Päivitetty 25.12.2021

Enkelikoira: BANGLE (nyk. Sompa)


Syntymäaika: 2/2020
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
ei kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
26.6.2020
Carpe on lähellä Mitrenin kylää sijaitseva, romanialaisen Carmen Mandescun ylläpitämä tarha. Carmen on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani ja Carpen tarhaa on rakennettu tiiviissä yhteistyössä Kulkurien kanssa. Carmenin ja Kulkurien yhteinen taival juontaa juurensa vuosien taakse:  ennen Carpea Carmen toimi Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuodesta 2012 vuoteen 2016 asti. Carpen tarhan kantavana ajatuksena ovat olleet sekä Kulkurien että Carmenin eettiset ja kestävää kehitystä edustavat arvot: Carpella pyritään tarjoamaan koirille mahdollisimman hyvät oltavat ja perushoidon lisäksi huomiota pyritään kiinnittämään mahdollisimman paljon myös esimerkiksi arkojen koirien sosiaalistamiseen. Carpen tarhalla elää noin sata koiraa, maksimissaan 150, sekä kissoja, joista kaikista huolta pitää tarhalla asuva romanialainen pariskunta.

Ihastuttava Bangle kuuluu viiden viikarin sisarussarjaan, johon kuuluvat sen lisäksi nämä rasavillit: Indra, Dallas, Tonki ja Naan. Pentue eli aiemmin emonsa Lorin kanssa Bukarestin lähistöllä kerrostaloalueen tontilla. Paikalliset ihmiset eivät tahtoneet tätä porukkaa naapurustoonsa, vaan olivat aikeissa soittaa rankkurit paikalle toimittamaan koirat kunnalliselle tarhalle, jossa elo olisi kaikkea muuta kuin koiranarvoista. Kaikeksi onneksi Carmen ehti hätiin ennen rankkureita, sai perheen haltuunsa ja toi ne Carpeen suojaan. Emo Lori suhtautuu ihmisiin epäillen ja vetäytyen, se ei tule luokse tai ota kontaktia, eikä se todennäköisesti sovi siitä syystä Kulkurien adoptio-ohjelmaan. Onneksi pennut ovat vielä avoimia ja niillä on edelleen mahdollisuus kasvaa rohkeiksi ja reippaiksi hyvien kokemusten myötä.

Bangle on valloittava peruspentu. Se on iloinen, innokas, suhtautuu avoimesti sekä ihmisiin, että toisiin koiriin. Kivan ihmisen kohdatessaan Bangle hakeutuu luokse ja nuoren herran käsittelykin onnistuu mukavasti. Bangle vaikuttaa tasapainoiselta ja reippaalta pennulta, jolle voisi hyvin harkita monenlaistakin kotia loppuelämän turvapaikaksi. Tärkeää on, että tulevassa kodissa ollaan valmiita heittäytymään pentuelämän pyörteisiin ja sitoudutaan kouluttamaan Bangle koiralähtöisin ja lempein menetelmin mukavaksi koirakansalaiseksi.

Pennut ovat noin 4 -5 kk iässä 40 cm korkeita ja painavat noin 10 – 12 kiloa. Niistä tulee arviolta keskikokoisia koiria. Emo Lori on 50 cm korkea ja painaa noin 20 kiloa.

Päivitykset

5.11.2021

Joskus käy niin, että kodin pitää tehdä vaikea päätös aivan liian pian ja aivan liian nuoren koiran kohdalla. Sompalla oli kipuja, joille ei ollut tehtävissä mitään ja koti teki ainoan oikean ratkaisun.

Sompa! Olit lyhyen elämäsi aikana todella rakastettu ja jäät moniin sydämiin elämään. Lepää rauhassa komea ja herkkä poika.

13.7.2020
Bangle-poika varattiin omaan kotiin!

26.6.2020
Nyt Bangle on mukana Kulkurien adoptio-ohjelmassa! Toivottavasti oma koti löytyy pian.

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Pyydämme erityisesti alle viiden kuukauden ikäisten pentujen kotiehdokkaita huomioimaan, että pienten pentujen riski sairastua adoptioprosessin aikana esimerkiksi parvoon tai penikkatautiin on mahdollinen. Heikon alun elämässään saaneet pennut omaavat usein alhaisen vastustuskyvyn ja varsinkin emottomat pennut ovat vaarassa sairastua hengenvaarallisestikin. Pennuille aloitetaan rokotusohjelma heti madotuksen jälkeen niiden löydyttyä/saavuttua tarhalle/iän salliessa ja siihen mennessä kun vaatimamme kattava rokotusohjelma on täydellinen ja pentu valmis matkustamaan kotiin (5 kk iässä), ovat riskit näiden pentutautien suhteen ohitettu.

Mikäli Bangle tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei kastroida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa kastroinnin  kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen/yhteyshenkilöösi ennen kastrointia.

Bangle saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Bangle on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Mari Tammenkoski

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.