassaan omakotitalossa noin 50 koiraa ja 20 kissaa kerrallaan, joista noin puolet ovat yleensä pentuja ja puolet aikuisia.  Tämän pentueen Luiza löysi läheisestä metsästä, valtatien vierestä. Pennut olisivat hyvin pian jääneet joko autojen alle, tai menehtyneet nälkään, joten Luiza nappasi koko pentueen mukaansa, turvaan kasvamaan luokseen. Nyt pennut ovat kasvaneet ja saaneet kaikki tarvittavat rokotukset joten ne pääsivät adoptio ohjelmaamme omia kotejansa etsimään.

20.11.2017
Darukan uusi ihmeellinen elämä on vihdoin alkanut, kun se on lentänyt oman perheensä luokse Suomeen. Onnea Darukalle ja koko perheelle!

24.10.2017
Suloinen Daruka pääsee pian suurelle seikkailulle, sillä se on varattu ikiomaan kotiinsa Suomeen.

10.9.2017
Darukan päästessä sisätiloista ulos, se ei tuhlaa aikaansa ympärilleen katseluun, vaan haastaa kaikkia koiria leikkiin kanssaan. Sen mielestä kaikki, mihin se ylettyy ja mikä on sen näkökentässä, on hauskaa, joskin se malttaa elämänilossaan keskittyä vain pienen ajan yhteen asiaan kerrallaan. Kohta se huomaa taas koirakaverin jossain ja silloin tyttöä viedään. Kauniilla tytöllä oli melkoinen kuhmu keskellä päätä, kun se oli koheltanut menemään ja saanut ovessa olevan ison hyttysverkon päähänsä. Se kuvannee tätä hassua ja sydämellistä neitiä hyvin. Daruka panisi tuskin pahakseen, jos sillä olisi kodissaan koirakaveri, jonka kanssa se voisi keksiä koiruuksia. Tarhalla Darukan ei ole kuultu haukkuvan.

1.8.2017
Tapasimme koko 7 pennun kokoisen pentueen käydessämme Luizan luona heinäkuisella aktiivimatkalla ja kaikki pennut ovat varsin vilkkaita, ihmisystävällisiä ja touhukkaita. Varsinaisia Monstereita, Luiza sanoi pilke silmäkulmassa kun katseli pentujen painimista, nahistelua, kaiken tutkimista päistikkaa, piraijahampain varustetuilla suilla tutustumista ja pihalla riekkumista mustaruskeana pyörremyrskynä. Luiza kertoi myös mitä kaikkea sisällä pennut touhuilee ajankuluksi, ja tästä kaikesta yhteenvetona tuli pentueen nimitys “Monster Puppies”. Luizan ja hänen miehensä luona on ihana kodinomainen tunnelma, ja varsin turvallinen paikka kasvaa, mutta toki pentujen olisi hyvä päästä omiin koteihin kasvamaan mahdollisimman pian.

Daruka ja hänen sisaruksensa Olgaya, Tux, Anja, Fidox, Tevis ja Anaya  ovat suloisia, riemukkaita ja terhakoita pentuja. Heistä kasvaa keskikoisia tai isohkoja, n. 25-30 kg kokoisia. Rotuperimässä saattaa olla vivahde Rottweileria.

Daruka on tummanruskea narttupentu, jolla energiaa ja luonnetta piisaa! Todella touhukas ja reipas tättähäärä, joka varmasti pitää puolensa. On tarkka ruuastaan ja pomottaa jonkun verran sisaruksiaan. Rakastettava ilopilleri vailla sitä ikiomaa loppuelämän kotia, jossa se saa rajoja ja rakkautta oikeassa suhteessa.

__________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Darukan rotuperimästä johtuen sen kotiehdokkaiden haastattelut tullaan suorittamaan kahden henkilön toimesta ja lisäksi kotiehdokkaille voidaan tehdä kotikäynti ennen koiran varausta.

Mikäli Daruka tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhteyshenkilöösi ennen sterilointia.

Daruka saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Daruka on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Yhteyshenkilö: Rosa Haahtikari

 

 

Publié par Mandru Luiza sur lundi 10 juillet 2017

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.