Päivitetty 01.02.2018

Kodin saanut koira: FRIDOLIN


Syntymäaika: arvio 01/2015
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa, Rosiori
kastroidaan ennen Suomeen tuloa

 

Perustiedot ja tausta
Romaniassa, Rosiori de Veden kaupungissa sijaitsevalla kunnallisella koiratarhalla elää tällä hetkellä noin 350 koiraa.  Loppuvuodesta 2014 Kulkurit käynnistivät kaupunkiin jatkuvan massasterilointi ja avustusprojektin, jonka myötä Rosiorin tarha kuuluu tiiviinä osana yhdistyksen työsarkaan ja osa sen koirista valikoituu adoptio-ohjelmaan etsimään omaa kotiaan Suomesta.

Rosiorin tarhalla katetussa häkkirivistössä omaa kotiaan odottaa myös Fridolin. Se hylättiin tarhalle kauan sitten, mutta ei ole silti menettänyt uskoaan ihmisiin. Fridolin on nöyrän oloinen, arviolta 2-4 vuotias uros, jonka rauhallisesta olemuksesta huolimatta, huokuu nuori koira. Se on kohtelias vieraille ihmisille, mutta intoutuu hyppimään ja hakemaan huomiota kun poistuu sen omasta häkistä ja jää seurustelemaan ulkopuolelle. Fridolin jakaa häkkinsä kahden muun koiran kanssa, joista toinen hyörii mukana, toinen istuu kauempana eikä tule ihmisen lähelle. Fridolin tulee siis toimeen koirien kanssa eikä millään lailla provosoidu huonoon  käytökseen vaikka joutuu jakamaan ihmisen huomion toisen hyppiessä vieressä.
Fridolin on saavuttanut kokonsa eikä tule kasvamaan suuremmaksi.

Fridolin on keskikokoinen koira, arviolta 50-55 cm ja n. 15-20 kg.

Nykyhetki

1.2. 2018
Fridolin on saanut kodin Saksasta. Toivottavasti saa siellä ansaitsemansa onnellisen elämän.

17.11.2017 
Lisätty video. Fridolin koko olemus muuttui iloiseksi ja huomionkipeäksi kun annoin sille tilaa siirtymällä häkistä pois.

9.12.2017
Vierailin Rosiorin tarhalla marraskuussa. Kävellessäni läpi loputtomalta tuntuvan häkkirivien, kiinnitti huomioni söpö naama, joka lukuisien muiden naamojen seasta teki myös kaikkensa, että se huomattaisiin. Mennessäni koiran luo, alkoi se heiluttaa ujosti häntäänsä ja tuli luokseni hieman anteeksipyydellen. Ihmisen ystävällinen huomio oli selvästi koiralle mieleen, mutta se ei selvästi ollut varma, millaisin aikein vieras ihminen sitä lähestyi. Harvemmin kun saavat Rosiorin koirat ihmisiltä positiivista huomiota osakseen.
Kun kyykistyin koiran viereen, se lakkasi hillumasta. Se katseli minua hämmentyneen oloisena, ja hieman jähmettyneenä paikoilleen, sain rapsuttaa sitä kaulan ja pään alueelta. Se oli kiltti mutta epävarmuus sille tästä uudesta tilanteesta oli havaittavissa. Kunnioitin tätä. Käden nopeita liikkeitä se väisteli. Rapsutuksista ja huomiosta koira tuntui nauttivan kovasti ja rentoutuikin hiukan kun huomasi, että vieras ihminen ei tahdo sille mitään pahaa.

Aikataulu painoi päälle ja minun oli pakko jatkaa adoptio-ohjelmassa jo olevien koirien päivittämistä. Jätin koiran häkkiinsä, mutta en voinutkaan aivan heti poistua siitä. Kun näin annoin sille tilaa, muuttui Fridolin ujosta koirasta, riemukkaaksi hyppijäksi, pyytäen selvästi lisää huomiota. Ja voi kuinka se tässä kohtaa nautti silittelystä, sille turvallisesti, häkin kaltereiden läpi.
Kun muutamien tuntejen päästä tuli aika valita adoptio-ohjelmaamme tulevat uudet koirat, oli minun pakko palata Fridolin kohdalle. Sen riemu oli hieno kokemus, jälleen näkemisen tiimoilta. Sanoin matkakumppaneilleni, että en voi enää jättää tätä tänne, kun olemme jo tutustuneet toisiimme. Niin päätyi adoptio-ohjelmaamme Fridolin ja nyt sen olisi aika päästä pois häkistä ja löytää oma koti.
(Marika)
___________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Fridolin saapuu Suomeen asianmukaisesti kastroituna, rokotettuna, ulko- ja loishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Fridolin on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä terveyteen ja kustannuksiin.

Fridolin yhteyshenkilö Marika Stillman

 

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.