Päivitetty 12.02.2018

Kodin saanut koira: VICTORIA


Syntymäaika: 9/2017
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Romania (Onevet)
Steriloidaan

Perustiedot ja tausta:
23.1.2018
Romaniassa koiria ja pentuja hylätään jatkuvalla syötöllä eikä päivääkään kulu ilman, että näet kadulla tai pelloilla apua tarvitsevan koiran. Monet ihmiset ovat täysin välinpitämättömiä näitä koiria kohtaan, toiset ehkä satunnaisesti ruokkivat jotakin yksilöä, toiset ajavat tiehensä tai soittavat rankkureille mutta sitten löytyy myös näitä eläinrakkaita ihmisiä joiden sydämet päivä päivältä murtuu hieman enemmän. Nämä ihmiset tekevät kaikkensa hylättyjen, kodittomien koirien ja eläinten eteen ja näihin ihmisiin kuuluvat myös he jotka ovat joko palkkatöissä tai vapaaehtoistöissä Kulkurien yhteistyökumppanin Clinica Veterinara Onevetissa. Onevetin toinen perustaja, eläinlääkäri Adina Vladutilla on visio ja unelma. Hän haluaa edistää maansa eläinten oikeuksia ja näiden hyvänvointia ja ihmisten suhtautumista eläimiä kohtaan. Onevetin tarhalla kotia odottaa satoja koiria, joista osa on Kulkurien adoptio-ohjelmassa. Ioana Bodea on yksi ahkera ja uskomattoman eläinrakas vapaaehtoistyöntekijä, joka työskentelee Onevetissa.

10.2.2018
Victoria neiti saapui omaan kotiin. Kotionnea pienityttönen ja oma perhe! <3

1.2.2018
Ihana ja reipas Victoria ei kauaa omaa kotiaan etsinyt, ja tyttönen varattiin ikiomaan kotiin.

23.1.2018
Kaunis Victoria ei ole poikkeus ja Ioana Bodea löysi pienen tytön kadulta yksinään, läheltä Bukarestia. Victorian menneisyydestä ei ole tietoa, mutta vaikka se ei varmastikaan ole kovin ruusuinen ollut, niin se ei onneksi ole lannistanut tytön ihmisrakkautta, ja iloista elämänasennetta. Victoria on hyvin energinen, ja neiti rakastaa juoksentelua kavereiden kanssa aina kun saa siihen mahdollisuuden. Myös kissat kelpaavat leikkikavereiksi, tosin ehkä liiankin innokkaasti mutta puhtaasti pelkästään uteliaisuudesta ja innosta. Opastuksella ja  lempeillä rajoilla  neiti varmasti oppii huomioimaan kissojen henkilökohtaisen tilan.

Victorialla on tällä hetkellä korkeutta noin 45cm,  Aikuiskoko arviolta noin 50-55cm ja 20kg paikkeilla.

Tämä terhakka, toukas ja suloinen neiti etsii kotia, jossa ymmärretään, että pentu tarvitsee paljon kärsivällisyyttä, ymmärrystä ja johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen pohjautuvaa ohjausta kotikoiran oppeihin valmistuakseen.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Victoria tulee Suomeen niin nuorena, että sitä ei steriloida ennen kotiutumista tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Victoria saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Victoria on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Victorian yhteyshenkilö on Anne Huhtala.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.