Päivitetty 30.11.2020

Kodin saanut koira: STIEG


Syntymäaika: noin 10/2018
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
kastroitu

 

Perustieto ja tausta

28.10.2020
Romanian eläinsuojelutilanne on lohduton. On normaalia hylätä kotikoiriakin pellon tai tien laitaan, pahvilaatikossa tai pahimmassa tapauksessa suljetussa pussissa. Myös lukemattomia pentuja syntyy suoraan kaduille, ja tärkeimpiä kestävän eläinsuojelutyön kulmakiviä ovatkin eläinten steriloinnit. Joillekin kadulle syntyville tai jostain syystä joutuville koirille osuu kuitenkin onni kohdalle ja ne pääsevät kadulta tarhalle jonkun eläinsuojelijan löytämänä tai pyydystämänä ja pääsevät aloittamaan loppuelämän kodin etsinnän. Romanialainen eläinsuojelija ja Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani Carmen Mandescu perusti oman yhdistyksen, Carpen vuonna 2016. Carpen tarha rakennettiin yhteistyöprojektina Kulkurien kanssa ja tarhan rakennus toteutettiin vuosina 2016-2019.

Stieg on löydetty hylättynä vuonna 2019. Se oli löydettäessä arka ja pelokas ihmistä kohtaan. Tarhalla se alkoi nopeasti kuitenkin reipastumaan ja tulee tällä hetkellä toimeen niin ihmisten kuin muiden koirienkin kanssa hienosti. Stieg on noin 13 kg painava ja noin 45 cm korkea.

Päivitykset

30.11.2020
Hurmaava Stieg matkusti omaan loppuelämän kotiinsa 28.11. ja sai uudeksi nimekseen Milo! <3

28.10.2020
Stieg tulee suoraan varattuna sivuille. Onneksi olkoon Stieg ja perhe!


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Stieg saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Stieg on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa. 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Olga Karttunen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.