Päivitetty 13.07.2020

Enkelikoira: SAMPO


Syntymäaika: 2010
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association/Cosoba)
kastroitu

 

Perustiedot ja tausta
13.7.2020

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017, yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Se on yksi Kulkurien keskeisimpiä yhteistyötahoja Romaniassa. Kaikki kauttamme Suomeen saapuvat koirat kulkevat tämän tarhan kautta, jossa niille tehdään kaikki tarvittavat valmistelut lentoa varten. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Sampo on nyt turvassa Adinan tarhalla. Sampon elämässä ei tätä aikaisemmin ole ollut todennäköisesti montaakaan hyvää kokemusta ihmisistä, joten pappakoira ujostelee ja jännittää ihmiskontakteja. Vaikka ihmiset ovatkin jännittäviä, Sampo antaa käsitellä itseään ongelmitta.

Sampolle etsitään kotia, jossa on aikaisempaa kokemusta aremmista koirista. Sampo viihtyisi todennäköisesti parhaiten rauhallisessa aikuisperheessä, jossa sille ollaan  valmiita antamaan paljon aikaa uuteen elämään sopeutumisessa. Sampoa uusi ympäristö tulee todennäköisesti jännittämään, joten ihan parasta olisi, jos uudesta kodista löytyisi oma aidattu piha, jossa harjoitella ulkoilua turvallisesti. Sampo tulee vaatimaan aikaa tottua uusiin ihmisiin ja suloisuudestaan huolimatta onkin hyvä huomioida, että se ei siten ole suoraan luottavainen sylikoira. Sampo ei erityisesti hakeudu muiden koirien seuraan, mutta tulee muiden koirien kanssa ongelmitta toimeen.

Sampo on noin 30 cm ja 6 kg.

Päivitykset

13.7.2020
Miten epäreilua voikaan elämä joskus olla. Sampon elämä päättyi yhtäkkiä akuutin sairaskohtauksen seurauksena tarhalla, ennen kuin pappa pääsi kokemaan oman kodin lämpöä ja rakkautta. Samposta tuli enkelikoira 11.7.2020.

8.4.2020
Sampo tulee mukaan Kulkureiden adoptio-ohjelmaan etsimään omaa kotiaan.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan?

Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan, että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Sampo saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Sampo on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Mari Jokinen

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.