Päivitetty 26.10.2020

Enkelikoira: Mr. SCOOBY


Syntymäaika: 2007-2008
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Glina)
kastroitu

 

Päivitykset

10/2020

Scoobyn perheeltä saimme kuulla, että tämä kultainen papparainen on siirtynyt ajasta ikuisuuteen. Lämmin osanottomme vielä ja kiitos kaikesta mitä Scoobylle annoitte. Nyt ne saavat taas olla yhdessä, Avian kanssa <3 .

Perheeltä:

“Kun Scoobyn paras koiraystävä ja tuki, samassa taloudessa asunut Avia-mummo nukkui pois, katosi papan elämästä kaikki ilo. Sitä ei innostanut ruoka, ei herkut, eivät edes rapsutukset tai verkkaiset aamukävelyt heittolaatikolle ja takaisin. Mikään niistä ei korvannut ystävää, jonka kanssa Scooby oli elellyt kuin paita ja peppu. Papan suru tuntui musertavalta mutta myös hyvin samaistuttavalta. Olihan meillä ihmisilläkin ikävä Aviaa.

Jäähyväisten aika tuli täysin yllättäen ja odottamatta. Päivää vaillle kaksi viikkoa Avian poisnukkumisen jälkeen Scoobyn takajalat pettivät, ja eläinlääkäripäivystyksessä eläinlääkäri piti eutanasiaa armollisimpana vaihtoehtona. Papan takajaloissa ei ollut enää minkäänlaista tuntoa.

Kun Scooby sai ensimmäisen rauhoittavan pistoksen, eläinlääkäri himmensi huoneen valaistusta ja jätti meidät kahdestaan. Scoobyn kultaisesta luonteesta kertonee se, että ennen kuin lääke alkoi vaikuttaa, se painoi toisen etutassunsa kämmenelleni. Papan nukahtaessa puristin sen tassua ja toivoin, että se tiesi ettei ollut yksin. Ja sillä hetkellä minä murenin täysin.

On koiria ja sitten on Scoobeja: isoja ja lempeitä, pyyteettömiä ystäviä, jotka ovat valmiita seuraamaan sinua kaikkialle. Ennen Suomeen saapumista Scooby oli elänyt vuosia tarhaoloissa eikä sillä oletettu olevan kokemusta kotikoirana olemisesta. Niin kuitenkin kävi, että jo ensimmäisenä iltana kotona Scooby hyppäsi mutkattomaan tyyliinsä olohuoneen sohvalle, ja siitä eteenpäin pappa oli kuin se olisi aina asunut meillä. Scooby viihtyi lähellä ihmisiä, ja usein se tuli ihan liki ja laski päänsä syliin. Sen luottamus ihmisiin oli uskomaton.

Papan yhtäkkinen lähtö tuntuukin kuin olisin pettänyt sen luottamuksen. Olisin halunnut hyvästellä maailman kilteimmän koiran rauhassa, tutussa paikassa ja ilman kipuja, mutta elämää on vaikea ennakoida.

Meillä on isoa lempeää valtava ikävä.”


23.12.2017

Scooby ja Scoobyn perhe saivat molemmat parhaan mahdollisen joululahjan, kun he tänään kohtasivat toisensa Kulkuri- lennon myötä. Scoobyn todella pitkä matka kotiin on nyt tehty ja se on perillä. Onnea rakas Scooby ja perhe.

18.9.2017
Scooby on varattu omaan kotiin. Se matkustaa sydänmatohoitojensa jälkeen omalle pehmeälle pedille ja karistaa Romanian pölyt jaloistaan lopullisesti.

5.11.2014
Scooby kuuluu niihin koiriin, jotka ovat eläneet lähes koko elämänsä tarhaoloissa. Nyt 2 vuotta Glinalla asunut vanhempi herra asui ennen kunnallisella tarhalla, jonne hän oli päätynyt kadulta. Scooby ei siis luultavasti ole koskaan saanut kokea kodin lämpöä, oman ihmisen rakkautta, suojaa ja turvaa. Lemmikkinä olo on Scoobylle vieras käsite, mutta sen silmistä näkee että se kaipaa jotain muuta kuin tarhalla oloa, jotain minkä se sisimmässään tietää ansaitsevansa.

Scooby on ulkonäöltään huomaamaton eikä juuri muutenkaan tuo itseään esille. Jonkin verran herra saattaa haukkumalla saada huomiota ja tassulla rapsauttaa hihaa vaivihkaa. Sitten kainosti ottaa vastaan ja nauttii täysin rinnoin saamastaan huomiosta. Scooby on rauhallinen luonteeltaan, mikä on kovin miellyttävää moneen innokkaaseen hyppypomppukoiraan verrattuna. Scoobyn voisi kuvitella sohvalle kainaloon köllimään ja rauhalliseen tahtiin ulkomaailman hajuja tutkiskelemaan.

Fyysisesti Scooby on hyvässä kunnossa, tosin hampaat ovat herralla aika kehnot. Korkeutta Scoobylla on noin 57cm ja painoa noin 20kg. Scoobyn toinen jalka on hieman vääntynyt, mutta se ei ole aiheuttanut Scoobylle tähän mennessä mitään ongelmia.

Scooby asuu samassa häkissä narttukoiran, Gritan, kanssa. He ovat olleet samassa häkissä viimeiset 2 vuotta. Urosten rähinöihin Scooby vastaa, joten varmuuden vuoksi emme luovuta herraa toisen uroksen kanssa samaan kotiin. Narttukoira voisi kuitenkin kodissa odottaa.

20.3.2015-17.11.2015
Scooby on odotellut omaa kotiaan Glinan tarhalla kärsivällisesti.

18.1.2016
Kulkurien aktiivit tapasivat Scoobyn Glinan tarhalla tammikuussa ja kertoivat sen kaivanneen tällä kertaa hieman omaa rauhaa. Kun Kulkurien aktiivit olivat häkin ulkopuolella, otti Scooby heiltä nätisti ja herrasmiesmaisesti nameja kädestä, mutta vieraiden ihmisten mennessä sen häkkiin, siirtyi Scooby koppiin. Tarhaolosuhteissa Scooby ei käytä ääntään turhaan eivätkä Kulkurien aktiivit kuulleet sen haukkuvan kertaakaan. Scooby tulee moitteetta toimeen kaikkien koirien kanssa tarhalla.

30.5.2016
Kulkurien aktiivit vierailivat tutuksi tulleeseen tapaan Glinan tarhalla ja tällä kertaa Scooby tuli heti ihmisiä vastaan, kun he menivät Scoobyn häkkiin. Scooby on todellinen herrasmies, se osaa kohteliaasti pyytää rapsutuksia ja antaa nätisti käsitellä itseään. Scooby on muutenkin kuin itse rauhallisuus: Äärimmäisen ystävällinen ja kiltti seniorikoira, jonka ei tarvitse turhia hötkyillä. Scoobyn olemus huokuu viisautta ja elämänkokemusta ja tästä johtuen Scooby onkin erittäin charmantti pappa. Scoobyllä on melko paljon hammaskiveä ja hampaat ovat muutenkin jonkin verran huonossa kunnossa. Lisätty uusia kuvia Scoobystä.

25.7.2016
Vanha herra Scooby karkasi heinäkuun alussa omasta häkistään Glinan tarhan viereiselle pellolle, josta Carmen sen löysi parin tunnin etsinnän jälkeen. Karkureissu päättyi siis onnellisesti ja sen aikana huomattiin, että Scooby tulee erittäin hyvin toimeen kaikkien koirien kanssa, myös toisten urosten. Karkureissulla nähtiin myös hyvin miten hieman vanhempikin pappa nauttii sydämensä kyllyydestä juoksemisesta, vaikka normaalisti häkissään Scooby onkin vallan rauhallinen ja hillitty herra. Lisätty uusia kuvia Scoobylle.

