Kodin saanut koira: ALEJANDRO

Syntymäaika: 12/2015
Sukupuoli: uros
kastroidaan
Sijainti: Romania (Rosiori)
Kokoarvio:

 

10.5.2017
Rosiorin kunnallinen tarha koostuu katoksista, katoksen alla olevista häkeistä ja niiden ulkopuolella sijaitsevista kopeista. Jokaisessa häkissä asuu koiria ja jokaisessa kopissa asuu koira ketjun päässä. Vaikka osasta puuttuu katto, osasta seinät ja lattia, on niihin jatkuva jono. Kunnallisen tarhan työntekijät myyvät yön pimeydessä koiria tappelukoiriksi sellaiseksi katsomiaan ja toisesta päästä rankkurit tuovat uusia. Virta on loputon. Romanialainen voimanainen Cornelia Stan tekee arvokasta työtä koettaen parantaa Rosiorin kodittomien koirien asemaa ja on siinä onnistunutkin. Elinolosuhteistaan huolimatta Rosiorin ketjun päässä asuvista koirista suurin osa on ihmisystävällisiä ja sosiaalisia.

Tähän sosiaaliseen porukkaan kuuluu myös Alejandro. Se ei ehkä ole tarhan rohkein koira, mutta sen tahto tulla ihmisen luo ylittää sen kaikki ennakkoluulot, pelot ja esteet ja se puoliksi pomppii ja puoliksi ryömii ihmisen lähelle sellaisen vieraakseen saadessaan. Se meinaa poksahtaa ilosta ja jännityksestä, kun se kiehnää ja ryömii vieraan jaloissa. Sen ei kuultu haukkuvan tarhalla, joskaan se ei tarkoita sitä, etteikö se voisi kotona niin tehdä. Lähistöllä oleviin muihin koiriin Alejandro suhtautui neutraalisti, mutta tarhalla sitä on mahdoton luotettavasti arvioida. Alejandro vaikuttaa ihmisrakkaalta koiralta, jolle yhdessä tekeminen ja oleminen vaikuttaa tärkeältä. Tupsukorvan paikka olisikin omassa kodissa, eikä koiratarhalla ketjun päässä.

Alejandro on kooltaan noin 50 cm ja 18 kg.

13.7.2017
Heinäkuu toi mukanaan Rosioriin Kulkurien aktiivit. He tapasivat myös Alejandron, tanssivan hurmurin. Ihmisen nähdessään Alejandro hyppii niin pitkälle, kuin lyhyttä ketjua riittää ja koettaa venyttäytyä mahdollisimman pitkälle päästäkseen ihmisen lähelle. Se hakeutuu rapsuteltavaksi, kun ihminen tulee lähelle ja rauhoittuu sitten siihen nauttimaan harvinaisesta herkusta. Vaikka hampaiden katsominen jännittää sitä, se antaa ne kuitenkin katsoa. Sen suusta löytyykin oikein kelvot hampaat.

Lisätty kuvia.

24.9.2017
Onko arkesi joskus harmaata? Kaipaatko ajoittain tunnetta, että voisit vain istua ja olla hellyyyden kohteena? Etsitkö uskollisuutta, aitoutta, rehellisyyttä ja todellista yhteyttä. Silloin Alejandro voi olla sinun valintasi. Se rakastaa ihmisiä. Se miltei tärisee onnesta, kun se näkee, että ihminen ihan oikeasti tulee sen luokse, että se oikeasti kyykistyy sen viereen ja rapsuttaa sitä. Niin iso muutos vierailu on sen arkeen, että se käy pari kertaa ottamassa happea kopissaan, mutta jo parin sekunnin kuluttua riemu voittaa ja se loikkaa ihmisen luokse. Siinä ollessaan se osaa kyllä rauhoittua ja on tasapainoisen ja positiivisen oloinen koira. Saadessaan ikioman kodin sen nyt käyttämättä jäävä rakkaus saa kohteen, joten se varmasti myös rauhoittuu. Se ei tarhalla yhdy jatkuvaan haukkukuoroon ja riemustaan huolimatta se on kohtelias koira. Kutakuinkin siis täydellinen.

Lisätty pari kuvaa.

23.10.2017

Alejandro on tänään varattu omaan kotiin Suomeen.

20.11.2017

Alejandro saapui Suomeen omaan kotiin 18.11.2017.

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Alejandro saapuu Suomeen asianmukaisesti kastroituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Alejandro on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Alejandron yhteyshenkilö: Salla Honkapää

Heinäkuussa 2017:

Rosiorin tarhalla 30.4.17:

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: