Päivitetty 12.02.2019

Kodin saanut koira: STEVIE WONDERFUL


Syntymäaika: 2008
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (OneVet/ Ioana Bodea)
kastroidaan ennen Suomeen tuloa

 

PERUSTIEDOT JA TAUSTA
Romanialainen eläinsuojelija Ioana Bodea on omistanut elämänsä hylättyjen koirien auttamiselle. Yhdessä miehensä kanssa Ioana käy pääyhteistyökumppanimme OneVetin koirasuojalla huolehtimassa siellä olevista, noin 400 koirasta. Ioanan apu on korvaamatonta, sillä perushoitotoimenpiteiden ohessa hän käyttää aikaa mm. totuttaen koiria hihnassa kävelyyn ja sosialistaen arkajalkoja. Ioanalla on OneVetissa myös joitakin omia koiria, jotka hän on pelastanut ja joille hän koettaa löytyy oman kodin kansainvälisen adoption kautta. Yksi Ioanan suojateista on pikkuinen spanieli,  Stevie Wonderful. Stevie on hylätty vasta muutama viikko sitten Ioanan asunnon lähettyville. Onneksi Ioanan naapuri huomasi koiran ja kertoi siitä hänelle. Koska Stevie Wonderful on sokea, olisi sen selviytymismahdollisuudet kadulla olleet olemattomat.

Kulkurien aktiivit vierailivat Romaniassa toukokuun lopulla jolloin he tapasivat Stevien ensikerran. Tämä hurmaava pappakoira tekikin reissulaisiin lähtemättömän vaikutuksen. Stevie viettää päivänsä oleskellen vapaana pikkukoiralaumassa Cosoban koirasuojan  pihalla. Sokeudesta huolimatta pappa on varsin omatoiminen ja liikkuu hyvin pihapiirissä. Sisätiloissa se hieman törmäsi oveen. Stevie tulee rohkeasti vieraankin ihmisen luo. Se tykkää olla lähellä ja nauttii rapsutuksista. Takertuja pappa ei kuitenkaan ole vaan viihtyy myös yksikseen haistelemassa ja tulee aina välillä moikkaamaan. Stevie on niin luottavainen, että sillä on varmasti ollut koti ja oma ihminen, josta se on juuri tylysti hylätty vanhoilla päivillä. Toiselle koiralla Stevie hieman murisi kun oli itse rapsuteltavana, mutta muutoin se tulee hyvin toimeen laumassa. Fyysisten heikkouksiensa vuoksi se joutuu välillä toisen uroksen kiusaamaksi.

Stevie Wonderful on noin 40-45cm korkea ja painaa noin 14kg. Ulkonäöltään se muistuttaa hyvin paljon cockerspanielia.

Stevie Wonderfulin toinen silmä on täysin sokea, toisella se todennäköisesti näkee hieman varjoja tms. Muutoin silmät vaikuttavat terveiltä, niissä ei ole havaittu kipua tai painetta. Tulevan kodin tulee kuitenkin olla varautunut käyttämään Stevie silmätutkimuksissa Suomessa, sillä ilman laajempaa tutkimusta silmien tilanteesta on mahdotonta antaa 100% varmuutta. Stevieltä on otettu hiljattain verikokeet, joissa sen maksa-arvojen todettiin olevan koholla. Tällä hetkellä Stevie syö erityisruokaa. Siltä otetaan uudet kokeet pian ja tarve dietin jatkumiselle arvioidaan uudelleen. Stevie on todettu myös sydänmatopositiiviseksi 06/18. Koska kyseessä on vanha koira, tehdään sille tarkempi tutkimus ja varmistetaan sydänmatotartunnan aste (1-4). Tämän perusteella määräytyy Stevien jatkohoito. Näiden terveydellisten syiden vuoksi Stevie Wonderful etsii kotiaan erityisadoptiokoirien joukossa.

Päivitykset uudemmasta vanhempaan.
1.2.2019
Stevie saapui omaan kotiinsa 26.2.1019. Kuluvalla viikolla Stevie on ehtinyt käymään eläinlääkärin tarkastuksessa ja papan todettiin olevan ikäisekseen hyvässä kunnossa. Iältään Stevie on todennäköisesti hieman oletettua vanhempi ja kuuro. Vanhuusvaivat eivät pappaa juuri haittaa vaan se on oikein pirtsakka tapaus. Takki päällä Helsingissä köpsöttely sujuu kuin vanhalta tekijältä. Ihania eläkepäiviä toivotamme pappalle kotiväkineen kovin <3

6.11.2018
Stevie-pappa on varattu tänään omaan kotiinsa Suomeen.

10.8.2018
Kulkurien aktiivien tavatessa Stevien heinäkuussa oli papparainen siirtynyt asumaan klinikan tiloihin Bucharestiin. Se tarvitsee vielä tutkimuksia joilla varmistutaan voidaanko sydänmato hoitaa turvallisesti immiticide-injektioilla. Nämä hoidot ovat rankkoja etenkin vanhoille koirille. Mikäli immiticideä ei voida antaa, hoidetaan Stevietä tablettihoidolla (ns. slow kill hoito).

Vaivoistaan huolimatta on Stevie ikäisekseen pirteä kaveri ja sulattaa aivan kaikkien tapaamiensa sydämen. Se luottaa ihmisiin täysin ja vaikuttaa kiltiltä ja helpolta koiralta.

Lisätty kuvia ja videoita.

——————————————————————————————————————————————-

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Stevie Wonderful saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Stevie Wonderful on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenkotiutuvan koiranoppaaseen, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Erityisadoptiossa olevat koirat on valittu huolellisesti yhteistyötahojemme kanssa yhteistyössä. Koirilla esiintyy jo tiedossa olevia puutteita, mutta niiden uskotaan soveltuvan kotikoiriksi, kunhan niiden mahdolliset erityistarpeet osataan tulevassa kodissa ottaa huomioon. Kulukorvaus näille koirille määräytyy tapauskohtaisesti.

Erityisadoptioon kuuluville koirille tehdään normaalin luovutussopimuksen lisäksi erillissopimus erityisadoptioon kuuluvan koiran omistajalle.

Yhteyshenkilö: Taija Mäkinen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.