Päivitetty 13.02.2019

Kodin saanut koira: ODELE (Black family)


Syntymäaika: 2/2016
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Suomessa
steriloitu

Nykytilanne kotihoidossa
16.10.2018

Odele palaa etsimään itselleen uutta kotia.

Odele on herttainen ja kultainen nuori tyttö. Se on vielä hieman epävarma ja tarvitsee ihmiseltään tukea kaiken uuden opetteluun ja ihmettelyyn. Vieraita ihmisiä Odele jännittää, mutta tutut ihmiset ovat sen elämän keskipiste. Perusluonteeltaan Odele on kiltti ja ystävällinen.

Odele asui aiemmin kaupungissa, mutta vilkkaat kadut ja kaupungin vilinä jännittivät sitä liikaa. Niinpä Odele on nyt siirtynyt rauhallisempaan ympäristöön kotihoitoon ja muutos on heti ollut suuri. Hoitopaikkaan kotiuduttuaan Odelesta on kuoriutunut mahdottoman eloisa, elämäniloinen ja leikkisä tyttö. Se leikkisi ja touhottaisi kaiken aikaa niin sisällä kuin ulkonakin, ja parasta tytön mielestä onkin omalla pihalla säntäily ja riekkuminen.

Odele on täysin kotikoulutettu. Se on sisäsiisti, pärjää työpäivien ajan kiltisti yksin kotona ja osaa kävellä nätisti hihnassa.

Odele etsii itselleen kotia jolla on jo koirakokemusta ja taitoa tukea epävarman koiran kehitystä. Odele jännittää erityisesti lenkkeilyä ja vilkkaita seutuja, joten tulevan kodin tulee olla valmistautunut harjoittelemaan näitä asioita rauhassa Odelen kanssa. Kodin tulisi sijaita rauhallisella alueella. Reipas koirakaveri olisi varmasti Odelelle mieluisa asia.

1.1.2019
Odelen uusi vuosi alkaa parhaalla mahdollisella tavalla, sillä se on varattu ikiomaan kotiinsa.

16.10.2018
Syksyn ja pimeän tullen myös Odelen pelot ovat jälleen palanneet. Hämärä jännittää sitä selvästi eikä Odele kovin mielellään ulkoile pimeän aikaan. Päiväsaikaan Odele lenkkeilee edelleen mielellään rauhallisella alueella. Odelelle etsitäänkin kotia, jossa olisi jo kokemusta aran koiran reipastumisen tukemisesta.
Sisätiloissa Odele on edelleen oma iloinen ja suloinen itsensä.

Odele kävi hiljattain eläinlääkärissä rokotuksilla ja käyttäytyi mallikkaasti koko vierailun ajan.

30.7.2018
Odelen elämä kotihoidossa jatkuu tuttuun malliin. Se harjoittelee sopivan rauhalliseen tahtiin uusia asioita ja onkin jälleen ottanut pieniä kehitysaskelia. Odele rakastaa pihalla oleilua ja se viettää mielellään aikaa pihaa vahtien. Metsässä lenkkeily on edelleen kovasti sen mieleen, mutta vilkkaille teille se ei vielä uskaltaudu. Arjen koostuessa Odelelle tutuista ja mielekkäistä asioista se on oma iloinen ja touhukas itsensä. Jännittäviä asioita kohdatessaan Odele kuitenkin stressaantuu herkästi, joten sille etsitään edelleen ensisijaisesti koirakokenutta kotia jolla olisi osaamista ja kärsivällisyyttä jatkaa sen kanssa kotikoiran arjen opettelua.

5.6.2018
Odelen kehittyminen kotihoidossa jatkuu. Rauhallisen ympäristön ansiosta Odele on alkanut nauttia ulkoilusta ja se tykkääkin lenkkeillä metsässä ihmisen mukana. Vilkkaat alueet pelottavat sitä vielä selvästi, joten Odele etsii edelleen kotia rauhallisesta ympäristöstä. Odele kulkee ulkona nätisti hihnassa ja osaa ohittaa ohikulkijat ja muut koirat hienosti. Toisinaan vastaan tulee jotakin hyvin jännittävää ja silloin Odele jää mielellään paikalleen ihmettelemään jännityksen kohdetta.

Odele etsii itselleen kotia, jossa ollaan valmiita sitoutumaan epävarman koiran kehittämiseen ja tukemiseen. Sillä on vielä paljon harjoiteltavaa ja se tulee tarvitsemaan paljon aikaa päästäkseen eroon jännityksestään. Vastalahjaksi Odelesta saa mitä uskollisimman perheenjäsenen. Odele hyötyisi varmasti reippaasta koirakaverista, josta voisi katsoa mallia jännittävän paikan tullen.

Tausta

Onevetin klinikka ja heidän ylläpitämä Cosoban tarha ovat yksi Kulkurien pääyhteistyökumppaneista. Tarhalla asuu jatkuvasti satoja koiria, jotka odottavat siellä oman kodin löytymistä. Koska tarha on romanialaisittain hyvin edistyksellinen ja siellä koirista pidetään hyvää huolta, vievät muut eläinsuojelijat sinne usein turvaan erityisesti pieniä pentuja. Suurin osa tarhan koirista on kuitenkin löydetty jostakin tarhan läheisyydestä tai hylätty tarhalle pentuina jonkun paikallisen toimesta.
Black Familyn kuusi pentua ovat eläneet koko nuoren elämänsä Onevetin tarhalla. Kuten usein käy, niiden tavallisen ulkonäön ja hieman ujo luonteen vuoksi ne on usein aiemmin sivuutettu, kun koiria on ehdotettu adoptio-ohjelmaan. Sisaruksista Sisla pääsi sivuillemme etsimään kotia jo aiemmin, ja nyt myös Maire, Noona ja Odele ovat valmiita aloittamaan sen ikioman kotinsa etsimisen.

Odele on sisaruksista rohkein. Sitä vieraat ihmiset eivät jännitä, vaan se tulee iloisesti tutustumaan tulijoihin. Odele on iloinen ja touhukas nuori tyttö ja sillä tuntuu olevan kova kiire tervehtiä kaikki vierailijat. Se asuu tällä hetkellä kahden muun siskonsa kanssa ja tulee näiden kanssa hyvin toimeen. Odele viihtyy ihmisten seurassa hyvin ja se hakeutuukin mielellään rapsuteltavaksi ja hoidettavaksi. Hampaat ja tassut se antaa tarkistaa kiltisti. Odele on tyypillinen tasapainoinen, iloinen ja ystävällinen tyttö.

Odele on noin 50 cm korkea ja painaa noin 17-20 kiloa. Sen upeaa tummanruskeaa turkkia on vaikea vangita kuviin.

27.3.2017
Aktiivimme vierailivat maaliskuussa myös Onevetin tarhalla. Kylmä talvi oli jo historiaa ja kevätsateet puhdistivat parhaillaan pihoja ja katuja Bukarestissa. Vierailullaan he tapasivat myös mielettömän kauniin Odelen, jolle kuvat eivät mitenkään tee oikeutta. Sen upea luonne ei ole muuttunut miksikään, sillä jälleen kerran Odele oli iloisena vieraita vastassa. Se kävi reippaasti tervehtimässä jokaisen tulijan ja hakeutui sitten pyytämään rapsutuksia ja huomiota. Odele osaa todella sievästi kiivetä syliin tai hyppiä vasten ja huomionkipeydestään huolimatta se osaakin varoa olemasta liian tunkeileva. Vastalahjaksi rapsutuksista Odele jakelee hellävaraisia suukkoja aina tilaisuuden tullen. Odele on mielettömän kiltti ja ystävällinen tyttö, joka sopisi varmasti monenlaiseen kotiin. Se ei ole mitenkään yltiöenerginen, mutta jaksaa varmasti lenkkeillä ja harrastaa perheensä kanssa. Tarhalla Odele ei juurikaan hauku ja rakkainta sille tuntuu olevan ihmisen seura.

25.5.2017
Odelen kesä alkaa parhaalla mahdollisella tavalla, sillä se pääsee pian nauttimaan Suomen kesästä ikioman perheensä kanssa.

10.6.2017
Kultainen Odele on tänään lentänyt oman perheensä luokse Suomeen. Onnea koko perheelle!

_______________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Kotihoidossa oleva koira on päässyt jo hieman harjoittelemaan perhekoiralle tärkeitä taitoja. Kaiken uuden opettelu on kuitenkin vielä aivan alussa, eikä voida olettaa että kotihoidon kautta tuleva koira olisi valmiiksi täysin koulutettu. Tiedossa on varmasti myös omassa kodissa töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Kotihoidossa olevan koiran luonteesta ja tavoista saadaan tarhaolosuhteissa tehtyjä havaintoja enemmän tietoa. Koiran luonne muovautuu kuitenkin kaikkien sen saamien kokemusten kautta ja isossa roolissa on myös lopullisen kodin tapahtumat. Koiran käytös voi ajan ja kotiutumisen myötä vielä muuttua.

Odele on steriloitu, asianmukaisesti rokotettu, ulko- ja sisäloishäädetty ja testattu useiden sairauksien varalta. Lisäksi Odele on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkittuja yhteydenottoja odottaa Rosa Haahtikari

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.