Kodin saanut koira: SYLVII

Syntymäaika: 2/2018
Sukupuoli: narttu
ei steriloitu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
Kokoarvio:

 

Perustiedot ja tausta:
10.7.2018
Carpen tarha on Kulkureiden pitkäaikaisen yhteistyökumppanin Carmen Mandescun ylläpitämä tarha, joka sijaitsee maaseudulla noin tunnin ajomatkan päässä Bukarestista. Tarhaa rakennetaan vielä, mutta siellä asuu jo kymmeniä kotiaan etsiviä koiria. Yksi tarhalla asuvista koirista on Hemi, joka päätyi Carpen tarhalle yhdessä kolmen pentunsa kanssa. Hemin edellinen omistaja asuu läheisessä kylässä ja koska hänellä ei ollut varaa hoitaa koiria, hän toi koiraperheen tarhalle. Hemillä oli tullessaan ketju kaulassa ja pennut, Sylvii mukaan lukien, olivat muovikassissa.

Sylvii on reipas ja touhukas tyttönen kuten pentueen muutkin koirat Sampoo ja Siruu. Kaikki kolme pentua ovat sosiaalisia, iloisia ja leikkisiä ja viettäisivät mieluusti nykyistä enemmän aikaa ihmisen seurassa. Touhukkuudestaan huolimatta, ne osaavat rauhoittua, kunhan pahimmat riekkumiset on saatu purettua. Pennut ovat sympaattisia ja jos ovat yhtään tulleet äitiinsä, niin niistä kasvaa oikein tasapainoisia koiria, kunhan vain pääsevät näkemään maailmaa turvallisesti oman ihmisen kanssa häkkinsä ulkopuoleltakin. Sylvii on näistä kolmesta se, joka kenties kuuntelee erittäin uskottavilla korvillaan ja seurailee muiden menoa ja meininkiä ennenkuin pelmahtaa itse mukaan.

Sylviin arvioidaan kasvavan jonkin verran emoaan (40cm ja 10kg) suuremmaksi, ehkä keskikokoiseksi koiraksi.

 

Päivitykset:
29.9.2018
Sylvi matkusti siskonsa kanssa tänään lentokoneella Suomeen ja oman omistajansa hellään huomaan. Kaikkea hyvää Sylvin kotiin!

20.8.2018
Sylvii saa suunnata kuononsa kohti pohjoista, sillä sitä odottaa ikioma koti Suomessa.

 

4.8.2018
Sylvii on saanut paljon kotiehdokkaita, joten tällä hetkellä siitä ei oteta vastaan enempää kyselyitä. Jo yhteyttä ottaneiden kanssa jatketaan toki.

 

10.7.2018
Sylvii aloitti kodin etsimisen Suomesta.

 

_____________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkistemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua. Sylvii saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Sylviillä on tullessaan mikrosiru ja EU-lemmikkipassi. Mikäli Sylvii kotiutuu Suomeen niin nuorena, että sitä ei steriloida ennen kotiutumista, tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu kodin niin halutessa kastrointikustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasti sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Sylviin yhteyshenkilö on Maikku Wikberg.

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: