Päivitetty 30.11.2021

Kodin saanut koira: RIVERTA (nyk. Rhonda)


Syntymäaika: 2016-2017
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

10.6.2021

Ioana Bodea on yksi Kulkureiden yhteistyökumppaneista Romaniassa. Ioana asuu tällä hetkellä miehensä ja äitinsä kanssa kerrostaloasunnossa Bukarestissa. Hän on perinyt rakkautensa eläimiin äidiltään ja ukiltaan.

Ioana tekee yhteistyötä eläinlääkäri Adina Vladutin kanssa. Vuonna 2013 he yhdistivät voimansa ja ryhtyivät steriloimaan ja auttamaan kodittomia koiria entistä enemmän, ottaen koiria turvaan kaduilta Adinan perustamalle pienelle tarhalle. Tästä lähtien Ioana on toiminut oman päivätyönsä ohella vapaaehtoistyöntekijänä ensin Onevetin koiratarhalla Bukarestissa ja nyt myöhemmin Cosobassa sijaitsevalla koiratarhalla, jota ylläpitää Adina Vladutin perustama yhdistys One Rescue Association.

Ioana on ottanut Rivertan turvaan Mihailestin kunnalliselta koiratarhalta 15.4.2021. Siellä Riverta oli kovin pelokkaan ja varovaisen oloinen, mutta heti päästyään sieltä pois hän muuttui silmissä. Ioanan mukaan Riverta ei ole arka koira, mutta pelkäsi Mihailestissa. Tämä ei ole lainkaan ihme, sillä kunnalliset tarhat ovat monesti koirille painajaismaisia paikkoja. Riverta on nyt One Rescue Associationin tarhalla Cosobassa, jossa Ioana pitää osan suojateistaan maksullisilla fosterpaikoilla. Riverta on tullut tarhalla toimeen niin ihmisten kuin muiden koirien kanssa.
Nappisilmäisellä Rivertalla on ikää noin 4-5 vuotta. Kokoa tytöltä löytyy n. 50 cm sekä painoa n. 20 kg.

 

Päivitykset

30.11.2021

Viime lauantaina Riverta pääsi kotiin omaan kotiin opettelemaan kotikoiran elämää.

13.10.2021

Ujo Riverta vietti monta kuukautta adoptio-ohjelmassa, ennen kuin tapahtui hartaasti odotettu käänne: eräs perhe huomasi kauniin Rivertan ja tänään tyttö varattiin loppuelämän kotiin. Onnea Riverta ja perhe! <3

6.9.2021

Riverta tulee ensin katsomaan vieraita vähän matkan päästä. On selvästi utelias ja hyvin kiinnostunut vieraista, mutta ihan ei uskalla tulla vieraiden rapsutettavaksi. Tauottaa jännittävää tilannetta käymällä usein kopissa. Riverta syö namit vieraan läheltä maasta ja jää lähelle. Tutun ihmisen käsittely on Rivertalle ok, mutta vieraan kosketusta välttelee. Riverta on kuitenkin sen oloinen, että reipastunee hyvin nopeasti, sillä halua on tutustua ihmisiin, mutta rohkeutta hieman uupuu vielä.

10.6.2021
Suloinen Riverta pääsi mukaan Kulkureiden adoptio-ohjelmaan etsimään sitä ikioma loppuelämän kotia.
_______________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Riverta saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Riverta on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Laura Arala

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.