Päivitetty 10.10.2018

Kodin saanut koira: LITTLE BIGMAN (nyk.Simo)


Syntymäaika: 4/2015
Sukupuoli: Uros
Sijainti: Romania (Happy Dogs Moreni)
Kastroitu
Perustiedot ja taustat:
21.3.2018

Happy Dogs Moreni on  Romanian Animal Rescuella (RAR) eläintenhoitajana työskentelevän Anda Popescun vetämä yhdistys ja Kulkurien yhteistyökumppani. Anda Popescu on nuorehko, hyvin länsimaalaisesti eläinsuojeluasiosta ajatteleva nainen. Hänelle on erittäin tärkeää, että koiramäärä tarhalla ei nouse, koirat voivat siellä kokonaisvaltaisesti niin hyvin kuin mahdollista ja että kaikki koirat ovat steriloituja tai kastroituja sekä säännöllisesti rokotettuja. Andalle on itsestään selvää, että parantumattomasti sairaan ja huonosta elämänlaadusta kärsivän eläimen elämää ei pitkitetä, vaan ne lopetetaan huomaanisti eläinlääkärin toimesta. Tällainen ajattelutapa on romanialaisissa eläinsuojelijoissa harvinaisuus.

 Morenin tarha sijaitsee noin 1,5 tunnin ajomatkan päässä Bukarestista ja siellä majailee noin 100 koiraa. Andalle on tärkeää, että koirat voivat niin hyvin kuin mahdollista ja ettei koiramäärä tarhalla nouse kohtuuttoman suureksi. Tarhan koirat asuvat pääsääntöisesti yksin häkeissään, joissain häkeissä on kaksi koiraa. Häkkialue on kokonaan katettu ja niissä kaikissa on pehmustettu koppi. Kaikki koirat pääsevät myös päivittäin ulkoilemaan vapaana aidatulla alueella.

Tämä hauska pikkuherra, Little Bigman, on päätynyt Happy Dogs Morenille kunnalliselta tarhalta. Aluksi aktiivimme menevät rauhassa häkkiin kiinnittämättä pikkuherraan sen kummempaa huomiota ja Little Bigman selvästi hieman hämmentyy ja käppäileekin vaan hirveää vauhtia häkkiä ympäri, eikä lainkaan tiedä mitä tehdä vaikka ihminen on siinä lähellä. Heti kun aktiivimme osoittavat huomiota Little Bigmanille, poika rauhoittuu ja rentoutuu silminnähden ja siitä kuoriutuu hetkessä vallan hellyydenkipeä pikkukoira. Little Bigman selvästi nauttii rapsutuksista ja kaikesta huomioinnista ja onkin todella ihmisen koira. LittleBigmanin häntä viuhuu puolelta toiselle aivan koko ajan, hieman hiipuu vain silloin kun oikein jää nauttimaan saamistaan rapsutuksista. Pikku herran ei kuultu haukkuvan.

Little Bigmanin olemus koostuu n.35cm/ n. 10kg mitoista.

Päivitykset

6.10.2018

Little Bigman, uudelta nimeltään Simo tassutteli tänään ensimmäiset askeleensa Suomen maan kamaralla uuden perheensä rinnalla. <3

5.8.2018

Little Bigmanin elämä tulee pian muuttumaan, sillä se on tänään varattu omaan kotiinsa Suomeen.

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Little Bigman saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Little Bigman on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Tutustuthan sivuillamme adoptoitavan eläimen terveyteenkoiran omistajan oppaaseenadoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen ennen yhteydenottoa.

Little Bigmanin Yhteyshenkilö:  Nina Ehrström

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.