Päivitetty 09.03.2019

Kodin saanut koira: MAYORA (nyk. Maya)


Syntymäaika: 2012
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Suomessa (Vantaa)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
14.12.2018
Carpe on romanialaisen eläinsuojelija Carmen Mandescun perustama yhdistys, ja lähellä Bukarestia sijaitsee myös Carpen tarha. Carmen Mandescu on aiemmin toiminut Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, jonka kanssa myös Kulkureilla oli yhteistyötä vuodesta 2012 lähtien. Carpen tarha on ollut Carmenin ja Rescueyhdistys Kulkurit ry:n yhteinen projekti. Koirien lisäksi Carpen tarhalla elää suomalainen valokuvaaja ja Kulkurien vapaaehtoistyöntekijä Veera Nuri. Veera huolehtii tarhalla olevien noin 90 koiran, muutaman kissan sekä Carpestiina sian päivittäisestä hoidosta ja samalla pyörittää tarhan arkea. Mayora tuli Carpeen pentunsa kanssa muutama kuukausi sitten. Se asui aiemmin Mitrenin kunnantalon pihalla ja itse herra pormestari pyysi Carmenia ottamaan sen sieltä, koska se kuulemma hyökkäili ihmisten kimppuun.

Mayora on hyvin hyvin pienikokoinen, todenäköisesti se on chihumix ja koko sen olemus on jollain tavalla todella herkkä ja hauras. Se jännittää aluksi ihmisiä, eikä välttämättä tule edes vieraan luo, jos ei ole nameja tarjolla. Tuttuun ihmiseen se nojautuu ja tulee oma-aloitteisesti luokse. Kosketusta Mayora jännittää jonkin verran, mutta se osaa myös nauttia rapsutuksista ja nauttia sylissä olosta. Mayora arvostaisi tulevassa kodissaan varmasti kaikenlaista lämmintä ja pehmeää. Muiden koirien kanssa neiti tulee hyvin toimeen, mutta selvästi se ei tykkää kovin energisestä koirakaverista, sillä Mayora on kyllästynyt riekkuvaan pentuunsa. Tarhalla Mayora ei ole haukkunut, mutta käytös voi muuttua kotitumisen myötä. Mayoraa ei luovuteta perheeseen, jossa on pieniä lapsia. Herttainen Mayora etsii rauhallista  ja kärsivällistä aikuiskotia, jossa osataan lukea Mayoran eleitä erilaisissa tilanteissa ja ymmärretään, että pienikin koira tarvitsee aikaa, huolenpitoa ja liikuntaa. 

Mayoralla oli aukinainen tyrä, joka operoitiin kiinni steriloinnin yhteydessä ja sen ei pitäisi enää vaivata pikkuista. Mayoralla on painoa arviolta noin 3-4 kg ja säkäkorkeutta noin 25 cm.

Mayora varattiin omaan kotiin 9.12.2018, mutta varaus peruttiin, jonka vuoksi neiti on lisätty uudelleen kotia etsivien koirien joukkoon. Mayoran infoissa on lukenut virheellinen arvio, 2017 sen syntymävuodesta. Pikkuisen ikäarvio on noin kuusi vuotta. Mayoran hampaat tulevat vaatimaan sen tulevassa kodissa hammasremonttia, sillä puuttuu muun muassa hampaita jonkin verran, joka todennäköisesti johtuu vanhasta traumasta.

02.01.2019
Pikkuinen neito Mayora lensikin suoraa omaan kotiinsa Suomeen. Mayora on siis saanut loppuelämän kodin sen hoitopaikasta. Onnea upealle Mayoralle ja sen perheelle <3 2

23.12.2018
Mayora saapui Suomeen kotihoitoon 15.12 ja neiti on sopeutunut todella hyvin hoitopaikkaan. Ajoittain Mayora saattaa edelleen jännittää uusia tilanteita mutta jo lyhyessä ajassa pikkuinen on reipastunut jonkin verran. Mayora opettelee edelleen sisäsiisteyttä. Yksinolon se taitaa jo hienosti ilman mitään haasteita. Herttainen Mayora haukeutuu itse ihmisten lähelle ja se on jopa jo pyytänyt itse rapsutuksia ja syliin. Äkkinäisiä tai yläpuolelta tulevia liikkeitä se saattaa säikähtää. Hoitopaikassa asuu seniori ikänen noin 10 kg painava uroskoira, jonka kanssa Mayora tulee hienosti toimeen. Ulkona Mayora kävelee reippaasti, mutta vastaantulijat edelleen jännittää. Mayora on todella pienikokoinen neiti, joten se palelee ulkona helposti. Hoitopaikassa Mayora haukkuu ajoittain, esim kun yksinolon jälkeen mennään takaisin sisälle, neiti saattaa haukkua.  

14.12.2018
Valitettavasti Mayoran varaus on peruttu. Neidin infoihin oli virheen vuoksi kirjattu väärä arvio sen syntymävuodelle. Mayora lentää huomenna 15.12 Suomeen kotihoitoon etsimään omaa loppuelämän kotiaan.

09.12.2018
Ihana Mayora on varattu omaan kotiin. Valtavasti onnea neidille ja sen tulevalle perheelle <3

01.12.2018
Mayoralle on vahvistettu lento Suomeen 15.12.

18.12.2018
Mayora on saanut useita kotiehdokkaita, joten neidistä ei tällä hetkellä oteta enempää kyselyitä vastaan. Kiitos kaikille kotiehdokkaille!

09.11.2018
Mayora on lisätty Kulkurien adoptio-ohjelmaan.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Mayora saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Mayora on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Mayoran yhteyshenkilö on Sarianna Syrjä.

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.