Päivitetty 28.01.2018

Kodin saanut koira: LANCELLOT


Syntymäaika: 6/2017
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Onevet/Ioana Bodea)
ei kastroitu

 

Perustiedot ja tausta
01.12.2017
Onevetin klinikka ja sen ylläpitämä Cosoban tarha ovat yksi Kulkurien pääyhteistyökumppaneista. Tarhalla asuu jatkuvasti satoja koiria, jotka odottavat oman kodin löytymistä. Koska tarha on romanialaisittain hyvin edistyksellinen ja siellä koirista pidetään hyvää huolta, vievät muut eläinsuojelijat sinne usein turvaan erityisesti pentuja. Ioana Bodea on yksi näistä eläinsuojelijoista, jotka ovat omistaneet elämänsä hylättyjen koirien auttamiselle.

Lancellot ja Guinevere olivat eläneet kadulla emonsa ja kolmannen sisaruksensa kanssa, kunnes rankkurit olivat ottaneet kiinni kaikki muut paitsi Lancellotin ja vieneet nämä kunnalliselle tarhalle. Ioana oli kuitenkin onnistunut pyydystämään Lancellotin turvaan ja hakenut myös Guineveren (ja ehkä myös emon, meillä ei ole tarkempaa tietoa) pois kunnaliselta tarhalta. Kolmas pentu oli valitettavasti menehtynyt kunnallisen tarhan karuissa oloissa. Nyt nämä kaksi onnekasta pentua ovat asustaneet Cosoban tarhalla kaksi kuukautta, saaneet tarvittavat rokotukset ja pääsevät adoptio-ohjelmaamme etsimään omia kotejaan.

Lancellot on kaksikosta uteliaampi pentu. Pennut eivät kuitenkaan pääse tarhalla juuri sosiaalistumaan, joten ne jännittävät vielä vieraan kosketusta. Niitä saa jännityksestä huolimatta kuitenkin silitellä ja tutkiskella. Tutun Ioana kanssa ne ovat todella reippaita ja iloisia peruspentuja. Muiden koirien kanssa ne tulevat hienosti juttuun ja touhuilevat muiden seassa reippaasti. Lancellot on siskoaan hieman pienempi ja sirompi. Pennut tulevat kumpainenkin kasvamaan keskikokoisiksi aikuisiksi.

Lancellot sopeutuu varmasti monenlaiseen kotiin, kunhan sille annetaan aikaa tutustua uusiin jännittäviin asioihin, mitä kotikoiran elämä tuo tullessaan. Reipas koirakaveri voisi olla hyödyksi tuoden tukea ja näyttäen esimerkkiä pienelle pojalle.

Päivitykset
28.1.2018
Suloinen Lancellot lensi eilen Suomeen oman perheensä luo, jossa sitä jo kovasti odoteltiin.

11.1.2018
Ihana Lancellot on tänään varattu ikiomaan kotiinsa, hurjan paljon onnea perheelle! <3

1.1.2018
Lisätty tuore video iloisista hännänheiluttajista.

18.12.2017
Lisätty suloisesta kaksikosta video, jossa ne puuhastelevat ja intoilevat toistensa ja hoitajansa Ioanan kanssa. Missä on hurmaavan Lancellotin koti?

_______________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös voi olla täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaoloissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Lancellot tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei kastroida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen kastrointia.

Lancellot saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Lancellot on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Tuuli Katainen

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.