Kodin saanut koira: KOOKOS (nyk. Coco)

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

15.8.2023

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikoittain.

Kookos päätyi Cosoban tarhalle alkuvuodesta, jolloin eräs ihminen toi pojan tarhan turviin. Tätä ennen Kookos oli elellyt eräällä rakennustyömaalla, mistä hänet löytöhetkellä napattiinkin talteen. Aktiivimme vierailivat Cosoban tarhalla kesäkuussa 2023, ja valitsivat komean Kookoksen adoptio-ohjelmaan ikiomaa kotia etsimään. Tällöin poika oli ennättänyt asustella Cosoban tarhalla noin nelisen kuukautta.

Kookos tavataan Cosoban tarhan pihalla isomman koiralauman joukossa. Vielä tuolloin kesäkuussa Kookos oli tuore pihakoiralauman jäsen, ja tästä syystä pojan tekemisiä seurattiin muiden koirien toimesta tarkkaan. Tassutellessaan vahingossa hieman eri puolelle pihaa huomaa hyvin, miten monet muut koirat näkevät tilanteen otollisena mennä härkkimään uutta tulokasta. Isossa koirajoukossa Kookos näyttää välttävän konflikteja: poika pyrkii taitavasti rauhoittamaan rähisijöitä. Jos kuitenkin joku poikaa härkkii tai saartaa tämän, osaa Kookos sanoa takaisin napakkaan varmasti. Kookos on siis hyvin taitava kommunikoija, joka rähinän sisään elehtii ja kommunikoi seesteisen selvään tapaansa.

Ihana Kookos-poika on arviolta 2-3-vuotias. Kookos vaikuttaa avoimelta ja lungilta tyypiltä, joka ei näytä ihan pienestä hetkahtavan. Poika kohtaa ihmiset iloisen kiinnostuneena, ja hakeutuu vierelle rapsuteltavaksi. Aktiivimme tarjoavat Kookokselle herkkuja; ne vasta hyviä ovatkin! Koska Kookos selvästi kiertää konfliktitilanteet kauempaa, antaa hän herkkuhetkilläkin helpommin tilaa häslääville nelijalkaisille jääden itse hieman taaemmas omaa vuoroaan odottamaan. Ihmiset poika toteaa kaikinpuolin mieleisiksi tyypeiksi.

Tavattaessa Kookoksen ei kuulla haukkuvan, mutta tämä voi toki kotiympäristössä muuttua. On kuitenkin hyvä muistaa, että kesäkuussa Kookos oli vielä tuore koiralauman jäsen, ja tästä syystä ehkä vielä hieman varautunut ja epävarma. Aktiivit olivat myös lähes ensimmäiset tarhalla vierailleet ihmiset, jotka hän oli kohdannut tarhallaoloaikanaan. Tilanne oli siis vielä kaikinpuolin erikoinen tilanne nuorelle pojalle.

Kookos voisi sopia monenlaiseen kotiin, tärkeää olisi että Kookoksen perhe olisi kiinnostunut puuhastelemaan koiran kanssa erilaisia juttuja: koiramaista arkea, tehdä pitkiä nuuskuttelulenkkejä, harrastaa jotakin tai vaikka keksiä mukavia aktivointipuuhia! Kookos on nuori ja aktiivinen koira, jolle on tärkeää tarjota riittävästi lajityypillistä tekemistä.

Rescuekoiran kotiutuminen on pitkä prosessi ja onkin tärkeää, että tuleva koti on valmis antamaan Kookokselle aikaa, positiivisia kokemuksia sekä kannustavaa tukea uuden elämän edessä. Kaikki meille tutut jutut ja asiat ovat Kookokselle vielä täysin uusia ja erikoisia. Perheen tulee olla sitoutunut käyttämään positiivisia ja koiralähtöisiä koulutusmenetelmiä, jotta Kookos saa parhaan mahdollisen loppuelämän omassa kodissaan.

Komea, iso ja näyttävä poika on kooltaan n. 62- 65cm korkea & 30kg painava – ihan koirankokoinen koira siis!

Päivitykset

27.4.2024

Onnekas Kookos pääsi matkaamaan Suomeensa ja tapasi oman perheensä. Kookos sai uudeksi nimekseen Coco. Onnea uusiin seikkailuihin Coco ja perhe!

25.3.2024

Kookos on varattu omaan kotiin ja see jää odottelemaan kyytiä Suomeen. 🙂

10.12.2023

Kookokselta kuulumisia! Herra tavattiin lokakuussa tarhalla, jolloin hän antoi vaikutelman hyvin mutkattomasta ja tasapainoisesta koirasta. Kookos asustelee isossa koiralaumassa pihalla ja vaikuttaa tulevan sopuisasti toimeen porukassa vaikka ilmapiiri onkin stressaantunut. Kookos antaa vieraidenkin ihmisten hyvin silittää ja on maltillinen sekä lempeä tyyppi. Kookos ei hypi ihmistä päin, ei tunge lähelle väkisin eikä ole ylityrkky, vaikka pitääkin selvästi ihmisistä ja huomiosta. Kookos antaa tutun ihmisen katsoa jopa hampaat. Kookos vaikuttaakin aivan täydelliseltä koiralta, jolta löytyy kaikki eväät oppia kotikoiran tavat. Silti jostain syystä tältä aivan upean näköiseltä koiralta puuttuu se ikioma koti. 

15.8.2023

Suloinen Kookos-poika tassutteli mukaan Kulkurien adoptio-ohjelmaan omaa kotia etsimään!


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Kookos saapuu Romaniasta Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Kookos on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Kookoksen kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.