Kodin saanut koira: DALLAS (nyk. Dave)

Syntymäaika: 2/2020
Sukupuoli: uros
ei kastroitu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
Kokoarvio:

Suloinen Dallas on saanut lukuisia kotiehdokkaita ja koti löytyy todennäköisesti jo prosessissa olevien perheiden parista. Tästä syystä Dallasille ei ainakaan toistaiseksi oteta enempää kotiehdokkaita.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
31.10.2020
Carpe on lähellä Mitrenin kylää sijaitseva, romanialaisen Carmen Mandescun ylläpitämä tarha. Carmen on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani ja Carpen tarhaa on rakennettu tiiviissä yhteistyössä Kulkurien kanssa. Carmenin ja Kulkurien yhteinen taival juontaa juurensa vuosien taakse:  ennen Carpea Carmen toimi Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuodesta 2012 vuoteen 2016 asti. Carpen tarhan kantavana ajatuksena ovat olleet sekä Kulkurien että Carmenin eettiset ja kestävää kehitystä edustavat arvot: Carpella pyritään tarjoamaan koirille mahdollisimman hyvät oltavat ja perushoidon lisäksi huomiota pyritään kiinnittämään mahdollisimman paljon myös esimerkiksi arkojen koirien sosiaalistamiseen. Carpen tarhalla elää noin sata koiraa, maksimissaan 150, sekä kissoja, joista kaikista huolta pitää tarhalla asuva romanialainen pariskunta.

Veikeä peruspentu Dallas kuuluu sisarussarjaan, johon kuuluvat sen lisäksi Indra, Bangle, Tonki ja Naan. Pentue eli aiemmin emonsa Lorin kanssa Bukarestin lähistöllä kerrostaloalueen tontilla. Paikalliset ihmiset eivät tahtoneet tätä porukkaa naapurustoonsa, vaan olivat aikeissa soittaa rankkurit paikalle toimittamaan koirat kunnalliselle tarhalle, jossa elo olisi kaikkea muuta kuin koiranarvoista. Kaikeksi onneksi Carmen ehti hätiin ennen rankkureita, sai perheen haltuunsa ja toi ne Carpeen suojaan. Emo Lori suhtautuu ihmisiin epäillen ja vetäytyen, se ei tule luokse tai ota kontaktia, eikä se todennäköisesti sovi siitä syystä Kulkurien adoptio-ohjelmaan. Onneksi pennut ovat vielä avoimia ja niillä on edelleen mahdollisuus kasvaa rohkeiksi ja reippaiksi hyvien kokemusten myötä.

Dallas on aikalailla juuri sellainen, kuin tasapainoisen pennun kuuluukin: reipas, avoin ja iloinen.  Ihmisiin se suhtautuu innokkasti, ryntää suoraan syliin mukavan ihmisen kohdatessaan. Käsittelykin onnistuu. Myös muiden koirien kanssa Dallas tulee sopuisasti toimeen. Sosiaalinen ja mukava peruspentu Dallas voisi sopia jos jonkinmoiseen kotiin rakastetun perheenjäsenen rooliin. Tärkeää on, että tulevassa kodissa ollaan valmiita heittäytymään pentuelämän pyörteisiin ja sitoudutaan kouluttamaan Dallas koiralähtöisin ja lempein menetelmin mukavaksi koirakansalaiseksi.

Pennut ovat noin 4 -5 kk iässä 40 cm korkeita ja painavat noin 10 – 12 kiloa. Niistä tulee arviolta keskikokoisia koiria. Emo Lori on 50 cm korkea ja painaa noin 20 kiloa.

Päivitykset
31.10.2020
Onnekkaan Dallasin elämä kodittomana koirana on virallisesti, ikiajoiksi ohi, sillä Dallas saapui tänään kotiin ja sai nimekseen Dave. Onnea yhteiseen matkaan Davelle ja perheelle. <3

13.8.2020
Ilouutisia Romaniaan: Dallas on varattu ja oma perhe odottaa uutta perheenjäsentään Suomessa.

26.6.2020
Dallasin otti ensimmäisen askeleen kohti omaa kotia: Se on nyt mukana Kulkurien adoptio-ohjelmassa ja odottaa kovasti yhteydenottoja!

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Pyydämme erityisesti alle viiden kuukauden ikäisten pentujen kotiehdokkaita huomioimaan, että pienten pentujen riski sairastua adoptioprosessin aikana esimerkiksi parvoon tai penikkatautiin on mahdollinen. Heikon alun elämässään saaneet pennut omaavat usein alhaisen vastustuskyvyn ja varsinkin emottomat pennut ovat vaarassa sairastua hengenvaarallisestikin. Pennuille aloitetaan rokotusohjelma heti madotuksen jälkeen niiden löydyttyä/saavuttua tarhalle/iän salliessa ja siihen mennessä kun vaatimamme kattava rokotusohjelma on täydellinen ja pentu valmis matkustamaan kotiin (5 kk iässä), ovat riskit näiden pentutautien suhteen ohitettu.

Mikäli Dallas tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei kastroida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa kastroinnin  kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen/yhteyshenkilöösi ennen kastrointia.

Dallas saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Dallas on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Jenni Ankelo

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: