Päivitetty 03.11.2016

Kodin saanut koira: CHILIENNE


Syntymäaika: 4/2013
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Romania ( Rosiori )
Steriloitu

8.10.2016
Rosiori de Veden kaupunki Romaniassa on koiraihmisen näkökulmasta surullinen paikka. Paikallisten rankkureiden ilon aihe on lattioiden pesun yhteydessä kastella vesiletkulla tahallaan myös koirat  säästä huolimatta. Tämän vuoksi koirilla ei esimerkiksi voida talvisin käyttää olkea lämpöeristeenä. Ainoan toivon kipinän paremmasta huomisesta tuo uuttera eläinsuojelija Cornelia Stan, joka on omistanut elämänsä näiden koirien auttamiseen. Cornelia käy säännöllisesti hoitamassa ja ruokkimassa koiria ja järjestää niitä ulkomaalaisten adoptioiden piiriin. Kulkurit auttavat Rosiori De Veden syrjäistä romanialaiskaupunkia sen koiraongelman hallinnassa massasterilointi ja avustusprojektin avulla sekä ottamalla joitakin kunnallisen tarhan koiria adoptio-ohjelmaan. Kaupungin koiratarhalla elää noin 350 koiraa. Osa koirista on kiinnitettyinä koppeihinsa puolentoista metrin pituisella kettingillä, osa elää tarhan sisällä häkeissä betonilattialla. Yksi näistä pihalla koppeja asuttavista  koirista on  ystävällinen Chilienne tyttö. Chiliennen menneisyydestä ei ole tietoa, mutta oli siellä mitä tahansa, on tyttö säilyttänyt lempeän ja ihmisystävällisen luonteensa. Tyttö on innokas ja iloinen, hyppii hieman ihmisten lähestyessä häntä, mutta rauhoittuu heti kun ollaan kosketus etäisyydellä. Kauniilla silmillään Chilienne katsoi suoraan silmiin ja nauttii rapsutuksista ja painautuu kättä vasten. Aavistuksen voisi sanoa jännittävän, kun ei ihan tiedä miten pitäisi käyttäytyä jotta saisi rapsutteijan jäämään luokseen. Pepun päältä rapsutukset saivat pienen tanssahtelun aikaan ja tyttönen rentoutui silminnähden. Chilienne innostui leikkimään ja hyppimään lyhyessä ketjussaan. Tulevalta kodilta toivotaankin toimeliasta ja aktiivista elämäntapaa, jotta tyttö saisi kaiken tarvitsemansa aktiviteetin. Chilienne ei haukkunut ollenkaan, vaikka naapurikopeissa olevat koirat haukkuivat ja ääntä riitti. Chilienne ei myöskään ole haastanut riitaa toisten koirien kanssa. Tytöllä on puolipitkä, silkkisen pehmeä turkki, johon mieluusti upottaa sormensa ja tyttöstä voisikin silitellä kuinka ja kauan vain.

Chilienne on keskikokoinen, n.50cm ja n.20kg sopusuhtainen tyttö.

14.10.2016
Tänään ihana Chilienne varattiin ikiomaan kotiin, kotionnea!

3.11.2016
Suloinen Chilienne saapui tänään oman rakastavan perheen luo, paljon onnea!

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Chilienne saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Chilienne on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenkotiutuvan koiran oppaaseen, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkittuja yhteydenottoja vastaanottaa Chiliennen yhteyshenkilö: Anne Huhtala

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa