Päivitetty 01.10.2018

Kodin saanut koira: WINNIE


Syntymäaika: 3/2018
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Cosoba)
ei steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
21.7.2018
One Rescue Association on Kulkurien pitkäaikaisen yhteistyökumppanin, eläinlääkäri Adina Vladutin vuonna 2017 perustama yhdistys, joka ylläpitää Cosobassa sijaitsevaa koiratarhaa. Cosoban tarhalla asuu noin 200 Adinan koiraa, minkä lisäksi hän majoittaa siellä maksua vastaan myös muiden eläinsuojelijoiden koiria. Monet koirista etsivät kotiaan Kulkurien adoptio-ohjelmassa, niin myös pieni Winnie, joka hylättiin tarhalle, kuten lukuisat muutkin pennut. Winnien koko pentue sairastui parvoon ja tämä sinnikäs pikkuneiti oli porukan ainoa selviytyjä. Nyt Winnie asustelee Vinttariviisikon kanssa samassa häkissä ja onkin saanut lempinimen vinttari-wannabe.

Winnie yrittää kovasti pysyä energisen Vinttariviisikon menossa mukana, mutta ei kuitenkaan aivan onnistu, koska on sen verran rauhallisempi kuin häkkitoverinsa. Vierailijoiden poistuessa häkistä jäävät vinttarit haukkumaan perään, mutta Winnie vaan istuu ja katselee perään. Tarmokkaasti se kuitenkin touhuilee ja vipeltelee häntä heiluen menemään ja onkin oikein iloinen ja reipas peruspentu.

Kooltaan Winnie jäänee pieneksi, ehkä noin 35 cm korkeaksi koiraksi.

Päivitykset
1.10.2018
Winnie lensi oman perheensä luo 29.9.

13.8.2018
Suloinen Winnie on tänään varattu ikiomaan kotiinsa, paljon onnea perheelle! <3

21.7.2018
Winnie aloitti kodinetsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

 

 

____________________________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Winnie tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Winnie saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Winnie on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Tuuli Katainen

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.