Päivitetty 30.01.2018

Kodin saanut koira: CANDIE


Syntymäaika: 11/2017
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Mihaela Soare)
ei steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
22.1.2018
Romaniassa asuu ja elää kahdesta kolmeen miljoonaa koditonta koiraa. Suurin osa niistä ei saa koskaan kokea turvaa tai täyttä vatsaa. Osa on onnekkaita ja kohtaa matkallaan ystävällisen ihmisen, joka auttaa. Mihaela Soare on romanialainen eläinsuojelija, joka on äitinsä kanssa omistanut koko elämänsä näiden epäonnisten auttamiseen Heidän ansiostaan moni entinen koditon on saanut uuden mahdollisuuden ja asuu nyt rakastettuna perheenjäsenenä Suomessa.

Sisarukset Mantra ja Candie ovat löytyneet Mihaelan asuinpaikan lähistöllä sijaitsevan sairaalan pihasta, josta Mihaela äitinsä kanssa on ottanut talteen useita kodittomia koiria.  Tyttöset ovat asuneet nyt noin kuukauden Mihaelalla. Niistä on sukeutunut aktiivisia ja leikkisiä pentuja, joiden mielikuva ihmisistä on positiivinen. Niiden ihmiskontaktit ovat kuitenkin vielä kovin vähäisiä, eikä niitä Mihaelan luona enempää tulekaan. Ne tulevat varmasti reipastumaan omassa kodissa, kun ne saavat uusia kokemuksia ja tuttavuuksia. Kodin tulee kuitenkin osata antaa niille riittävästi aikaa sulatella uusia asioita. Enemmänkin niiden alku-ujous vaikuttaisi olevan siis sosiaalisten kontaktien vähyys, kuin luonteessa oleva taipumus vetäytyä. Mahdollista toki on tämäkin, joten varmaa näin pienten koirien tulevasta luonteesta on mahdotonta sanoa. Ne tulevat leikeissään ja muuten hyvin toimeen muiden koirien ja myös Mihaelan kissojen kanssa. Pikkuiset intoutuvat välillä haukkumaan ja tähän tulevan kodin kannattaakin kiinnitää huomiota heti alusta alkaen. Luonne-eroja tytösillä ei tällä hetkellä ole, mutta niitä varmasti muotoutuu ajan kanssa.

Candie etsii kotia, jossa ymmärretään, että pentu tarvitsee loputtomasti kärsivällisyyttä, ymmärrystä ja johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen pohjautuvaa ohjausta.

Candie on tällä hetkellä noin viisikiloinen ja sen odotetaan kasvavan noin 40-senttiseksi ja 12-kiloiseksi.

30.1.2o18
Candie sai kodin Saksasta. Onnea matkaasi, Candie.

28.1.2018
Candie on saanut valtavan määrän kotitarjouksia, joiden joukossa sen koti varmasti on. Candiesta ei tällä hetkellä oteta vastaan enempää kyselyitä, kiitos kaikille kiinnostuneille.

22.1.2018
Candie aloitti kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Candie tulee Suomeen niin nuorena, että sitä ei steriloida ennen kotiutumista tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Candie saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Candie on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Maarit Auranen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.