9.11.2016
Lähes päivälleen 2 vuotta sitten tämä rauhallinen herrasmies lisättiin Kulkurien sivuille kotia etsiviin koiriin ja edelleen Scooby etsii sitä ikiomaa kotiaan. Scooby on edelleen oma itsensä ja tunnistaa jo selkeästi Kulkurien aktiivin Veeran, joka vierailee Glinalla säännöllisesti. Veeran luokse Scooby tuleekin välittömästi, mutta muista ihmisistä Scooby ei niin välitä, vaan kuikuilee kopistaan uusia tulokkaita. Nameja tarjotessa Scooby ottaa namit nätisti kädestä, mutta kaipaa ruokarauhaa ja menee koppiinsa syömään namit. Lisätty uusia kuvia ja video Scoobylle.

21.3.2017
Maaliskuu toi mukanaan Romaniaan myös Kulkurien aktiivit ja myös Scooby sai oman osansa vieraiden herkuista ja rapsutuksista. Scooby olla möllöttää tarhalla hyvin hiljaisena  ja huomaamattomana eikä se tee itsestään numeroa. Vierailun aikana se viettää paljon aikaa nuuskutellen naapurissa asuvan Blonden kanssa häkin läpi ja pariskunta tuntuu tulevan hyvin keskenään toimeen. Fyysisesti Scooby on hyvässä kunnossa ja hampaatkin ovat sen ikään nähden hyvät. Kun vieraat menevät sen häkkiin, sille tulee ujouspuuska, mutta se tulee heti ulos, kun huomaa, että tarjolla on nameja. Scooby on todella rauhallinen ja lempeä, aivan kuten se on ollut aina. Se odottelee hiljaisena paikallaan, kun ihminen lähestyy ja jää nauttimaan rapsutuksista ja huomiosta. Scooby on niitä koiria, jolle soisi vihdoin mahdollisuuden nauttia torkuista pehmeällä pedillä ja oman ihmisen rapsutuksista.

Lisätty kuvia.

19.5.2017
Papparainen on saanut tyttöystävän ja se tulee oikein hyvin toimeen uuden emäntänsä kanssa. Sen oikea etutassu, jossa on ammoisina aikoina ollut murtuma, ei edelleenkään vaikuta kipeältä, mutta se tuntuisi sitä jonkin verran ajoittain vaivaavan. Tulevan kodin tulee varautua käyttämään herttainen vanhaherra eläinlääkärin visiitillä, jotta voidaan arvioida kipulääkkeen tarve. Scooby on koira, joka saa ihmisen koettamaan kovasti ollakseen sille mieliksi. 

Lisätty kuvia.

16.8.2017
Romaniassa asuva aktiivimme Veera Nuri tapaa Scoobya miltei päivittäin ja Veera lähetti kertakaikkisen hurmaavia terveisiä papparaisesta: “Scoobysta voisi kirjottaa kirjan, kun se on niin ihana. Se on edelleen tasapainoinen, ystävällinen, rauhallinen ja sillälailla vaatimattoman ryhdikäs. Scooby ei hötkyile turhista eli mistään ja viettää päivänsä koppinsa katolla loikoillen, kuten se on tehnyt jo aivan liian monta vuotta. Neljänkymmenen asteen helteet imevät mehut itse kustakin ja Scoobysta välillä niin paljon että täytyy vähän rupatella ohimennessään, vaan todetakseen että kyllä se korva lopsahtaa ja pää nousee, se vain nukkui päiväunia. Oikein hyvä pari häkkikaverinsa kanssa, ovat kohteliaita ja sopuisia”. Joko Scooby vihdoin löytäisi kotinsa?

Lisätty kuvia ja video.

8.9.2017
Vihdoin on Scoobyn vuoro jättää taakseen Romania ja Glinan tarha. Se saapuu 16.9.17 Suomeen kotihoitoon.

8.9.2017
Ja heti, kun tieto kotihoitoon pääsystä tuli, tuli samalla ovenavauksellla myös tieto siitä, että Scoobylla on sydänmato. Ja koska Scoobya ei ole varattu omaan kotiin, se ei tule saamaan hoitoa sydänmatoon, sillä myönteinen hoidon tulos on vaikea saavuttaa sekä erityisesti ylläpitää tarhaolosuhteissa. Scooby on todella, todella epäonninen koira.

Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan, että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Scooby saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Scooby on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Scoobyn yhteyshenkilö: Maarit Auranen

Elokuu 2017

Video 11/2016

Video 7/2016

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.