Kodin saanut koira: BUTTON

Syntymäaika: 2010 - 2011
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Romaniassa (Sintesti)
Kokoarvio:

Perustiedot ja tausta

20.5.2016
Button on Mihailestin kunnalliselta tarhalta, josta eläinsuojelija Alina Murgu on hakenut omalle Asociatia Suflete Dragin tarhalleen Sintestiin. 

Romaniassa useimmat kunnalliset tarhat ovat tarhoja, jossa koirista huolehditaan juuri sen verran kun on pakollista ja useimmiten on samaan häkkiin laitettu useita koiria, katsomatta kuinka eläimet keskenään tulvat toimeen. Leikkaamattomia uroksia, juoksuisia narttuja ja pentuja saattaa olla samoissa tiloissa joten tappelut, sekä koirien raa’at kuolemat ovat jokapäiväistä tarhalla. Myös useat sairaudet voidaan jättää hoitamatta, eikä ruokaa ja vettä ole saatavilla joka päivä.
Button elämä Sintestin tarhalla on tältä osin turvallisempaa ja perustarpeet otetaan huomioon, mutta tarhaolot eivät omaa kotia ja ihmistä voita koskaan.

Button muistuttaa ulkoisesti saksanpaimenkoiraa, mutta luonnollisesti, kuten lähes kaikissa Kulkureiden Romaniasta tulevissa koirissa, on siinä varmasti monta muutakin rotua, ripaus sitä ja toinen ripaus tätä. Ihmistä kovasti rakastaen ja pientä piipitys ääntä käyttäen, hakee huomiota saadakseen rapsutuksia, tehden sen kuitenkin maltillisesti. Button on mutkaton ja kiltti koira luonteeltaan, se tulee sekä urosten, että narttujen kanssa hienosti toimeen. Erittäin helpon oloinen koira, jonka kouluttaminen onnistuu helposti, koska on erittäin perso myös herkuille.
Buttonin läheisyydessä tulee vahvasti sellainen tunne, että koira viestittää koko olemuksellaan “vie minut kotiin”, mitenkään muuten ei voi pukea sanoiksi tuota tunnetta.

Korkeutta Buttonilla on noin 55 cm ja painoa noin 25 kg

 

20.11.2017
Button on saanut kodin Ranskasta.

18.9.2017
Aktiivimme kävivät tapaamassa sivuillamme olevia Sintestin tarhan koiria. Buttonille kuului hyvää, sen miten hyvän voi tarhaolosuhteista tulkita. Tuttuun tapaansa ottaa herttainen Button vieraat vastaan lämpöisellä halauksella ja onnellisesti hymyilemällä. Edes samassa häkissä oleva koira, jolla tuntui olevan huono päivä, ei saanut Buttonia hermostumaan. Button väistää rauhallisen tyylikkäästi ja nauttii vain ihmiseltä saamastaan huomiosta, jonka voi videolta myös todeta.
Uusia kuvia ja video Buttonista.

12.7.2017
Pyysimme Alinaa selvittämään miksi Button kevensi takajalkaa. Kuten edellisessä päivityksessä lukikin, ei tuota kevennystä enään ollut ja saimme vielä videon, jossa Button liikkuu oikein hienosti. Ilmeisesti Button on hetkellisesti venäyttänyt jalkansa ja on jälleen kunnossa.

4.7.2017
Button on edelleen rauhallinen, lempeä ja erittäin läheisyyden kaipuinen koira. Tykkää nousta ihmistä vasten ja olisi siinä rapsuteltavana ja vaikka kuinka ja kauan. Takajalan tilanne ei ole vielä täysin selvinnyt, mutta näkyvää vikaa ei siinä ole huomattu. Tilannetta seurataan. Buttonin kanssa samassa kopissa on liian monta koiraa ja tämä näkyy stressinä koirissa. Pitkä tarhassa olo vaikuttaa aina ja siksi koti, missä on tilaa ja oma ihminen sekä rauhaisa tunnelma, vaikuttaa jo moneen koiraan myönteisesti. Useampi stressitekijä jää pois, ja oikea koiranelämä voi alkaa.

28.2.2017
Button on muuttanut käytöstään aika lailla, mitä tulee kierroksien nousemiseen. Tällä kertaa aktiiviemme tavatessaan Buttonin, oli hän itse rauhallisuus. Ihmisten ollessa ulkopuolella, odottaa Button häkissä kohteliaasti omaa vuoroaan, ja kun ihminen menee häkin sisälle tulee herraan jo jonkun verran liikettä. Läheisyyttä hakien, nousee tämä sympaattinen herra ihmistä vasten ja painautuu tiukasti kiinni. Buttonin ei kuultu haukkuvan, joten kerrostalo voisi hyvinkin olla myös kotina. Namit maistuvat ja ottaa nämä nätisti. Hampaiden katsominen onnistui helposti ja ne näyttivätkin siisteiltä. Aktiivimme huomasivat Buttonin hieman keventävän takajalkaansa ja Alinaa on pyydetty tutkituttamaan jalka. Uusia kuvia ja videoita lisätty.

17.11.2016
Aktiivimme tapasivat Buttonin jälleen ja kertoivat, että tämä koira hakeutuu niin lähelle ihmistä, kuin se on vain mahdollista. Button on erittäin turhautunut tarhalla oloon, mikä ilmenee siten, että innostuu erittäin paljon uudesta tapahtumasta ja nostaa koiran kierroksia ylös. Buttonin olisikin hyvä päästä kotiin mahdollisimman nopeasti, jotta saisi normaalin elämän, ja näin tasaantuisi mielikin. Edelleen mutkaton koira, suurella ihmis- ja nami rakkaudella varustettu. Uusia kuvia ja video lisätty.

22.7.2016
Heinäkuun alussa olivat aktiivimme Romaniassa ja kävivät tervehtimässä myös Buttonia. Heitä vastaan tuli se iloinen hännänheiluttaja Button, joka on maltillinen ja kohtelias koira tervehtimisessään, eikä se juurikaan osallistu haukkumaan, vaikka tarhalla aikamoinen koirien laulukuoro onkin. Button on ihanan letkeä ja koira, joka vie sydämen ja antaa sen rakkautena takaisin, ihan varmasti! Kuvia ja video lisätty.

 


 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Button saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Button on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Stina Nurmikoski

 

 

Video Buttonin liikkumisesta 7/2017

 

 

 

 

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: