Päivitetty 30.10.2018

Kodin saanut koira: LUCKY ONE (nyk. Norppa)


Syntymäaika: 2012
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Suomessa (Helsinki)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta

30.8.2018
Romaniassa on monia kunnallisia koiratarhoja jotka eroavat eläinsuojelijoiden pitämistä koiratarhoista valtavasti. Kunnallisten tarhojen oloja on toisinaan kuvattu keskitysleirimäisiksi ja niissä työskentelevät rankkurit ovat korruptoituneita eivätkä välitä koirien hyvinvoinnista saati ruokinnasta, kun taas eläinsuojelijat tekevät kaikkensa jotta koirilla olisi inhimilliset olot ja niistä muutenkin huolehditaan hyvin. Kunnallisten tarhojen toimintaan kuuluu myös ns. puhdistus jolloin kaikki tarhan koirat lopetetaan mitä ikävimmillä tavoilla jotta sinne voisi tuoda uusia koiria, joka puolestaan tietää rankkureille enemmän palkkaa. Lucky One on nimensä mukaisesti yksi onnekkaista, sillä se kuului siihen koiraporukkaan, jonka eräs ihminen otti mukaansa koiratarhalta ja vei sen OneVetin klinkalla toimivalle One Rescue Associationin tarhalle.

Lucky One on sympaattinen koira, joka hieman ujostelee uusia ihmisiä ja tilanteita, joten sen tulevalla kodilla olisi hyvä olla kokemusta arosita koirista. Asuinalueen ei saisi olla kovin vilkas, sillä kaupungin hälinä on sille varmasti liian stressaava ympäristö asua.

Kooltaan Lucky One on noin 45-50 cm korkea ja painoa siltä löytyy 15-17 kg.

Päivitykset

30.10.2018
Lucky One matkusti tänään ikioman perheensä luokse ja sai uudeksi nimekseen Norppa. Onnea yhteiseen taipaleeseen. <3

27.10.2018
Lucky One on nimensä mukaisesti yksi onnekkaista, sillä se on juuri varattu omaan kotiinsa. <3

16.10.2018
Lucky One lensi 13.10. Suomeen kotihoitoon. Kotikoiran elämä on lähtenyt hyvin käyntiin ja päivitämme sen kuulumisia kunhan se on ensin kerennyt levätä matkaväsymyksensä pois.

11.10.2018
Lucky One majailee tällä hetkellä yksin, sen häkkikaverin lentäessä jo Suomeen omaan kotiinsa. Aktiivien saapuessa sen häkkiin se on ovella vastassa hymyssäsuin. Se on tosi kiinnostunut vieraistaan, mutta sitä selkeästi myös jännittää. Ihan kuin se yrittäisi voittaa oman jännityksensä, muttei kuitenkaan ihan vielä uskalla. Se kuitenkin antaa hieman myös rapsuttaa ja syö nameja kädestä. Tällä kertaa Lucky One ei reagoinut muiden koirien haukkumiseen ollenkaan.

Lucky  One on tulossa 13.10.2018 Suomeen kotihoitoon, ja sitä pääsee tapaamaan sovitusti.

30.8.2018
Tavallisen näköisen karvapeitteensä alla Lucky One on mitä herttaisin ja hellyyttävin koira, joka kaipaa rauhallista kotia ja ympäristöä. Lucky One käy varovaisesti nuuskimassa vieraita, mutta varoo sen energistä häkkikaveria ja antaa sille tilaa. Se haukahtelee aika paljon häkin ulkopuolella oleville koirille. Haukkuminen voi johtua virikkeettömyydestä ja tylsyydestä, mutta on mahdollista että se myös kotona käyttää paljon ääntään. Kerrostalon äänet voivat saada Lucky Onen reagoimaan haukkumalla, joten omakotitalo voisi olla rauhallisuudenkin puolesta parempi asuinpaikka tälle herkälle tytölle.

18.6.2018
Aktiivien vieraillessa Lucky Onen luona, se ei oikein tiennyt miten päin olisi. Neiti oli oikea venkula joka kiemurteli hassunhauskasti lähestyessä vieraitaan. Se kävi välillä hakemassa herkkuja kädestä ja innostui ylitettyään itsensä niin paljon, että sai parit hepulitkin. Lisätty ihana video Lucky Onen hassuttelusta.

