Päivitetty 23.10.2020

Enkelikoira: RALPH (nyk. Roki)


RALPH
* arvioitu syntymäaika 15.11.2014
* uros
* Romaniassa

Päivitys
23.10.2020
Saimme suru-uutisen, Roki on nyt juoksemassa vapaana satenkaarisillalla. Otamme osaa perheen suureen suruun. Kiitos, että annoitte Rokille kodin!

Rokin oma perhe kertoo näin:

Roki muutti meille keväällä 2015 kodinvaihtajana. Meillä ennestään oli jo tuolloin kolme Viron rescueta. Roki istui laumaan kuin olisi aina ollut siinä. Perheen kissoista tuli Rokille läheisiä ja hevosten kanssa tehtiin yhteisiä lenkkejä. Roki oli vahva luonteinen laumanvartija joka rakasti kaikkia lapsia yli kaiken. Vieraat toivotti aina tervetulleeksi iloisin poskisuudelmin.

Pääsiäisenä 2020 Rokin vointi muuttui äkisti huonoksi ja hengitys vaivalloiseksi. Isojen tutkimuksien jälkeen diagnoosiksi varmistui kardiomyopatia. Ennuste oli heti huono. Lääkkeiden voimalla saimme lisäaikaa Rokin kanssa neljä kuukautta. 6.7 koitti se päivä kun Rokin sydän oli liian väsynyt ja rakas piti päästää ikuiseen uneen.
❤️ Olit täydellinen juuri sellaisena kuin olit, aina muistoissamme, kiitos kaikesta ❤️

**************************************************

16.1.15
Romaniassa on paljon paitsi kodittomia koiria, myös ihmisiä. Romanian talvi on usein viimainen, kylmä ja runsasluminen, mikä on omiaan koitumaan monen kulkukoiran kohtaloksi. Kun Ralphin, sen veljen Philin ja kodittoman miehen tiet kohtasivat, oli kohdannut kolme hyväsydämistä sielua. Mies otti jäätymässä olevat pennut hoiviinsa ja kiikutti ne Luiza Mandrun ovelle. Luiza Mandru on romanialainen eläinsuojelija, joka tekee raskasta ja loputonta työtä kulkukoirien hyväksi. Luiza katsoi pentuja ja tiesi, ettei voinut evätä suojaa niiltä. Niin pennut päätyivät Luizan hoiviin. Koditon mies jatkoi matkaansa. Toivomme, että tämä hyväsydäminen mies on myös löytänyt jonkun, joka on tarjonnut tälle lämpöä ja suojaa. 

Pennut pääsivät lämpimään, ne saivat juotavakseen ja syötäväkseen. Ne pääsivät myös pesulle ja kun ne olivat saaneet perustarpeensa tyydytetyiksi, niillä oli mahdollisuus alkaa huolettomammin tutkailla ympäröivää maailmaa. Ralph ja Phil suhtaututuvat normaalin pennun lailla kaikkeen uuteen rohkeasti ja uteliaasti, niillä on päivän mittaan paljon touhotettavaa ja puuhattavaa. Pentujen häärämiistä katsellessa unohtuvat ihmistenkin pienet murheet.

Ralph ja Phil tulevat toimeen sekä kissojen että muiden koirien kanssa. Innostuessaan niiltä saattaa päästä haukkuääni, mutta erityisen haukkuherkkiä ne eivät tunnu olevan. Molemmilla on upea maski naamallaan.

Isoina pojista odotetaan keskikokoisia, noin 15- 20- kiloisiksi.

22.1.2015
Ralph on tänään varattu omaan kotiin Suomeen!

13.2.2015
Perjantai ja 13. ei aina olekaan epäonnenpäivä. Tänään Ralph saapui omaan loppuelämän kotiin. Onnea Ralph ja perhe.

27.2.2015
Itsestään riippumattomista syistä Ralph (nyk. Hupi) etsii uutta kotia. Omistaja kertoo Ralphin olevan fiksu ja oppivainen nuori koira, joka tarvitsee paljon aktiviteettia ja johon on todella helppo kiintyä. Ralph on tällä hetkellä kotihoidossa, jossa sitä voi käydä sovitusti tapaamassa.

3.3.2015
Maskinaamainen poika sai suunnattoman määrän yhteydenottoja, kiitos. Ralph on nyt varattu omaan kotiin.

5.3.2015
Ralph on saapunut kotiinsa ja sai uudeksi nimekseen Roki. Se on asettunut luontevasti osaksi laumaa, eikä sen enää koskaan tarvitse etsiä uutta kotia. Kiitos Ralphin perhe ja onnea matkaan.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella.

Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessasi täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan, yksinolo ei suju heti itsestään ja tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa.

Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Urospennut kastroidaan tapauskohtaisesti, noin 7-9 kuukauden ikäisinä. Mikäli Ralph  tulee Suomeen kastroimattomana, tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu steriloinnin kustannuksiin 25% osuudella. Olethan yhteydessä yhdistykseen ennen sterilointia/kastrointia.

Ralph saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Ralph on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Ralphin varausasioissa auttoi Maarit Auranen.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa