Päivitetty 20.11.2018

Kodin saanut koira: CORBU


Syntymäaika: 05/2017
Sukupuoli: uros
Sijainti: Suomessa (Naantali)
kastroitu

 

Perustiedot ja tausta:

Bukarestin keskustassa sijaitseva OneVet-klinikka on yksi Kulkurien pitkäaikaisimmista yhteistyökumppaneista.  Eläinlääkäriklinikka OneVet on perustettu jo vuonna 2005 ja sen omistaa eläinlääkäri-pariskunta Adina ja Dragos Vladut. Eläinrakkaalla pariskunnalla on klinikan lisäksi tarha Cosoban kylässä ja pariskunnan hoivissa on satoja kaduilta löydettyjä koiria. Monet niistä ovat päätyneet Kulkurien adoptio-ohjelmaan ja löytäneet kodin Suomesta.

Corbu tuli OneVetiin klinikan entisen työntekijän toimesta joulukuussa 2017 ja sen arvoitiin olevan tuolloin noin 7-8 kuukauden ikäinen. Corbu oli nälissään syönyt pilaantunutta ruokaa ja sen suoli oli ottanut siitä niin paljon nokkiinsa, että se lakkasi hetkeksi toimimasta kokonaan. OneVetissa suoli ultrattiin, ja tällöin todettiin, että suolen liike puuttui pienestä suoliston osasta kokonaan, mikä aiheutti Corbulle pahaa ummetusta. Seuraavien viikkojen aikana Corbu sai OneVetissa erilaisia tukihoitoja, minkä myötä suolisto alkoi toipumaan ja toimimaan. Suolisto on nykyisin täysin kunnossa ja normaali, eikä odotettavissa ole ongelmia tulevaisuudessakaan.

Corbun upea ja paksu turkki on väritykseltään korpinmusta, josta nimikin juontaa: Corbu tarkoittaa romaniaksi korppia. Tämä tasaisen rauhallinen ja komea kaveri istuu luontevasti sekä ihmisten että koirien joukkoon, ei turhia hötkyile eikä hauku ja nauttii leikeistä nuoren koiran tavoin.

Corbu on noin nykyisin reippaan kokoinen kaveri, noin 60 cm ja 37 kg. (koko päivitetty 10/2018)

Päivitykset

17.11.2018
Corbu matkasi tänään testaamaan omaa kotiin, jossa sillä on kavereina toisen koiran lisäksi kissoja ja hevosia. Ihanaa uutta kotielämää Corbu!

6.11.2018
Corbun kotikuulumisia kotihoidosta: Tämä kaveri on varsinainen velikulta! Virtaa riittää niin leikkeihin koirakavereiden kanssa kuin pitkiin lenkkeihinkin. Corbu on tottelevainen koira, joka kävelee hienosti remmissä ja saa ohikulkijoiltakin paljon kehuja komeasta ulkomuodostaan ja tuo hymyn monen huulille hyvällä tuulellaan ja nauravaisella ilmeellään – sekä ihanilla täplätassuillaan. Kuka sitä voisikaan moista katsetta ja kaveria ohittaa hymyn kiipeämättä huulille?
Corbu nauttii kaikenlaisesta tekemisestä ja aivojumpasta, joten siitä saa itselleen aktiivisen ja yhdessä tekemisen ilosta kiitollisen koirakaverin, jonka voi ottaa mukaan harrastuksiin hyvinkin monipuolisesti. Corbu on innokas oppimaan uusia temppuja ja nauttii  uusista asioista vaikkakin myös rutiinit ovat hyväksi.
Corbu kaipaa paljon aktivointia ja siksi Corbua suositellaan kokeneeseen koiraperheeseen, jossa koira on mukana tekemisessä – ja jossa olisi toinen koira peuhukaverina tai ainakin mahdollisuus tavata toisia koiria mahdollisimman usein.
Vaikka kaikki siis sujuu kotihoitopaikassa hienosti, olisi jo aika vapauttaa paikka uudelle tulijalle Romaniasta ja saada Corbu omaan kotiinsa. Olisiko Corbun loppuelämän koti sinun luona?

