Päivitetty 18.09.2018

Kodin saanut koira: SAMPOO (nyk. Miki)


Syntymäaika: 2/2018
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
ei kastroitu

 

Perustiedot ja tausta:
10.7.2018
Carpen tarha on Kulkureiden pitkäaikaisen yhteistyökumppanin Carmen Mandescun ylläpitämä tarha, joka sijaitsee maaseudulla noin tunnin ajomatkan päässä Bukarestista. Tarhaa rakennetaan vielä, mutta siellä asuu jo kymmeniä kotiaan etsiviä koiria. Yksi tarhalla asuvista koirista on Hemi, joka päätyi Carpen tarhalle yhdessä kolmen pentunsa kanssa. Hemin edellinen omistaja asuu läheisessä kylässä ja koska hänellä ei ollut varaa hoitaa koiria, hän toi koiraperheen tarhalle. Hemillä oli tullessaan ketju kaulassa ja pennut, Sampo mukaan lukien, olivat muovikassissa.

Sampoo on reipas ja touhukas poitsu kuten pentueen muutkin koirat Sylvii ja Siruu. Kaikki kolme pentua ovat sosiaalisia, iloisia ja leikkisiä ja viettäisivät mieluusti nykyistä enemmän aikaa ihmisen seurassa. Touhukkuudestaan huolimatta, ne osaavat rauhoittua, kunhan pahimmat riekkumiset on saatu purettua. Pennut ovat sympaattisia ja jos ovat yhtään tulleet äitiinsä, niin niistä kasvaa oikein tasapainoisia koiria, kunhan vain pääsevät näkemään maailmaa turvallisesti oman ihmisen kanssa häkkinsä ulkopuoleltakin. Sampoo on näistä kolmesta se, joka hörheltää ja viihtyy eniten ihmisen seurassa. Se rakastaa pyöriä ihmisten jaloissa ja sylissäkin viihtyy tyytyväisenä.

Sampoon arvioidaan kasvavan jonkin verran emoaan (40cm ja 10kg) suuremmaksi, ehkä keskikokoiseksi koiraksi.

 

Päivitykset:
15.9.2018
Sampoo otti tänään ensimmäiset reippaat ja vähän vallattomat askeleet Suomen maan kamaralla ja pääsi sitten nukkumaan oman perheensä kainaloon. Tämä hulivili on saanut nyt nimekseen Miki. Kaikkea hyvää Mikin perheelle!

 

27.7.2018

Sampoo on tänään varattu, koska sitä odottaa perhe Suomessa.

 

10.7.2018
Sampoo aloitti kodin etsimisen Suomesta.

 

_____________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkistemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua. Sampoo saapuu Suomeen asianmukaisesti kastroituna (jos ikä sen sallii), rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Sampoolla on tullessaan mikrosiru ja EU-lemmikkipassi. Mikäli Sampoo kotiutuu Suomeen niin nuorena, että sitä ei kastroida ennen kotiutumista, tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu kodin niin halutessa kastrointikustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasti sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Sampoon yhteyshenkilö on Maikku Wikberg.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.