Päivitetty 20.11.2017

Kodin saanut koira: PENNE (Black Family)


Syntymäaika: 2/2016
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
steriloitu


Perustiedot

Onevetin klinikka ja heidän ylläpitämä Cosoban tarha ovat yksi Kulkurien pääyhteistyökumppaneista. Tarhalla asuu jatkuvasti satoja koiria, jotka odottavat siellä oman kodin löytymistä. Koska tarha on romanialaisittain hyvin edistyksellinen ja siellä koirista pidetään hyvää huolta, vievät muut eläinsuojelijat sinne usein turvaan erityisesti pieniä pentuja. Suurin osa tarhan koirista on kuitenkin löydetty jostakin tarhan läheisyydestä tai hylätty tarhalle pentuina jonkun paikallisen toimesta.
Black Familyn kuusi pentua ovat eläneet koko nuoren elämänsä Onevetin tarhalla. Kuten usein käy, niiden tavallisen ulkonäön ja hieman ujo luonteen vuoksi ne on usein aiemmin sivuutettu, kun koiria on ehdotettu adoptio-ohjelmaan. Sisaruksista Sisla, Maire, Noona ja Odele pääsivät sivuillemme jo aiemmin. Jäljelle jääneistä kahdesta ujommasta siskosta Pennekin saa nyt mahdollisuuden oma kodin etsintään.

Kuten muutkin sisaruksensa, myös Penne on epäonnisesti täysin musta. Se hukkuu satojen muiden koirien joukkoon. Tähän asti Penne on ollut liian arka adoptio-ohjelmaamme, mutta nyt iän karttuessa sekin on alkanut reipastua. Kun Pennen häkkiä lähestyy se saa mielettömän ilohepulin. Se juoksee ja loikkii onnesta sekaisin ympäri häkkiä eikä selvästi tiedä miten päin olla. Kun vieraat ihmiset menevät sen häkkiin ujous iskee ja Penne menee koppiinsa piiloon. Aiemmasta reaktiosta rohkaistuneena se haetaan sieltä takaisin ihmisten luo ja hetken tilannetta kummasteltuaan Penne rentoutuukin. Sillä on todella herttainen tapa hakea ihmisestä tukea, kun jännitys iskee. Niinpä alkuun se kaivautuukin lähimpänä kyykkivän henkilön syliin ja painautuu onnellisena ihmistä vasten. Hetken rapsuttelun jälkeen se toteaa tilanteen mukavaksi ja käy uteliaasti tervehtimässä muutkin häkkiin tulleet ihmiset. Tämän jälkeen todellinen Penne alkaa kuoriutua ujouden alta. Se alkaa hauskasti leikkiä häkin lattialle heitetyillä nameilla. Penne onkin kaikin puolin hurmaava ja suloinen nuori tyttö, jonka touhuja on ihana katsella. Se on kaikkia kohtaan ystävällinen ja lempeä, eikä tarhalla hauku juuri lainkaan.

Penne on noin 50 cm korkea ja painaa noin 17 kiloa.

20.11.2017
Pienen Pennen elämä stressaavissa tarhaoloissa on vihdoin päättynyt, kun se on lentänyt omaan kotiinsa Suomeen. Hurjasti onnea suloiselle Pennelle ja koko perheelle!

22.10.2017
Herttainen Penne on tänään vihdoin saanut ilouutisia, sillä pian se lentää siskojensa perässä Suomeen ikiomaan kotiinsa.

17.10.2017
Pennen kaikki sisarukset ovat jo lähteneet omiin koteihinsa ja niinpä Penne on muuttanut ulkohäkistä sisätiloihin. Tämä on yllättäen tehnyt Pennelle hyvää, sillä se on selvästi reipastunut viime tapaamisen jälkeen. Penne kävi iloisesti tervehtimässä kaikki ihmisvieraat ja painautui sitten sopivan rapsuttelijan jalkoihin nauttimaan saamastaan huomiosta. Se vaikuttaakin äärimmäisen ihmisrakkaalta koiralta. Penne tulee edelleen mainiosti toimeen muiden koirien kanssa ja pärjää hienosti myös isommassa laumassa.

31.7.2017
Suloisen Pennen sisarukset ovat lähes kaikki löytäneet kotinsa Suomesta. Penne itse odottelee edelleen tarhalla, että se oikea ihminen löytyisi. Uudet tilanteet ja ihmiset jännittävät sitä edelleen, mutta halu olla ihmisen lähellä on vahva. Niinpä hetken ihmeteltyään Penne käy varovaisesti tervehtimässä vierailijoita ja nauttimassa ujosti rapsutuksista. Miehet tuntuvat jännittävän Penneä enemmän kuin naiset. Muista koirista Penne pitää kovasti ja se tulee hienosti toimeen myös isommassa laumassa. Perusluonteeltaan se on edelleen kiltti ja ystävällinen.

8.6.2017
Myös kaunis Penne odottelee edelleen Onevetin tarhalla sitä omaa perhettään. Aktiiviemme tavatessa sen jälleen toukokuussa oli vastassa tuttu, iloinen ja nauravainen Penne. Alkuun uudet ihmiset jännittävät sitä, mutta hyvin pian uteliaisuus voittaa ja se hivuttautuu hiljaa lähemmäs vieraita ihmettelemään. Ihmisten seura ja huomio kiinnostavat sitä kovasti ja ennen pitkää tyttö rentoutuukin siinä määrin että uskaltautuu tervehtimään myös tuntemattomia ihmisiä. Penne on äärimmäisen suloinen ja hellyttävä ja kotioloissa siitä kuoriutuu varmasti rakastava ja lempeä perheenjäsen. Penne on tasapainoisen ja pehmeän oloinen ja sopisi varmasti myös ensimmäiseksi koiraksi perheeseen, jossa ymmärretään, että ujo koira tarvitsee hieman enemmän aikaa ja tukea oppiakseen suuren maailman tapoihin.

________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Penne saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Penne on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkittuja yhteydenottoja odottaa Rosa Haahtikari

(Penneä kutsutaan videolla vahingossa siskokseen Odeleksi)

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.