5.10.2018
Komea Corbu etsii uutta kotiaan kotihoidosta käsin, jonne se muutti pari viikkoa sitten. Corbun arki kotona oli ollut vaihtelevaa; hieman kakaramainen Corbu alkoi kotiin päästyään elämään ison pennun elämää ja kaipasi selkeästi paljon aktiviteetteja ja koirakaveria energiaa purkamaan. Corbu on kuitenkin ollut alusta lähtien oppivainen koira, joka selkeästi ottaa palkitsemisen vastaan, nauttii aivotyöstä ja kaikenlaiset aktiviteettilelut ovat olleet kiinnostavia. Corbu osaa myös kävellä hienosti remmissä, vaikka vastaantulevat koirat pistävät välistä hieman innostumaan eikä sitä aina malttaisi olla moikkaamatta.
Corbu on tällä hetkellä kotihoidossa Lounais-Suomessa. Koirakaverina on hieman vanhempi narttu, jonka kanssa Corbu pääsee touhuamaan ja purkamaan pahimmat energiat – ja tämä reipas narttu pitää Corbua myös hieman “kurissa” ja saa sen rauhoittumaan, kun tämä juniori innostuu liikaa. Kotona tapahtunut näykkiminen on kotihoidossa hävinnyt ensimmäisten päivien jälkeen kokonaan ja yhteiselo sujuu hyvin.
Nyt tälle reippaalle ja pörröiselle “karhunpennulle” onkin etsinnässä aktiivinen koti, jossa soisi olevan Corbulle koirakaveri. Corbu on touhukkuudestaan huolimatta hieman alistuva, joten se menee hyvin voisi mennä vanhemman tasapainoisen uroksenkin kaveriksi, narttukoiran ollessa varmasti varmempi.
Corbu oli Suomeen tullessaan ESBL-positiivinen, mutta kaksi testiä ovat olleet negatiivisia ja kolmas testi tehdään lokakuussa ja odotamme tämänkin testin olevan negatiivinen.
Alle on päivitetty hieman kuvia syyskuun lopulta ja mm. video Romaniasta, jossa Corbu tapaa kissan. Hyvin herrasmiesmäisesti tuo kohtaaminen sujuu. Corbu on kyllä kertakaikkisen upea musta kaveri.

17.5.2018
Tumma ja pörröinen Corbu lensi tänään omaan kotiin – ja samalla nimi muuttui kotoisasti Korpiksi. Tervetuloa kotiin!

31.3.2018

Yhdessä kodissa Suomessa tunnelma muuttui maaliskuun viimeisenä päivänä. Corbu ei sitä vielä tiedä, mutta tänä pääsiäisenä sen elämä sai uuden suunnan: Corbu varattiin tänään – ja sen oma koti ja pehmeä peti on pian totta.

18.3.2018

Corbu tuli Kulkurien sivulle etsimään kotiaan Suomesta.

Aktiivimme tapasivat Corbun maaliskuun matkallaan Romaniassa. Päästessään ulos häkistä Corbu singahtaa pihan lumikinoksille ja tutkii huolellisesti muiden koirien jättämät pissalirut. Mitähän viestejä siellä on toisille jätetty?

Tätä nuorta miestä eivät paljoa kiinnosta aktiiviemme tarjoamat namipalat – viileä lumi ja sen tarjoamat ilot tuntuvat kiinnostavan enemmän. Tosin Corbu tuntuu olevan myös herkkujen suhteen valikoiva: oikeanlaisen namin ollessa tarjolla, alkavat herkkupalatkin kiinnostamaan lumileikkien keskeltä. Tuleva perhe voinee siis varautua valikoivaan herkkumaakariin,

Corbu on myös selkeästi ihmisystävällinen koira, joka viihtynee kodissa kuin kodissa ja solahtaa osaksi perhettä, kunhan siellä pääsee oman ihmisen kainaloon – ja lenkille nauttimaan ulkomaailman monista iloista ja leikeistä. Corbun ei ole juurikaan kuultu haukkuvan, joskin senkin taidon Corbu varmasti osaa. Matkan aikana Corbua ei kuitenkaan tavata touhuamasta muiden koirien kanssa, mutta Adina kertoo Corbun tulevan toimeen kaikkien koirien kanssa.

Tätä mustaa hurmuria kelpaa esitellä niin naapureille kuin uusille koirakavereillekin: komea ulkomuoto takaa huomion missä tahansa ja Corbu hurmaa myös luonteeltaan. #blackisbeautiful

______________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Kotihoidossa oleva koira on päässyt jo hieman harjoittelemaan kotikoiralle tärkeitä taitoja. Kaiken uuden opettelu on kuitenkin vielä aivan alussa, eikä voida olettaa että kotihoidon kautta tuleva koira olisi valmiiksi täysin koulutettu. Tiedossa on varmasti myös omassa kodissa töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Kotihoidossa olevan koiran luonteesta ja tavoista saadaan tarhaolosuhteissa tehtyjä havaintoja enemmän tietoa. Koiran luonne muovautuu kuitenkin kaikkien sen saamien kokemusten kautta ja isossa roolissa on myös lopullisen kodin tapahtumat. Koiran käytös voi ajan ja kotiutumisen myötä vielä muuttua.

Corbu on kastroitu, asianmukaisesti rokotettu, ulko- ja sisäloishäädetty ja testattu useiden sairauksien varalta. Lisäksi Corbu on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Corbun yhteyshenkilö: Tytti Sirola

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.