Päivitetty 26.01.2019

Kodin saanut koira: LORETE


Syntymäaika: 2012
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Luiza Mandru)
steriloidaan

Perustiedot ja tausta
15.6.2018
Romaniassa, kylässä nimeltä Grădiştea, asuu hyväsydäminen ja loputtoman ahkera Luiza Mandru. Luiza on toiminut yli vuosikymmenen ajan aktiivisena, vapaaehtoisena eläinsuojelijana, laittaen apua tarvitsevat eläimet omien tarpeidensa edelle. Luiza ja hänen aviomiehensä pitävät omistamassaan omakotitalossa noin 50 koiraa ja 20 kissaa kerrallaan, joista noin puolet ovat yleensä pentuja ja puolet aikuisia. Pääsääntöisesti eläimet asuvat sisätiloissa ja ulkoilevat turvallisesti aidatulla pihalla. Kuitenkaan ei voida puhua normaalista kotiympäistöstä koirien suuren määrän vuoksi, vaikka ympäristö sellainen onkin. Kulkurien adoptio-ohjelmaan tulevat kaikki Luizan koirat, jotka todennäköisimmin sopeutuvat kotikoiriksi Suomeen.

Lorete on asunut vuosia Luizan kodin lähistöllä sijaitsevalla rautatieasemalla. Sillä on ollut lukematon määrä pentuja, joista tuskin kukaan on selvinnyt alkua pidemmälle. Kun Luiza sai asemalla työskentelevältä naapuriltaan tiedon, että Loretella on uudet pennut, Luiza kiirehti asemalle. Tällöin oli helmikuu ja Romaniassa pakkasta, joten pennut olisivat tuskin selvinneet. Siten pentue emoineen päätyi Luizalle. Nyt, kun pennut ovat saaneet tarvittavat rokotukset, koko poppoo tulee etsimään kotiaan Kulkurien adoptio-ohjelmaan.

Crinan, Danutin, Ivonen, Nancyn, Deirdren ja Codrinin emo Lorete on ollut pennuilleen erinomainen äiti. Se on jaksanut hyvin lapsostensa riekkumista ja jatkuvaa roikkumista nisissä. Tavatessaan vieraan se ei hermostu, vaikka sen pennut menevätkin ihmisten luo, joskin välissä on verkkoaita. Se ei myöskään itse hakeudu vieraiden luo, mutta Luiza kertoo, että tutuille Lorete on rohkea ja sosiaalinen. Se ei kuitenkaan ole mikään erityisen vilkas, vaan rauhallinen ja sävyisä. Luiza kertoo, että se tulee toimeen kaikkien koirien kanssa ja on asemalla eläessään sielläkin tullut toimeen niin ihmisten kuin koirien kanssa. Lorete haukkuu, jos siihen on syytä, mutta tyhjän räksyttäjä se ei ole. Lorete ei ole Luizalla ollessaan tavannut lapsia. Se on nyt muuttanut sisään taloon ja viihtyy siellä oikein hyvin.

Lorete on kooltaan noin 50 senttiä ja 20 kiloa.

Päivitykset
26.01.2019
Lorete lensi S23uomeen omaan kotiinsa.

17.12.2018
Ihana Lorete on varattu omaan kotiin Suomeen! Onnea Loretelle ja sen tulevalle perheelle!

15.6.2018
Toukokuu toi muassaan Romaniaan myös Kulkurien aktiivit. He tapasivat myös kaikki Luizalla vielä olevat Aseman pennut sekä niiden emon Loreten. Ja näin aktiivimme kertovat Loretesta: “Voi rakkaus! Lorete on kertakaikkisen ihana ja lempeä, erittäin hyvätapainen ja kohtelias koira. Se elää rapsutuksista, koko päivän olisi hyvin voinut viettää Loretea katsellen ja silitellen. Koko aitauksessa olevasta pentueesta jää tosi tasapainoinen fiilis ja ilmapiiri on rauhallinen, vaikka menoa ja meininkiä riittääkin. Tämä on epäilemättä Lorete-emon aikaansaannosta, sillä se henkii rauhaa ja tasapainoa. Ihmisen koira, joka ansaitsee päästä pian pois tarhalta!”. Luizan kertoo, Lorete pelkää ukkosta ja oli hyppinyt aidan yli säikähdyksissään. Se oli kuitenkin jäänyt tontin muurien sisäpuolelle ja Luiza kantoi säikähtäneen koiran pihalla olevaan asuntovaunuun ja vietti sen kanssa loppuyön. Lorete on muuttanut taloon sisälle pentujen asuessa edelleen pihalla. Usein Lorete pyytää päästä katsomaan, kuinka pennut voivat ja kun se on aikansa niiden kanssa siellä ollut, se palaa oven taakse ja pyytää päästä sisälle takaisin. Lorete on aivan uskomattoman kultainen koira, jonka kuuluu päästä pian kotiinsa.

Lisätty kuvia ja video.

26.4.2018
Lorete aloitti kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Lorete saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Lorete on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoa sivuillamme koiran omistajan oppaaseen, luovutussopimukseen, adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Loreten yhteyshenkilö on Sarianna Syrjä.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.