26.3.2018
Lucky Onessa on omanlaistaan arvokkuutta joka näkyy sen rauhallisena ja tyynenä käytöksenä. Se istuu keskellä isoa koiralaumaa katsellen ympärillään hääräileviä koiria ja tarkkaillen niiden menoa. Vieraitaan kohtaan se on utelias, mutta ei kuitenkaan halua tulla rapsuteltavaksi. Sillä ei myöskään ole mikään tarve päästä sisälle vaikka ovi on auki, joten viimekertaiseen käytökseen verrattuna siinä on tapahtunut edistystä. Lucky One pärjäisi kaikkein parhaiten aikuiskodissa, suhteellisen rauhallisessa asuinympäristössä. Koirakaverin tuki ei olisi myöskään pahitteeksi, mutta ainoaksi koiraksikin se varmasti sopeutuisi.

1.12.2017
Tuttujen ihmisen kanssa Lucky One on rento, mutta nyt se kannetaan klinikan sisäpihalle muiden koirien kanssa vieraiden ihmisten eteen joten eipä ihme, että sitä jännittää tilanne. Se on kuitenkin kiinnostunut vieraista sillä käy haistelemassa kättä, mutta sitten peruttaakin kauemmas. Se ei oikein tiedä mitä vieraat siitä haluaa ja se tutkailee epäilevästi heitä. Hetken aikaa pihalla oltuaan se haluaa takaisin sisälle ja onnistuukin pujahtamaan avonaisesta ovesta sisätiloihin. Lucky One tuodaan uudestaan pihalle jossa se käy kierroksen ja menee heti ovelle jotta se päästettäisiin sisälle takaisin.

19.9.2017
Lucky One tulee uteliaasti tutustumaan saapuneita vieraita mutta sen pitää antaa tutustua tulokkaisiin omaan tahtiinsa tai sitä alkaa muuten jännittää liikaa. Se on uteliaan kiinnostunut ihmisistä ja niiden puuhailusta mutta pysyttelee silti hieman kauempana. Se tulee tosi hyvin toimeen muiden koirien kanssa, joten tulevassa kodissa voisi olla reipas koirakaveri odottamassa. Se sopii myös ainoaksi koiraksi mutta tulevan kodin olisi hyvä ymmärtää arkaa koiraa ja siihen liittyviä haasteita.

20.7.2017
Lucky Onessa on havaittavissa reipastumista, sillä nyt se uskalsi ottaa aktiiviltamme kädestä nameja. Sen häntä heiluu ja tekisi kyllä mieli tehdä lähempääkin tuttavuutta, mutta ujous vie vielä voiton. Tästä neidistä varmasti kuoriutuu mitä ihanin perheenjäsen jahka sille annetaan mahdollisuus edetä omaan tahtiinsa ja ollaan sen tukena ja turvana kotiutumisessa. Lisätty muutama kuva sekä suloinen video.

25.5.2017
Lucky One viettää toisinaan aikaa isossa koiralaumassa OneVetin pihalla ja tulee siellä hyvin toimeen eikä aiheuta riitoja. Se sopisi varmasti niin uroksen kuin nartunkin koirakaveriksi, mutta menee myös ainoana koirana perheessä.

21.3.2017
Lucky Onen jännittää sen luona vierailevia aktiivejamme ja on sen verran tilanteesta hämillään että se ei uskalla tulla ihmisten luokse mutta ottaa tarjotut namit nätistä kädestä. Lucky One antaa kuitenkin käsitellä itseään eikä mene paniikkiin vaikka se otetaan syliin. Arkuudestaan huolimatta sillä heiluu häntä ja se on kiinnostunut mitä ympärillä tapahtuu, se selvästi pitää ihmisten huomiosta mutta vielä ujous vie voiton. Lucky Onella on kaverina ruskea uros josta se hakee turvaa ja ne ovatkin erottamaton pari. Tämä neiti voisikin hyötyä siitä, että kotona olisi joku reipas kaveri odottamassa josta se saa hakea turvaa jännittävissä tilanteissa. Lucky One on varsin rauhallinen ja herttainen koira joka tarvitsee arkuutensa vuoksi kärsivällisen omistajan ja paljon aikaa sekä ymmärrystä. Kaikkein vilkkaimmalla asuinalueella saattaa olla liikaa hälinää joten ehkä joku rauhallisempi koti olisi Lucky Onelle parempi, kenties oma piha jolta käsin se saa rauhassa tutustua ympäristöönsä.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Lucky One saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Lucky One on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Krista Norvasuo

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.