Päivitetty 18.07.2020

Kodin saanut koira: DULCE (nyk. Melody)


Syntymäaika: 2012
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta

31.12.2019

Carpen tarha lähellä romanialaista Mitrenin kylää on romanialaisen eläinsuojelija Carmen Mandescun ja Kulkurien yhteinen projekti, joka rahoitetaan pääosin lahjoitusvaroin. Carpe on tällä hetkellä noin sadan kodittoman koiran tarha, jossa koirista pidetään huolta ja niillä on myös mahdollisuus päästä Kulkurien adoptio-ohjelmaan. Tarhalla asuu koirien lisäksi suomalainen eläinsuojelija ja valokuvaaja Veera, jonka ansiosta tarhan koirat saavat ihmisistä positiivisia kokemuksia ja joka huolehtii niiden tarpeista mahdollisimman hyvin.

Kaunis Dulce on asunut tarhalla jo puolentoista vuoden ajan. Se on kuitenkin kerran ollut omistettu koira, jonka elämä muuttui hankalaksi omistajapariskunnan erottua. Dulce jäi pariskunnan tyttären vastuulle, mutta hän ei kyennyt huolehtimaan koirasta, joten se jäi pihalle oman onnensa nojaan. Onneksi joku kuitenkin huomasi ystävällisen koiratytön hädän, ja toi sen uutukaiselle Carpen tarhalle. Ei tarhaelämä kummoista ole, mutta ainakaan maha ei kurni, ja joskus käy mukavia vieraitakin.

Aktiiviemme joulukuisella vierailulla Dulce ottaa tutun Veeran iloisesti vastaan: se hyppii ensin innoissaan, ja painautuu sitten tiukasti vasten nauttiakseen pienimmästäkin rapsutuksesta. Se käy häntää heiluttaen tervehtimässä myös muita, mutta palaa hetken kuluttua tutun Veeran syliin. Avoin Dulce tulee toimeen muiden koirien kanssa, mutta voisi erinomaisesti viihtyä myös kodin ainoana silmänteränä, jakamattomien rapsutusten parissa. Vaikka tyttö pyrkiikin tarhalla pitämään linjoistaan huolta hyppimällä varsin innokkaasti, sen tulevan kodin olisi hyvä panostaa säännölliseen liikuntaan ja jo paljon kokeneen mielen virkeänä pitämiseen.

Dulce on kooltaan keskikokoinen koira: noin 50 cm korkea ja painaa 18-20 kg.

 

Päivitykset uusimmasta vanhimpaan

18.7.2020

Dulcelle kävi uskomaton tuuri: se sai peruutuspaikan kuljetuksesta, ja matkusti Suomeen ennätysnopeasti varauksen jälkeen! Ikiomassa kodissa sitä odottivat paitsi uusi ja hieno nimi, myös kaksi kulkurikoirasisarusta ja omat ihmiset. Kaikkea hyvää yhteiseenelämäänne, Dulce ja perhe <3

10.7.2020

Tänään on Dulce-rouvan onnenpäivä: se saa nimensä eteen maagiset kirjaimet “VARATTU”. Se tarkoittaa, että sitä odottaa ikioma koti ja pehmoinen peti!

31.12.2019

Dulcea onnisti, ja se pääsi aloittamaan oman kodin etsimisen Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

 

______________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaimmillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

 

Dulce saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Dulce on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Yhteyshenkilö: Maiju Lanki

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.