Kodin saanut koira: TONKI

Syntymäaika: 02/2020
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
Kokoarvio:

 

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta:

30.6.2020

Carpen tarha on lähellä romanialaista Mitrenin kylää ja on romanialaisen eläinsuojelija Carmen Mandescun ja Kulkurien yhteinen projekti, jonka rahoittaminen rahoitettiin pääosin lahjoitusvaroin. Carpella pyritään tarjoamaan koirille mahdollisimman hyvät oltavat ja perushoidon lisäksi huomiota pyritään kiinnittämään mahdollisimman paljon myös esimerkiksi arkojen koirien sosiaalistamiseen. Carpen tarhalla elää noin sata koiraa sekä kissoja, joista kaikista huolta pitää tarhalla asuva romanialainen pariskunta.

Tomera Tonki kuuluu viiden pennun sisarussarjaan, pentueen muut valloittavat vauvat ovat: NaanDallas, Indra ja Bangle. Pentue eli aiemmin emonsa Lorin kanssa Bukarestin lähistöllä kerrostaloalueen tontilla. Paikalliset ihmiset eivät tahtoneet tätä porukkaa naapurustoonsa, vaan olivat aikeissa soittaa rankkurit paikalle toimittamaan koirat kunnalliselle tarhalle, jossa elo olisi kaikkea muuta kuin koiranarvoista. Kaikeksi onneksi Carmen ehti hätiin ennen rankkureita, sai perheen haltuunsa ja toi ne Carpeen suojaan. Emo Lori suhtautuu ihmisiin epäillen ja vetäytyen, se ei tule luokse tai ota kontaktia, eikä se todennäköisesti sovi siitä syystä Kulkurien adoptio-ohjelmaan. Onneksi pennut ovat vielä avoimia ja niillä on edelleen mahdollisuus kasvaa rohkeiksi ja reippaiksi hyvien kokemusten myötä. Pennut haukkuvat innostuksissaan jonkin verran, mutta eivät hauku tarhaolosuhteissa muuten vaan haukkumisen ilosta.

Tonki onkin tämän porukan reippain ja toimelian rämäpää. Kooltaan hän on sisaruksiaan hieman isompi ja yhteisissä leikeissä sen näkee ylivoimana, pentujen yhteisessä narunvetoleikissä Tonki veti yksin muita neljää vastaan ja voitti vetoleikin silti. Kun ihmisiä tulee tarhaan Tonki on ensimmäisenä moikkaamassa ja tutkimassa uusia ja ihmeellisiä asioita. Tonkin erityisosaamista on myös korvapusut, kun tämän pennun lähelle menee on ihmisen korvien ja naaman pesu varmaa. Tonki selvästi nauttii ihmisen läheisyydestä. Vaikka tässä poitsussa riittää uteliaisuutta ja virtaa ei hän silti ole väsymätön energiapommi, kun alkuinnostus laantuu Tonki osaa hienosti rauhoittua rapsutuksille. Tonki vaikuttaa avoimelta, tasapainoiselta ja rohkealta pennulta, joka voisi sopia monenlaiseen kotiin ja ympäristöön.  Tietysti on tärkeää että tulevassa kodissa ollaan valmiita pentuelämän touhuihin sekä osataan tukea ja kouluttaa Tonki niin että se on aikuisenakin reipas ja avoin koira.

Kaikki pennut ovat kooltaan  noin 4 -5 kk iässä 40 cm korkeita ja painavat noin 10 – 12 kiloa.  Näistä pennuista tulee arviolta keskikokoisia koiria. Emo Lori on 50 cm korkea ja painaa noin 20 kiloa.

Päivitykset

10.10.2020

Vekara Tonkin elämä muuttui tänään kertaheitolla. Se matkusti Suomeen ja tapasi oman perheensä. Onnea Tonki ja perhe <3

16.7.2020

Villi vekara Tonki on varattu omaan loppuelämän kotiin <3 Onnea Tonki ja perhe!


30.6.2020

Tomera Tonki pääsi mukaan Kulkurien adoptio-ohjelmaan etsimään itselleen omaa loppuelämän kotia <3

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Pyydämme erityisesti alle viiden kuukauden ikäisten pentujen kotiehdokkaita huomioimaan, että pienten pentujen riski sairastua adoptioprosessin aikana esimerkiksi parvoon tai penikkatautiin on mahdollinen. Heikon alun elämässään saaneet pennut omaavat usein alhaisen vastustuskyvyn ja varsinkin emottomat pennut ovat vaarassa sairastua hengenvaarallisestikin. Pennuille aloitetaan rokotusohjelma heti madotuksen jälkeen niiden löydyttyä/saavuttua tarhalle/iän salliessa ja siihen mennessä kun vaatimamme kattava rokotusohjelma on täydellinen ja pentu valmis matkustamaan kotiin (5 kk iässä), ovat riskit näiden pentutautien suhteen ohitettu.

Mikäli Tonki tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei kastroida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa kastroinnin  kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen/yhteyshenkilöösi ennen sterilointia.

Tonki saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Tonki on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Anne-Mari Vihtonen

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: