Päivitetty 18.07.2020

Kodin saanut koira: CECILIA (nyk. Kuura)


Syntymäaika: 2016
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea/Cosoba)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta

30.12.2018

Ioana Bodea on eläinrakas romanialainen, joka tekee kaikkensa kodittomien koirien eteen. Eläinlääkäri Adina Vladutin Ioana on tuntenut yli 20 vuotta ja vuonna 2013 naiset yhdistivät voimansa: he ryhtyivät määrätietoisesti steriloimaan ja auttamaan kodittomia koiria myös ottamalla niitä turvaan kaduilta Dr Adinan perustamalle pienelle tarhalle. Siitä lähtien Ioana on toiminut oman päivätyönsä ohella vapaaehtoistyöntekijänä ensin Onevetin koiratarhalla Bukarestissa ja nyt myöhemmin Cosobassa sijaitsevalla koiratarhalla, jota ylläpitää Adinan One Rescue Association.

Cecilian tarina on surullinen, sillä se eli romanialaiseen tapaan eräällä pihalla ketjussa. Tyttö sai syödäkseen vain viikonloppuisin, kun omistaja sattui tulemaan paikalle. Tässä pienessä maailmassaan kaunis tyttö ehti synnyttää myös monta pentuetta. Lopulta sitä kuitenkin kohtasi onni: Ioana onnistui vakuuttamaan omistajan, että Cecilialle voitaisiin löytää oikea koti, joka pitäisi siitä huolta.

Elämänsä suunnan muuttumisen jälkeen Cecilialla on kova kiire nauttia elämästä nyt ja tässä – ja sen se tekeekin täysin rinnoin, ja pyytää lähelle tulevaa ihmistäkin iloitsemaan kanssaan.

Valtavan kiltti ja sympaattinen Cecilia ottaa kaikki tulijat avosylin vastaan, ja nauttii estoitta saamastaan huomiosta. Kaunis kikkurablondi on sosiaalinen niin ihmisten kuin toisten koirienkin kanssa, ja tämä koira saa iloisuudellaan ja positiivisuudellaan sateisenkin päivän kääntymään aurinkoiseksi.

Cecilian avoin luonne antaa sille hyvät edellytykset sopeutua monenlaiseen kotiin, ehkä myös ensimmäiseksi koiraksi. Tyttö on vielä nuori ja osaa olla myös varsin energinen, eli pelkäksi sohvaperunaksi siitä ei ole: sen sijaan jokin mukava yhteinen harrastus oman perheen kanssa olisi Cecilian mielestä taatusti superhauskaa. Tytön ei ole tarhaoloissa kuultu haukkuvan juuri ollenkaan.

Cecilia on kooltaan pienehkö keskikokoinen, 45 cm ja 15 kg.

 

Päivitykset uusimmasta vanhimpaan

23.3.2019

Kuvankaunis Cecilia lensi tänään oman perheensä luo. Oman ihmisen lisäksi kotona odotteli romanialainen isoveli Hiili sekä kissakaveri. Onnea ja iloa yhteiselle taipaleellenne!

12.2.2019

Cecilia on varattu ikiomaan kotiinsa!

4.1.2019

Ihanasta Ceciliasta lisätty pari videota.

30.12.2018

Tapasimme valtavan kauniin Cecilian marraskuun lopussa. Tyttö asuu tällä hetkellä hyvin rauhallisen koiran kanssa, ja on nyt itsekin rauhallinen ja kaikin puolin kohtelias koira. Cecilia ei yhtynyt haukkukuoroon, vaan tyytyi tarkkailemaan tilannetta, kun kävelimme häkin ulkopuolella. Neiti tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa, ja on ollut koleasta syksystä huolimatta terveenä. Ollessamme häkissä Cecilia tuli hakemaan nameja ja antoi hyvin koskettaa itseään, vaikka nopea nousu kyykystä seisomaan sai tytön hieman perääntymään. Se oli aluksi hiukan ihmeissään yllättävistä vieraista, mutta hei, niiltähän sai ihania rapsutuksia! Lisää!

13.11.2018

Päivitetty hiukan tytön perustietoja ja lisätty pari kuvaa.

1.11.2018

Cecilia aloitti oman kodin etsimisen Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

______________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaimmillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Cecilia saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Cecilia on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Yhteyshenkilö: Maiju Lanki

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.