Päivitetty 31.10.2020

Kodin saanut koira: INDRA


Syntymäaika: 02/2020
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
steriloitu

 

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta:

30.6.2020

Carpen tarha on lähellä romanialaista Mitrenin kylää ja on romanialaisen eläinsuojelija Carmen Mandescun ja Kulkurien yhteinen projekti, jonka rahoittaminen rahoitettiin pääosin lahjoitusvaroin. Carpella pyritään tarjoamaan koirille mahdollisimman hyvät oltavat ja perushoidon lisäksi huomiota pyritään kiinnittämään mahdollisimman paljon myös esimerkiksi arkojen koirien sosiaalistamiseen. Carpen tarhalla elää noin sata koiraa sekä kissoja, joista kaikista huolta pitää tarhalla asuva romanialainen pariskunta.

Herkkä ja ujoileva Indra on toinen tyttö sisarussarjasta, johon kuuluu yhteensä viisi pentua: Naan, DallasTonki ja Bangle. Pentue eli aiemmin emonsa Lorin kanssa Bukarestin lähistöllä kerrostaloalueen tontilla. Paikalliset ihmiset eivät tahtoneet tätä porukkaa naapurustoonsa, vaan olivat aikeissa soittaa rankkurit paikalle toimittamaan koirat kunnalliselle tarhalle, jossa elo olisi kaikkea muuta kuin koiranarvoista. Kaikeksi onneksi Carmen ehti hätiin ennen rankkureita, sai perheen haltuunsa ja toi ne Carpeen suojaan. Emo Lori suhtautuu ihmisiin epäillen ja vetäytyen, se ei tule luokse tai ota kontaktia, eikä se todennäköisesti sovi siitä syystä Kulkurien adoptio-ohjelmaan. Onneksi pennut ovat vielä avoimia ja niillä on edelleen mahdollisuus kasvaa rohkeiksi ja reippaiksi hyvien kokemusten myötä. Pennut haukkuvat innostuksissaan jonkin verran, mutta eivät hauku tarhaolosuhteissa muuten vaan.

Indra on porukasta kaikista ujoin. Hän jää helposti muiden pentujen jalkoihin kun he innostuvat tarhaan tulevasta ihmisestä, Indra ei vielä uskalla tulla mukaan ilakointiin vaan jää kiertelemään tutkimaan tilannetta kauempaa. Omaan tahtiinsa tämä pieni ujopiimä saattaa tulla moikkaamaan ja haistelemaan ihmistä mutta kosketus on sille vielä niin vierasta että siihen ei rohkeus riitä. Kun ihminen lähestyy Indraa hän pyrkii karkuun ja syliin nostaessa jännitys on jo niin suurta että hän usein pissaa alleen. Muiden pentujen häsellys ja vilske saattaa vaikuttaa Indraan, hän ei saa tarpeeksi omaa tilaa ja rauhaa tutustua uusiin tilanteisiin mutta selkeästi hän on varovainen ja arkailee ihan myös pelkästään ihmisen takia. Alla olevissa videoissa Indra on eniten kopissa tarkkailemassa.

Indra etsii koirakokenutta kotia rauhallisesta asuinympäristöstä, myös vilkkaat pikkulapsi perheet eivät välttämättä ole hänelle se paras vaihtoehto. Indra tulee tarvitsemaan kodin jossa sen kasvua osataan ja halutaa tukea kärsivällisesti ja koiralähtöisellä asenteella. Koska Indra arastelee ja jännittää ihmisiä, on erittäin tärkeää että hän tuleen saamaan paljon hyviä ihmiskohtaamisia ja sitä kautta kokemuksia ihmisten kanssa olosta. Indran tulevalla perheella olisi hyvä olla kokemusta ja ymmärrystä miten ujoa koiraa tuetaan matkalla kohti reipasta aikuisuutta.

Kaikki pennut ovat kooltaan  noin 4 -5 kk iässä 40 cm korkeita ja painavat noin 10 – 12 kiloa. Niistä tulee arviolta keskikokoisia koiria. Emo Lori on 50 cm korkea ja painaa noin 20 kiloa.

Päivitykset

31.10.2020

Indra on nyt kotona <3 Pitkä matka Romaniasta Suomeen sujui hienosti ja tänään Indra tapasi oman perheensä. Onnea Indra ja perhe <3

13.9.2020

Tämä herkkä kaunotar sai tänään elämänsä parhaat uutiset! Se on varattu omaan loppuelämän kotiin!

30.6.2020

Suloinen ujoileva Indra pääsi mukaan Kulkurien adoptio-ohjelmaan etsimään itselleen omaa loppuelämän kotia <3

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Pyydämme erityisesti alle viiden kuukauden ikäisten pentujen kotiehdokkaita huomioimaan, että pienten pentujen riski sairastua adoptioprosessin aikana esimerkiksi parvoon tai penikkatautiin on mahdollinen. Heikon alun elämässään saaneet pennut omaavat usein alhaisen vastustuskyvyn ja varsinkin emottomat pennut ovat vaarassa sairastua hengenvaarallisestikin. Pennuille aloitetaan rokotusohjelma heti madotuksen jälkeen niiden löydyttyä/saavuttua tarhalle/iän salliessa ja siihen mennessä kun vaatimamme kattava rokotusohjelma on täydellinen ja pentu valmis matkustamaan kotiin (5 kk iässä), ovat riskit näiden pentutautien suhteen ohitettu.

Mikäli Indra tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa kastroinnin  kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen/yhteyshenkilöösi ennen sterilointia.

Indra saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Indra on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Anne-Mari Vihtonen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.