Päivitetty 31.10.2020

Kodin saanut koira: NAAN


Syntymäaika: 2/2020
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
ei steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
31.10.2020
Carpe on lähellä Mitrenin kylää sijaitseva, romanialaisen Carmen Mandescun ylläpitämä tarha. Carmen on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani ja Carpen tarhaa on rakennettu tiiviissä yhteistyössä Kulkurien kanssa. Carmenin ja Kulkurien yhteinen taival juontaa juurensa vuosien taakse:  ennen Carpea Carmen toimi Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuodesta 2012 vuoteen 2016 asti. Carpen tarhan kantavana ajatuksena ovat olleet sekä Kulkurien että Carmenin eettiset ja kestävää kehitystä edustavat arvot: Carpella pyritään tarjoamaan koirille mahdollisimman hyvät oltavat ja perushoidon lisäksi huomiota pyritään kiinnittämään mahdollisimman paljon myös esimerkiksi arkojen koirien sosiaalistamiseen. Carpen tarhalla elää noin sata koiraa, maksimissaan 150, sekä kissoja, joista kaikista huolta pitää tarhalla asuva romanialainen pariskunta.

Kultainen, herttainen Naan on toinen tyttö sisarussarjasta, johon kuuluu yhteensä viisi pentua: Indra, Dallas, Tonki ja Bangle. Pentue eli aiemmin emonsa Lorin kanssa Bukarestin lähistöllä kerrostaloalueen tontilla. Paikalliset ihmiset eivät tahtoneet tätä porukkaa naapurustoonsa, vaan olivat aikeissa soittaa rankkurit paikalle toimittamaan koirat kunnalliselle tarhalle, jossa elo olisi kaikkea muuta kuin koiranarvoista. Kaikeksi onneksi Carmen ehti hätiin ennen rankkureita, sai perheen haltuunsa ja toi ne Carpeen suojaan. Emo Lori suhtautuu ihmisiin epäillen ja vetäytyen, se ei tule luokse tai ota kontaktia, eikä se todennäköisesti sovi siitä syystä Kulkurien adoptio-ohjelmaan. Onneksi pennut ovat vielä avoimia ja niillä on edelleen mahdollisuus kasvaa rohkeiksi ja reippaiksi hyvien kokemusten myötä.

Naan on tytöistä reippaampi, mutta silti hieman veljiään ujompi pentu. Se väistää vielä hieman kosketusta, saattaa säikähtää äkkinäisiä liikkeitä, jännittää syliin nostamista ja pyrkii rimpuilemaan pois. Käsittely ei onnistu ainakaan vielä aivan mutkatta, ja tulevan kodin on hyvä valmistautua siihen, että tyttösen kanssa on tarpeen tehdä käsittelyharjoituksia omaehtoisuuden periaatteilla. Kun Naania lähestytään rauhallisesti rauhallisessa tilanteessa, se jää paikoilleen ja saattaa jäädä rapsuteltavaksikin, mutta usein se haluaa vielä vetäytyä kauemmaksi. Naan hakee turvaa häkissä olevan katon päällä aikaa viettävästä emostaan. Naan haukkuu sisarustensa mukana innostushaukkua jonkin verran, mutta ei haukuskele ainakaan tarhaoloissa muuten vain.

Naan etsii kotia, jossa sen kasvua ollaan valmiita tukemaan lempeydellä ja koiralähtöisellä asenteella. Koska Naan vielä jännittää ihmisiä, on tärkeää että Naan tulee saamaan paljon hyviä kokemuksia ihmisen kanssa yhdessä olosta. Siksi voisi olla hyvä, että tulevalla omistajalla olisi jo entuudestaan jonkin verran kokemusta koirista, ymmärrystä siitä miten ujoa koiraa voi tukea ja koiran elekielen tuntemus hallussa. Koska Naan hakee tarhalla tukea äidistään, voisi tulevassa kodissa olla odottamassa sosiaalinen, lempeä koirakaveri tueksi nuorelle neidille.

Pennut ovat noin 4 -5 kk iässä 40 cm korkeita ja painavat noin 10 – 12 kiloa. Niistä tulee arviolta keskikokoisia koiria. Emo Lori on 50 cm korkea ja painaa noin 20 kiloa.

Päivitykset
31.10.2020
Kovasti odotettu, hellyyttävä Naan tapasi tänään oman ihmisensä ensimmäistä kertaa. Onnea yhteiseen matkaan. <3

12.8.2020
Pieni herttainen Naan on nyt varattu. Suomessa odottaa oma koti ja oma perhe.

26.6.2020
Naania potkaisi onni, sillä Naan pääsi etsimään loppuelämän kotiaan Kulkurien adoptio-ohjelmaan.

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Pyydämme erityisesti alle viiden kuukauden ikäisten pentujen kotiehdokkaita huomioimaan, että pienten pentujen riski sairastua adoptioprosessin aikana esimerkiksi parvoon tai penikkatautiin on mahdollinen. Heikon alun elämässään saaneet pennut omaavat usein alhaisen vastustuskyvyn ja varsinkin emottomat pennut ovat vaarassa sairastua hengenvaarallisestikin. Pennuille aloitetaan rokotusohjelma heti madotuksen jälkeen niiden löydyttyä/saavuttua tarhalle/iän salliessa ja siihen mennessä kun vaatimamme kattava rokotusohjelma on täydellinen ja pentu valmis matkustamaan kotiin (5 kk iässä), ovat riskit näiden pentutautien suhteen ohitettu.

Mikäli Naan tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa steriloinnin  kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen/yhteyshenkilöösi ennen sterilointia.

Naan saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Naan on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Jenni Ankelo

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.