Päivitetty 26.10.2021

Kotia etsivä koira: THORR


Syntymäaika: 2018-2019
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea)
kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

26.10.21

Ioana Bodea on romanialainen eläinsuojelija, joka on omistanut elämänsä kodittomien koirien auttamiselle. Ioana toimii oman päivätyönsä ohella vapaaehtoistyöntekijänä Cosoban koiratarhalla, jossa hänellä on vuokrapaikkoja pelastamilleen koirille. Samaan aikaan Ioana rakentaa miehensä kanssa pientä kotitarhaa rakenteilla olevan kotitalonsa pihalle.

Ioanalla on tapana käydä pahamaineisilla kunnallisilla tarhoilla ja lunastaa sieltä ulos sellaisia koiria, joissa näkee tavalla tai toisella potentiaalia. Thorr on yksi koirista, jotka Ioana on pelastanut Palladyn kunnalliselt tarhalta hoteisiinsa. Thorr käyttäytyy tarhaolosuhteissa ylienergisesti. Se pomppii ja häslää ympäriinsä ja on silminnähden stressaantunut vilkkaasta ja äänekkäästä, mutta toisaalta vähävirikkeisestä tarhaympäristöstä. Thorr hakee ihmistä leikkiin ja aktiivien tavatessa hänet, se kantaa lelua ihmiselle ja kutsuu leikkimään. Thorr on erittäin voimakas koira, joka pomppii voimalla vasten ja Ioanan mukaan myöskin hihnassa vetää kovasti ja yrittää purra myöskin talutushihnat poikki. Thorr ei tule toimeen muiden koirien kanssa, eikä sitä tulla luovuttamaan talouteen, jossa on muita kotieläimiä. Thorrin tausta on mysteeri, mutta Romaniassa Thorrin kaltaiset koirat toimittavat usein vahtikoiran virkaa tai pahimmillaan niitä voidaan käyttää jopa koiratappeluissa. Thor on fyysisesti päällisin puolin hyväkuntoinen ja se vaikuttaa erittäin ihmisrakkaalta. Thorria ei kuitenkaan varmuuden vuoksi luovuteta lapsiperheeseen sen suuren koon ja ylienergisuuden vuoksi, ja kodilta tullaan edellyttämään myöskin aiempaa omakohtaista kokemusta molossikoirista. Thorria ei luovuteta ensimmäiseksi koiraksi. Koska Thorr stressaantuu ainakin tarhalla voimakkaasti muista koirista, sille etsitään kotia varmuuden vuoksi rauhallisesta ympäristöstä, jossa mahdolliset koirien kohtaamiset ulkona ja hihnakäytösongelmat eivät vaikuta jokapäiväiseen elämään. Thorria ei siis luovuteta kerrostaloon tai kaupunkiympäristöön, vaan se etsii kotia maaseudun rauhasta.

Tämä upea 4-5-vuotias jässikkä painaa arviolta noin 30kiloa ja korkeutta hänellä on noin 45cm.

Päivitykset

21.10.21

Thorr loikkasi mukaan Kulkurien adoptio-ohjelmaan.


 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Thorr saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Thorr on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Thorrin rotuperimästä johtuen sen kotiehdokkaiden haastattelut tullaan suorittamaan kahden henkilön toimesta ja lisäksi kotiehdokkaille tullaan tekemään kotikäynti ennen koiran varausta.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Nina Ehrström

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa