Kodin saanut koira: PERCY (nyk. Pessi)

Syntymäaika: 03/2015
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Romaniassa (Onevet/Ioana Bodea)
Kokoarvio:

 

Perustiedot ja taustat 

26.11.2018
Ioana Bodea on romanialainen eläinsuojelija, joka on omistanut elämänsä hylättyjen koirien auttamiselle. Ioana huolehtii yhdessä miehensä kanssa pääyhteistyökumppanimme OneVetin koirasuojalla Cosobassa  olevista, noin 400 koirasta. Useat Cosoban tarhalla asuvista koirista löytyvät myös Kulkurien adoptio-ohjelmasta. Yksi näistä koirista on Percy.

Percy on asunut aiemmin kunnallisella tarhalla, jonne se oli viety jostain syyskuussa 2017.  Tarhalta oli keväällä 2018 soitettu Ioanalle ja pyydetty hakemaan Percy pois Cosobaan ja Ioana hakikin Percyn pois muutama kuukausi sitten. Siihen Percyn taustatiedot loppuvatkin. Mitä se on tehnyt ja missä se on nuorempana ollut, se ei ole tiedossa.

Percy on todella ihmisrakas ja avoin tapaus. Se on hurjan kiinnostunut ihmisistä ja halukas miellyttämään. Percy tulee rohkeasti haistelemaan vieraita mutta ei tunge vahvasti päälle ja hieman jännittää tilannetta, kun tuttu Ioana lähtee vierestä pois.

Percy on  kooltaan keskikokoinen, n. 50 cm ja 20-25 kg

Päivitykset

19.1.2019

Percy otti ensimmäiset askeleet Suomen maan kamaralla rakastettuna perheenjäsenenä.

9.12.2018

Percy ei vielä tiedä, kuinka sen loppuelämä tulee pian muuttumaan. Se on nimittäin eilen varattu omaan kotiinsa Suomeen. <3

26.11.2018

Ihana, aurinkoinen Percy! Percy toivottaa vierailijan iloisesti tervetulleeksi ja ottaa rapsutukset vastaan iloisena, lainkaan vierastamatta. Percy asustelee hieman ujomman Chloen häkkikaverina ja Chloe onkin Percyn tasapainoisessa seurassa rohkaistunut valtavasti. Percylla on uskomattoman kauniit silmät ja musta, kiiltävä turkki. Se seurailee tarhan tapahtumia tarkkaavaisesti ja janoaisi päästä häkistään pois puuhastelemaan.

23.10.2018

Aktiivien vieraillessa tarhalla, on Percy tapansa mukaan aurinkoisena toivottamassa vieraat tervetulleeksi. Vaikka Percy onkin touhukas ja innokas, se ei kuitenkaan ole mikään mahdoton häseltäjä, vaan käyttäytyy kohteliaasti ja osaa myös rauhoittua. Se jää mielellään tutun ihmisen viereen makoilemaan ja viettämään aikaa. Kosketuksesta Percy nauttii ja antaakin hienosti käsitellä itseään. Percysta saisi vsrmasti uskollisen ystävän niin pimeneviin syysiltoihin television ääreen, kuin reippaammille metsälenkeillekin.

3.9.2018

Aktiivien heinäkuisella reissulla Percy antoi itsestään tasapainoisen ja aurinkoisen vaikutelman. Se asuttaa häkkiään koirakaverin kanssa ja koirat saavat mukavasti tukea toisistaan. Kun Percyn aitaukseen menee, se istahtaa kohteliaasti ihmisen viereen ja jää rauhassa nauttimaan rapsutuksista, jotka ovatkin tarhaoloissa harvinaista herkkua. Lisätty Percylle video ja kuvia.

18.6.2018
Percy aloitti oman kodin etsinnän Kulkureiden adoptio-ohjelmassa. Ulkonäöltään Percy muistuttaa hieman paimenkoiraa, joten kotiin päästyään se voi alkaa pitämään perheestään ja laumastaan kiinteästikin huolta. Olisiko sinulla koti tälle kauniille ja kohteliaalle mustalle hurmurille?

 

_________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Percy saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Percy on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:  Nina Ehrström

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: