Päivitetty 22.12.2020

Kodin saanut koira: TEVIS (Monster Puppies) (nyk. Bambi)


Syntymäaika: 5/2017
Sukupuoli: Uros
Sijainti: Romania (Luiza Mandru)
ei kastroitu

 

Perustiedot ja taustat

1.8.2017
Romaniassa, Gradistean kylässä asuva hyväsydäminen ja loputtoman ahkera tahtonainen, Luiza Mandru on Rescueyhdistys Kulkurit ry:n pitkäaikainen yksityinen yhteistyötaho. Luiza ja hänen aviomiehensä pitävät omistamassaan omakotitalossa noin 50 koiraa ja 20 kissaa kerrallaan, joista noin puolet ovat yleensä pentuja ja puolet aikuisia.  Tämän pentueen Luiza löysi läheisestä metsästä, valtatien vierestä. Pennut olisivat hyvin pian jääneet joko autojen alle, tai menehtyneet nälkään, joten Luiza nappasi koko pentueen mukaansa, turvaan kasvamaan luokseen. Nyt pennut ovat kasvaneet ja saaneet kaikki tarvittavat rokotukset joten ne pääsivät adoptio ohjelmaamme omia kotejansa etsimään. Tapasimme koko 7 pennun kokoisen pentueen käydessämme Luizan luona heinäkuisella aktiivimatkalla ja kaikki pennut ovat varsin vilkkaita, ihmisystävällisiä ja touhukkaita. Varsinaisia Monstereita, Luiza sanoi pilke silmäkulmassa kun katseli pentujen painimista, nahistelua, kaiken tutkimista päistikkaa, piraijahampain varustetuilla suilla tutustumista ja pihalla riekkumista mustaruskeana pyörremyrskynä. Luiza kertoi myös mitä kaikkea sisällä pennut touhuilee ajankuluksi, ja tästä kaikesta yhteenvetona tuli pentueen nimitys “Monster Puppies”. Luizan ja hänen miehensä luona on ihana kodinomainen tunnelma, ja varsin turvallinen paikka kasvaa, mutta toki pentujen olisi hyvä päästä omiin koteihin kasvamaan mahdollisimman pian.

Tevis ja hänen sisaruksensa Anja, Daruka, Tux, Fidox, Anaya ja Olgaya ovat suloisia, riemukkaita ja terhakoita pentuja. Heistä kasvaa keskikoisia tai isohkoja, n. 25-30 kg kokoisia. Rotuperimässä saattaa olla vivahde Rottweileria.

Tevis on utelias, mutta omaan tahtiin etenevä ja tutkiva poika. Tevis ei ole porukan päällepäsmäri pentu, vaan hiukan vetäytyy sivummalle ja sieltä katselee sisaruksien toilailuja. Reipas touhuilija kyllä mutta väisti pahinta tungosta ja tykkäsi enemmän leikkiä sivummalla yhden, tai kahden kaverin kanssa. Ihmisen luokse Tevis tuli muittamutkitta, ja hammasteli piikkinaskaleillaan sormia, lahjetta ja hiukan kaikkea mitä eteen tuli. Sylissä poika viihtyi hetken, mutta pian halusi takaisin leikkimään sisaruksiensa kanssa. Tämä viikari olisi enemmän kuin tyytyväinen jos pääsisi pian oman perheensä luokse  kasvamaan, tutkimaan turvallisesti maailmaa heidän kanssaan.

Päivitykset

8.9.2017
Tevis, uudelta nimeltään Bambi, asteli eilen ensimmäiset askeleensa suomessa, oman omistajansa rinnalla. Kaikkea hyvää yhteiselle matkallenne, Tevis ja perhe! <3

22.8.2017
Tevis pojan kodin etsintä on tänään päättynyt, hänet varattiin ikiomaan kotiin suomeen. <3


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Tevis tulee Suomeen steriloimattomana nuoren iän vuoksi, tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia

Teviksen rotuperimästä johtuen sen kotiehdokkaiden haastattelut tullaan suorittamaan kahden henkilön toimesta ja lisäksi kotiehdokkaille voidaan tehdä kotikäynti ennen koiran varausta.

Tevis saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Tevis on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö on Anne Huhtala.

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.